به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، پهپادها از زمان پیدایش تاکنون، پتانسیل خود را در حل چالشهای مختلف و توسعه خدمات نوآورانه نشان دادهاند. اگرچه در ابتدا بهعنوان وسایل سرگرمکننده مورد توجه قرار گرفتند، اما قابلیتهای آنها در حل مسائل گوناگون بهویژه در خدمات شهری و حملونقل بهسرعت آشکار شد. خدمات اضطراری یکی از حوزههایی است که پهپادها در آن گسترش پیدا کردهاند و نقش مهمی در ارتقای مدیریت پاسخ به حوادث اضطراری ایفا میکنند.
پهپاد در جعبه
پتانسیل پهپادها بسیار زیاد است و با تنوع گستردهای از دستگاههای موجود در بازار مطابقت دارد. یکی از انواع نوظهور، سیستم «پهپاد در جعبه»، یک فناوری نوین در زمینه هواپیماهای بدون سرنشین است که به استفاده از پهپادهایی اشاره دارد که از یک جعبه خودکار مستقل پرتاب میشوند و به آن بازمیگردند. این جعبهها بهعنوان مکان فرود، شارژر باتری و محل نگهداری عمل میکنند. سیستمهای پهپاد در جعبه بهصورت خودکار و بدون نیاز به اپراتور انسانی در مراحل برخاستن، فرود یا هر یک از مراحل میانی مأموریت عمل میکنند و پس از انجام مأموریتهای از پیش برنامهریزیشده، به جعبه بازمیگردند تا شارژ شوند و دادههای جمعآوری شده را به مرکز مربوط ارسال کنند.
پهپاد در جعبه در زمینههای مختلفی همچون امنیت، کشاورزی و خدمات عمومی مورد استفاده قرار میگیرد، برای مثال در بخش امنیت، این پهپادها میتوانند بهصورت خودکار در واکنش به هشدارها پرتاب شوند و تصاویر مربوط به محل وقوع حادثه را از نزدیک تهیه کنند. این سیستم زمان پاسخ را بهطور قابلتوجهی کاهش میدهد. یکی از شرکتهای پیشرو در توسعه این ابزارها گزارش داده است که پهپادهای آن میتوانند در عرض فقط ۱۵ دقیقه به محل تماس اضطراری برسند. تصاویر در محل گرفته میشود و خدمات اضطراری را با دادههای بیشتر و دقیقتری در مورد وضعیت فراهم میکند، برای مثال، خدمات آتشنشانی میتوانند بهسرعت نشانههای آتش را شناسایی کنند و سیستم اعلان هشدار در مراکز آتشنشانی را به صدا دربیاورند. سیستمهای پهپاد در جعبه این شرکت در حال حاضر در ۳۵ منطقه اضطراری در بلژیک فعال است. در بخش کشاورزی نیز از این سیستم برای نظارت بر سلامت گیاهان با استفاده از دوربینهای چندطیفی استفاده میشود.
پهپاد و هوش مصنوعی
ادغام فناوری هوش مصنوعی در این دستگاهها، قابلیتهای آنها را افزایش میدهد و فعالیتهای خودکار آنها را بیشتر میکند. پهپادی که با هوش مصنوعی مجهز شده باشد، میتواند فراتر از دستورالعملهای از پیش برنامهریزیشده عمل کند و وظایفی همچون شناسایی محل و تفسیر دادههای به دست آمده در زمان واقعی را انجام دهد. پهپادها میتوانند با کمک هوش مصنوعی، مسیرهای خود را بهطور کارآمدتری محاسبه کنند و بعضی تصمیمگیریها را بهصورت مستقل انجام دهند. آنها حتی میتوانند به تیمهای اضطراری در اتخاذ تصمیمات کارآمدتر و مؤثرتر کمک کنند. بعضی از شرکتهای پیشرو در حال پیادهسازی هوش مصنوعی در این سیستم هستند تا طیف گستردهای از امکانات جدید را برای فناوری پهپاد در جعبه ارائه دهند.
در همین راستا دو شرکت موتورولا و نوکیا بهتازگی توافقنامهای را برای راهاندازی پهپاد در جعبهای امضا کردهاند که از شبکههای اینترنت نسل پنجم برای اطمینان از ارتباط قابل اعتماد و پایدار بین پهپادها و سیستم مرکزی، همچنین از هوش مصنوعی برای سازماندهی مجدد و فعال مسیرها بر اساس شرایط زمان واقعی استفاده میکند. اینترنت نسل پنجم امکان ارسال و دریافت دادهها در زمان واقعی را به پهپادهای در جعبه میدهد. استفاده از هوش مصنوعی نیز امکان تصمیمگیری سریعتر در زمان واقعی را فراهم میکند. این همکاری نشاندهنده تلاشهای روزافزون برای توسعه فناوریهای نوین در صنعت هواپیماهای بدون سرنشین است که میتواند به بهبود کارایی و پایداری در استفاده از پهپادها کمک کند.
فناوری پهپاد در جعبه چه با هوش مصنوعی و چه بدون آن، مدیریت شرایط اضطراری را به میزان قابلتوجهی سرعت میبخشد و آسان میکند. این فناوری میتواند با حذف نیاز به حضور فیزیکی اپراتور در نزدیکی دستگاه، مسافتهای بیشتری را پوشش دهد و زمان پاسخ را بهطور قابلتوجهی کاهش دهد. برنامههایی با عنوان «پهپاد بهعنوان نخستین پاسخدهنده» وجود دارد که پهپادها را بهعنوان مأموران گشتزنی برای ارزیابی شرایط مستقر میکنند.
این برنامهها نشاندهنده پیشرفتهای چشمگیر در استراتژیهای پاسخ به شرایط اضطراری است که از پهپادها بهمنظور ارائه اطلاعات لحظهای از شرایط و پشتیبانی از نخستین پاسخدهندگان استفاده میکند، برای مثال، اداره پلیس شهرستان مونتگومری در آمریکای جنوبی مأموریت برنامه پهپاد بهعنوان نخستین پاسخدهنده را بهمنظور پشتیبانی هوایی از مرکز خدمات ۹۱۱ اجرا کرده است. این برنامه شامل استقرار یک پهپاد روی یک ساختمان در منطقه عملیاتی است که هرگاه تماسی با ۹۱۱ برقرار شود یا پلیس با آن تماس بگیرد، پهپاد پرتاب میشود و به محل وقوع گزارش میرود و تا زمان تثبیت شرایط آنجا میماند.
این برنامه به پلیس کمک میکند تا از منابع خود بهطور کارآمدتری استفاده کند و به افسران کمک میکند تا تصمیمات بهتری بگیرند. شواهد نشان میدهد که با اجرای این برنامه، زمان رسیدن به محل حوادث کاهش یافته است. گاهی اوقات ممکن است پهپاد بهتنهایی به شرایط رسیدگی کند و نیاز به پاسخگویی افسران زمینی را از میان بردارد. به این ترتیب افسران میتوانند به تماسهای اضطراری دیگر یا فعالیتهای دیگر بپردازند. در حال حاضر این پهپاد تنها برای پاسخگویی به تماسهای ۹۱۱ یا تماسهای ایجادشده توسط پلیس استفاده میشود و برای نظارت پیشگیرانه در یک منطقه گشتزنی نخواهد کرد.
پهپادهای در جعبه کاربردهای گستردهای فراتر از حوادث دارند، بهعنوان مثال، ناسا از آنها در تلاشهای اکتشاف فضایی استفاده کرده است. آنها همچنین بهطور گسترده در عملیاتهای نظامی و امنیتی استفاده میشوند، نقش مهمی در کشاورزی هوشمند با نظارت بر محصولات و جمعآوری دادهها برای کشاورزی دقیق ایفا میکنند و در مدیریت و حفاظت از زیرساختهای حیاتی همچون نیروگاهها کمک میکنند. شرکت انرژی انل از سال ۲۰۱۹ در نیروگاه خورشیدی خود در منطقه توتانای اسپانیا، از پهپادهای در جعبه برای ارتقای کارایی در نگهداری از زیرساختها استفاده میکند.
هنگام وقوع طوفانها، سیلها و سایر بلایای طبیعی، پهپادها میتوانند به مناطق دسترسیناپذیر برسند و در نجات افراد گرفتار کمک کنند، اما پتانسیل آنها بهعنوان فناوری پاسخ اضطراری فراتر از این شرایط بحرانی است. آنها میتوانند در زندگی روزمره، در محیطهای شهری یا در حل مسائل بهداشتی معمولی، نقش ایفا کنند.
ابتکارات مختلفی در شهرهای مختلف در ایالات متحده آمریکا، برای مقابله با حادثههای مربوط به سلامت افراد همچون سکته قلبی یا مسمومیت، با استفاده از پهپادها آغاز شده است که زمان پاسخ برای اطمینان از بقا موضوعی حیاتی است. پهپادها امکان پوشش مناطق وسیعی از شهر را فراهم میکنند که بهطور ویژه در کشورهای در حال توسعه و مناطقی با جمعیت پراکنده مهم است.
نظر شما