به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، جبلالنور معروف به «تپه نور» یا «کوه نور» در منطقه حجاز عربستان خارج از مکه مکرمه و در فاصله چهار کیلومتری کعبه واقع شده است. این کوه بهدلیل در بر داشتن غار حرا شهرت دارد که حضرت محمد (ص) در آن به عبادت میپرداخت و در همانجا به بعثت رسید. اهمیت این غار در تاریخ اسلام در کنار فراهم آوردن دیدی وسیع از مکه و مسجدالحرام از قله آن، جبلالنور را به یک نقطه گردشگری مشهور در میان زائران عربستان از سراسر جهان تبدیل کرده است. غار حرا در موسم حج بیشتر مورد توجه بازدیدکنندگان قرار دارد و پیروان پیامبر اکرم (ص) از آن بالا میروند تا به غار بالای آن برسند و طلب برکت کنند. ورودی این غار بهطور مستقیم به سمت کعبه است.
داستان غار حرا به سالهای سفرهای گسترده حضرت محمد (ص) به سراسر سوریه و فلسطین برمیگردد که پس از بازگشت به دور از شلوغی مکه، لحظات ارزشمندی از تفکر و مراقبه را برای ایشان فراهم میکرد. پیامبر اسلام حتی پیش از دریافت نخستین مکاشفه الهی، بهدنبال یافتن پناهگاهی آرام برای مراقبه بهطور مکرر از جبلالنور بالا میرفت و در دل این غار پناه میگرفتند.
غار حرا جدا از اینکه بهترین پناهگاه حضرت محمد (ص) بود، در قرون بعدی به پربازدیدترین عبادتگاه مسلمانان تبدیل شد، البته به اندازه سایر مکانهای شهر همچون مسجدالحرام مقدس محسوب نمیشود. بنابراین بسیاری از زائران بازدید از آن غار را بخش مهمی از سفر حج خود نمیدانند. بااینحال مراجعه به غار حرا ازجمله برگزیدهترین زیارتهای مکه میان مسلمانان جهان محسوب میشود.
غار حرا ورودی باریکی دارد، اما با اینکه از بیرون تاریک به نظر میرسد، فضای داخلی بسیار روشنی دارد. مسیر آن نیز پوشیده از سنگ است و نور خورشید بهشدت بر این مسیر میتابد، اما فضای داخلی آن خنک است. در ایام حج، روزانه هزاران زائر از این غار بازدید میکنند که قله آن پس از غروب خورشید، منظرهای پانوراما از شهر مکه را ارائه میدهد که با نورهای شهری زرد روشن میدرخشد. در ایامی جز حج نیز این غار میزبان بازدیدکنندگان کنجکاوی است که در جستوجوی مکانی آرام برای دعا، تجربه مکانی مقدس و تفکر در سفر معنوی پیامبر راهی این غار میشوند و طی مسیر به اعمال خود در طول سال فکر و ضرورت حفظ تواضع و شکیبایی در زندگی را به خود یادآوری میکنند.
نظر شما