۱۱ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۰
موسیقی کره‌ای، مسافر یا مخاصم

کی‌_پاپ یا پاپ‌کره‌ای، ژانر موسیقی است که خواستگاه آن کره جنوبی است که با پیشرفت سرویس‌های شبکه‌سازی اجتماعی آنلاین و برنامه‌های تلویزیونی کره‌ای به تدریج در سراسر جهان فراگیر شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، اولین اکران عمومی مستند «موسیقی کره‌ای» در پردیس سینمایی ساحل اصفهان برگزار شد؛ این مستند که به بررسی جایگاه موسیقی کره‌ای در بین جوانان و نوجوانان در ایران می‌پرداخت با برخی از طرفداران این گروه‌های موسیقی به گفتگو نشست؛ از سارا دختری که علاقمندی‌ اش به موسیقی کی پاپ او را از خانواده طرد کرده بود تا مریم، دختر ۲۴ ساله‌ای که به علت علاقه شدیدش به گروه‌های موسیقی کره‌ای در سفارت این کشور زبان کره‌ای را آموخت و پس از آن به کشور رؤیا هایش کره سفر کرد.

روانشناسان مدارس، نظریه پردازان اجتماعی و قشری که با نوجوانان در ارتباط مستقیم هستند همگی نام گروه‌های کره‌ای موسیقی را شنیده‌اند، ساز و کاری که کره پس از جنگ را با فراگیری نوع مدرنی از موسیقی در جهان سر پا نگه داشت و انواع محصولات فرهنگی، لباس، دفتر، نوشت افزار، کتاب و فیلم‌های کی_دراما را بر مدار همان منظومه فکری برای هواداران تولید کرد؛ گروه‌های کوچک و بزرگ هواداری که حالا کارکرد هویتی پیدا کرده‌اند و تعداد زیادی از نوجوانان را به خود جذب کرده‌اند؛ کی پاپ، پدیده‌ای دارای ابعاد مثبت و منفی گوناگون که به نظر می‌رسد والدین، آموزگاران و فعالان فرهنگ و رسانه باید بیشتر درباره آن بدانند.

همچنین کیوان علیخواه، جامعه شناس و عضو هیئت علمی دانشگاه گیلان در حاشیه اکران این مستند اظهار کرد: نگاه من به پدیده کی پاپ نگاه منفی نیست و فکر نمی‌کنم مانند صحبت‌های برخی منتقدین همه طرفداران کی پاپ از دست رفته باشند؛ در پی امضای ۶۰ هزارتایی کارزار از طرف نوجوانان و مطالبات مکرری که در این باره بود زمزمه‌هایی پیرامون برگزاری کنسرت بی تی اس در ایران به گوش می‌رسید، من کاملاً با برگزاری کنسرت بی تی اس در ایران موافقم، به این دلیل که اهالی موسیقی در ایران هم می‌توانند از نزدیک با آنچه این موسیقی را محبوب و فراگیر کرده مواجه شوند و آن را برای اعتلای موسیقی ایرانی به کار ببندند.

وی افزود: در متن جریان‌های طرفداری سوال اصلی این است که کارکرد موسیقی در دنیای جدید چیست و آن‌ها که موسیقی گوش می‌دهند از دنیا چه می‌گیرند؛ کارکرد موسیقی در دنیای مدرن مانند اعصار پیش از خود تنها پر کردن بخشی از زمان نیست؛ کارکرد موسیقی در دنیای مدرن هویت‌یابی است، آدم‌ها با مصرف فرهنگی خود را از گروهی متمایز می‌کنند و با گروه دیگری به «ما» می‌رسند، دوره نوجوانی دوره‌ای است که موسیقی برای آن‌ها کارکرد هویتی دارد و انگار با کی پاپ می‌توانند به پرسش اصطلاحیWho" am I" واکنش نشان دهند ، دلیل دیگر علاقمندی به این سبک، نوعی واکنش اجتماعی است، موسیقی و به ویژه موسیقی گروهی باعث می‌شود آدم‌ها با هم ارتباط بگیرند، با هم علاقمندی مشترکی داشته باشند و در کنار هم احساس امنیت و صمیمیت بیشتری داشته باشند.

این عضو هیئت علمی دانشگاه ادامه داد: موسیقی کارکرد روانی هم برای کیپاپر ها دارد و باعث می‌شود که نوجوانان در گروه طرفداری کی پاپ برخی مؤلفه‌های روانشناختی‌شان بهبود پیدا کند، مثلاً موضوع اعتماد به نفس، بسیاری از نوجوانان می‌توانند در کمبود اعتماد به نفس، ترس از حضور در جمع و ارتباطات اجتماعی دچار مشکل باشند اما با برخی محتواهای موسیقی ارتباط بگیرند؛ نباید نگاهمان به کی پاپ صرفاً منفی باشد و آن را منشأ جدی آسیب برای نوجوانان تلقی کنیم، موسیقی کی پاپ آدم‌ها را متصل می‌کند به زندگی و کمتر پیش می‌آید شاهد باشیم که نوجوانان با گوش دادن به کی پاپ رفتار ضد اجتماعی داشته باشند یا دست به خشونت بزنند، نوجوانان در جوامع گوناگون طرد شده هستند و این طردشدگی و انزوا به نوجوانان هم اختصاص صرف ندارد، ما هم همینطور هستیم و خود ما هم هنگامی که با ناملایمات زندگی مواجه می‌شویم به فیلم و موسیقی و کتاب پناه می‌بریم تا در جهان دیگری غیر از جهان ناملایمات با دوستی‌ها و احساسات روشن دیگر مواجه شویم.

علیخواه تهاجم فرهنگی دانستن پدیده کی پاپ را نا درست دانست و افزود: نمی‌توان به سادگی هر جریان موسیقی را تهاجم فرهنگی تلقی کرد، چرا که موسیقی جریانی سیال است که از مرزهای فرهنگی و جغرافیایی فراتر می‌رود؛ زمانی در ایران موج موسیقی عربی یا ترکیه‌ای رواج داشت و آهنگ‌هایی با خوانندگان ایرانی در کشورهای همسایه و کشور هند فراگیر شده بود، موسیقی مسافر است و می‌تواند از سرزمینی به سرزمین دیگر سفر کند؛ موسیقی و به طور کلی تولیدات فرهنگی در سایه آزادی رشد می‌کنند و شکوفا می‌شوند اما با برخی حوادثی که در کشور رخ می‌دهد بسیار اهالی فرهنگ را شگفت زده می‌کند، نظیر اینکه گفته می‌شود به خوانندگان رپ هم مجوز تعلق می‌گیرد اگر آهنگ پاپ بخوانند، چطور چنین چیزی ممکن است، یک سبک موسیقی نیازمند سال‌ها فراگیری و اجراست تا به پختگی برسد و هنرمند متخصص در آن ممکن است نتواند در زمینه دیگری به خوبی کار کند، اگر بدین ترتیب در موسیقی پیش برویم وضعیت موسیقی فلاکت بار خواهد شد و ناچار باید برآن تأسف بخوریم.

این عضو هیئت علمی دانشگاه و پژوهشگر حوزه گروه‌های طرفداری و کی پاپ همچنین در سخنی خطاب به نوجوانان گفت: من چند جمله خطاب به طرفداران کی پاپ می‌گویم، کجاها می‌خواهم به بچه‌ها توصیه کنم، می‌خواهم از من به خاطر داشته باشید که هیچ انسانی شایسته پرستیدن نیست، بنا بر این علاقمند باشید اما آدم‌ها را نپرستید؛ دوم اینکه خاطرتان باشد موسیقی‌ها غالباً توسط کمپانی‌ها تولید می‌شود و هدف کمپانی فقط فروش است و سؤالش این است که چه کنم فروش بیشتری کنم؛ به همین دلیل می‌گویم همیشه منتقد محصولات فرهنگی باشید؛ قدیمی تر ها کنسرت‌های مایکل جکسون را به خاطر دارند که همیشه مانند یک منجی وارد صحنه می‌شد در حالی که برای یک انسان عادی چنین باوری معقول نیست؛ موسیقی عرض زندگی است نه طول آن، و قرار نیست تمام زندگی ما تحت سیطره سبک خاصی از موسیقی باشد.

کد خبر 834838

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 12
  • نظرات در صف انتشار: 1
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ناشناس IR ۲۱:۴۸ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۱
    20 1
    ولی کیپاپ به ما خیلی چیزا یاد داد 🙂چیزایی که بعضی ها از ما گرفتن مثل اعتماد به نفس و تخریب آرزو ها یا قضاوت کردنمون و خیلی چیزا 💔ولی بی تی اس و کیپاپ به من و شاید هم دیگر نوجوان ها یاد داد خودشون رو دوست داشته باشن و به ارزوتون برس باشن 💜🙂
  • IR ۱۵:۱۵ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۲
    4 0
    🖤🖤🖤🖤🫰🫰🫰
  • یارا IR ۱۵:۲۸ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۳
    9 17
    برای منی که مولتی فن هستم !! باید بگم هرگز اهنگ های کی پاپ به پای هالیوود نمی‌رسه هرچقدرم رکورد بزنن ولی اگه نوجوانانتون تو این فضا رفتن نمیشه با چماق دورشون کرد باهاشون کنار بیایید ولی توصیه من اینه کیپاپ اینقدر ارزش نداره که توش غرق بشید فوق‌العاده محیط سمی داره ویژوال حرف اول رومیزنه نه استعداد. یعنی مردمشون اینطورن هرکی قیافه عملی داشته باشه میپسندن میاد بالا !! همین گروه که مثلا جهانیه کل فضای کی پاپ رو ریخته بهم قبلا اینطور نبود بعد اینکه چون چند گروه اومدن بالا فک کردید کی پاپ یعنی این گروه؟ نه خیر !! کی پاپ قبلا تو بین ایرانیا بود و گروه هاشونم فن های خودشونو داشت ولی اینقد که این گروه فن هاش پر هیاهون اونا نبودن نمونه اش گات سون ، اکسو ، بیگ بنگ ، ..... وخیلی از گروهای دیگه که الان هم موفقن خبلی بهتر از این گروه ها هم فن های مودبی دارن هم کارشونو میکنن جایزه فقط مهم نیست حس میکنم این گروه مشهور فقط از فن هاش داره سو استفاده میکنه هم اخلاقی هم مالی !! ادم های عاشقم متوجه اش نمیشن !! علنا دروغ میگن، توهین به بقیه رو افتخارمیدونن، و خیلی مسائل دیگه ..
    • IR ۰۹:۵۴ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۶
      4 4
      واضح تر بگید کدوم گروه مشهور ؟
  • Kpop for ever IR ۲۲:۵۵ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۴
    8 0
    کیپاپ .... به نظرم کلا تو یک لول دیگس و قابل مقایسه با چیزای دیگه نیست ، کیپاپ یک جهان جدیده و امن برای ما نوجووناس و ... همین که ، کیپاپ فوق العاده است :)
  • یا آرمی IR ۰۱:۵۲ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۵
    7 1
    ولی کیپاپ منه افسرده رو تبدیل به آدم شاد تری مرد آدم ی که بتونه راهت تر با دیگران ارتباط بر قرار کنه و بی تی اس به من یاد داد که از هدفم دست نکشم و هر طوری شده اون رو دنبال کنم حتی اگر آدم ها زیادی جلوی پام سنگ بندازن ( زندگی نامه شوگا رو بخون ) بی تی اس توی تمام این سال ها آهنگ هایی داده که پیام های بسیار فوق العاده ای دان و توی لیریک آهنگ ها از روشی استفاده کرده که توی داستان نویسی بهش میگیم پیام غیر مستقیم برید ترجمه مجیک شاپ، لایف گوز آنها، اسنوز و تمامی آهنگ های بی تی اس رو بخونید پر پیام هایی از این دسته اس پر معنی و مفهموم نه تنها آهنگ ها گروهی بلکه این پیام میشه توی سلو های اعضا هم دید. برید سخنرانی کاخ سفید رو بخونید که بخاطر نژاد پرستی هایی که میشه گفتن به ملیتت رنگ پوستت و نژادت و... نگاه نکن و سلیقه خودتو پیدا کن راجب علایقت حرف بزن من با گروه های دیگه کاری ندارم ولی نمیتونید بخاطر بی معنا و مفهوم بودن آهنگ ها و نداشتن موسیقی خوب به بی تی اس هیت بدید که از همه نظر عالیه ( اگر فکر می کنید موسیقی شون ارزش نداره ودیو برادران توسلی رو توی یوتیوب ببینید )
  • Hanane IR ۲۲:۲۵ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۷
    0 0
    ولی این انصاف نیست 🥲
  • . IR ۲۲:۴۴ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۷
    1 13
    به عنوان یه نوجوان ۱۶ ساله از کیپاپ متنفرم
    • سلام IR ۱۶:۳۰ - ۱۴۰۳/۱۱/۲۰
      0 0
      خب چیکار کنم؟
    • ناشناس IR ۱۵:۰۵ - ۱۴۰۳/۱۱/۲۴
      0 0
      میتونی باشی مهم نیست 🙂 فقط خوشحالم که مثل بقیه هیت ندادی و نظرت رو گفتی
  • مهتاب IR ۱۷:۰۹ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۹
    0 0
    ولی آقای علیخواه من به عنوان یک آرمی (فن بی تی اس) مخالف برگزاری کنسرت این گروه هستم چون سطح فرهنگ خیلی ها پایینه.
  • IR ۱۶:۵۹ - ۱۴۰۳/۱۱/۲۰
    0 0
    با حرف آخر موافقم موسیقی خوبه اما نباید زندگیتو بریزی پاش