به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از نیچر، کشاورزان سوئیسی برای مقابله با تغییرات اقلیمی و نجات مزارع خود، دست به دادخواهی علیه دولت خود زدهاند. این اقدام شگفتانگیز است، زیرا بیشتر کشاورزان را در نقش مخالفان سیاستهای اقلیمی میبینیم، در سوئیس که کشوری با متوسط دمای ۲.۸ درجه سانتیگراد است کشاورزان بیشتر از این نمیتوانند منتظر بمانند.
در مارس سال گذشته، ۹ کشاورز و پنج انجمن کشاورزی، پروندهای را به دادگاههای سوئیس ارائه دادند تا دولت را مجبور به انجام اقدامات بیشتری برای مقابله با تغییرات اقلیمی کنند. آنها ادعا میکنند که خشکسالی، گرما، طوفانها و تغییرات فصول ناشی از تغییرات اقلیمی منجر به کاهش ۱۰ تا ۴۰ درصد درآمد سالانه آنها طی سه سال گذشته شده است. این پرونده هنوز در دادگاه است و کشاورزان منتظر نتیجه تجدیدنظر هستند.
در حالی که در کشورهای دیگر همچون ایالات متحده، دعاوی مشابهی علیه شرکتهای کشاورزی که به انتشار متان کمک میکنند، مطرح شده است، پرونده سوئیس متفاوت است. این کشاورزان در نقش حامیان اقلیم ظاهر شدهاند و میخواهند دولتها را مسئول بدانند. دعاوی حقوقی نقش مهمی در تغییر نگاه جامعه به کشاورزی و تأثیر آن بر تغییرات اقلیمی دارند.
بخش کشاورزی یکسوم از انتشار گازهای گلخانهای جهان را تشکیل میدهد و تغییرات دما و آب و هوا بهشدت آن را تحت تأثیر قرار میدهد، کشاورزان سوئیسی میگویند که اقدام نکردن دولت نهتنها حقوق آنها را نقض میکند، بلکه بر آزادی اقتصادی و حقوق مالکیت آنها نیز تأثیر میگذارد.
سوئیس همچون بسیاری از کشورها، بهتازگی به بررسی دقیقتری نقش کشاورزی در سیاستهای اقلیمی پرداخته است، با این حال، هنوز کشاورزان شک دارند که سیاستهای کنونی بتواند از آنها در برابر تغییرات اقلیمی محافظت کند.
دعاوی حقوقی کشاورزان سوئیسی توجه جهانیان را به خود جلب کرده است و نشان میدهد که کشاورزی و سیاستهای اقلیمی به هم گره خوردهاند و نمیتوان یکی را بدون دیگری در نظر گرفت. کشاورزان با این دادخواستها، نهتنها بهدنبال حفاظت از مزارع خود هستند، بلکه تلاش میکنند تا نقش مؤثری برای مقابله با تغییرات اقلیمی ایفا کنند.
نظر شما