نقش برجسته بهرام دوم تنگ چوگان مرمت شد

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس گفت: مرمت اضطراری نقش برجسته بهرام دوم تنگ چوگان در شهرستان کازرون پایان یافت.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس و به نقل از روابط عمومی اداره میراث فرهنگی استان، محمد ثابت اقلیدی در حاشیه بازدید از نقش برجسته‌های تنگ چوگان شهرستان کازرون اظهار کرد: با توجه به ریزش پشه پران نقش برجسته بهرام دوم در بی شاپور کازرون تیمی متشکل از مرمتگران سنگ جهت بررسی موضوع به کازرون اعزام و در اسرع وقت، مستند نگاری و مرمت این بخش آغاز شد.

وی افزود: با توجه به بررسی‌های به عمل آمده و اظهار نظر کارشناسان قسمتی از پشه‌پران نقش موصوف که در اخبار رسانه‌ها به اشتباه گرز نامیده شده است و در آذرماه ۱۳۹۰ توسط فردی سودجو به توهم یافتن گنج تخریب و به قطعات ریز و درشت بسیاری تبدیل شده بود و در همان زمان نیز توسط متخصصان مرمت سنگ تخت جمشید مرمت شده بود و به دلایل طبیعی مختلف مجدداً ریزش کرده بود که طی پروژه‌ای توسط یک تیم زبده مورد مرمت قرار گرفت.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس گفت: در این عملیات تلاش شد با بهره‌گیری از علوم روز مرمت و استفاده از مواد جدید نسبت به پاکسازی، وصالی قطعات و مرمت نقش اقدام شود.

وی ادامه داد: نقش برجسته‌های ساسانی تنگ چوگان که از لحاظ نوع حجاری، برجستگی و همچنین به تصویر کشیدن صحنه پیروزی شهریاران ایرانی بر امپراتوران رومی، در زمره نقوش بسیار ارزشمند دوره ساسانی است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس گفت: نقش برجسته‌های تنگ چوگان شامل شش نقش برجسته است که دو نقش برجسته در سمت راست ورودی تنگ چوگان و چهار نقش برجسته در سمت چپ تنگ چوگان قرار گرفته است؛ مضمون سه نقش برجسته اشاره به پیروزی شاهپور اول بر امپراطور رومی دارد.

ثابت اقلیدی بیان کرد: در بقیه نقش برجسته‌ها، پیروزی شاهان ساسانی بر یاغیان و دشمنان آن‌ها و همچنین دریافت حلقه قدرت از اهورامزدا و در دیگر نقش برجسته دیهیم بخشی شاه و اهورامزدا و قرارگیری اهریمن در زیر پای اسب برقابی از سنگ به تصویر کشیده شده است.

کد خبر 835488

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.