به گزارش خبرگزاری ایمنا، در شبی تاریک و پر رمز و راز، در سکوت کوهستان مکه و میان تنهایی غار حرا، نوری جاودانه بر زمین تابید. از دل این نور، پیامی برخاست که جانها را از جهل رهایی بخشید و مسیر تاریخ را برای همیشه دگرگون ساخت.
بعثت پیامبر مهربانی، نه تنها آغازی برای دعوت به یکتاپرستی، بلکه شکوهی بیپایان از عدالت، آگاهی و امید برای انسانها بود؛ رویدادی که شعاع آن هنوز در دل جهانیان میدرخشد.
آن شب، زمین و آسمان گویی در آغوش هم، سرودی نو سر دادند؛ سرودی که نوای آن نه تنها قلبهای مردمان مکه، بلکه جانهای تمام انسانها در هر زمان و مکان را لرزاند. پیامبری که از میان مردمی ساده و در سرزمینی خشک و بیآبوعلف برگزیده شد، رسالتی را بر دوش گرفت که هدفش روشن کردن چراغ هدایت در ظلمت جهل و گمراهی بود.
بعثت رسول اکرم (ص) نه یک حادثه، بلکه نقطه عطفی در تاریخ انسانیت است؛ روزی که عشق، عدالت و حقیقت در پرتو آیات الهی متولد شد و راهی بیپایان به سوی سعادت برای جهانیان گشود.
در آن لحظه که نخستین آیه با صدای جبرئیل بر جان پیامبر (ص) نازل شد «اقْرَأْ بِاسْمِ رَبِّکَ الَّذِی خَلَقَ» بشریت به سوی افقی روشنتر هدایت شد؛ افقی که در آن خرافهپرستی جای خود را به یکتاپرستی داد و تاریکیهای ستم و جهل، با نور آگاهی و عدالت شکسته شد. بعثت، فصلی نو در دفتر حیات بشری گشود، فصلی که در آن صدای وحی، دلهای انسانها را به آرامش و یقین دعوت کرد و ارزشهایی همچون برادری، انسانیت و کرامت را به یادگار گذاشت.
پیامبر (ص) که خود از رنجها و سختیهای زندگی آموخته بود، الگویی بیهمتا برای مبارزه با ظلم و جهل شد. او از همان لحظه بعثت، چراغدار راهی شد که نهتنها قریش مکه، بلکه تمامی جهان را فرا گرفت. اهداف بلند رسالت او برپایی عدالت، دعوت به اخلاق، و برداشتن دیوارهای تبعیض و دشمنی، چنان نوری در دل تاریخ افروخت که تا امروز الهامبخش بسیاری از انسانها و ملتها باقی مانده است.
دعوت پیامبر اکرم (ص) به اسلام، دعوتی بود فراتر از کلام… دعوتی بود به اندیشه، عشق و عدالت. او انسانها را به تأمل در خلقت، یکتاپرستی و دوری از خرافه فراخواند و با زبان دل، پیام حقیقت را به گوش جهانیان رساند. اسلام از همان آغاز، دینی بود که قلبها را به تسلیم در برابر خالق یکتا و رفتار بر اساس مهربانی و انصاف هدایت میکرد.
این دعوت، نه با اجبار، بلکه با منطق و اخلاق صورت میگرفت؛ چراکه پیامبر (ص) خود نمونهای زنده از آموزههای اسلام بود. او با صبر، مهربانی و شکیبایی در برابر آزارها، نشان داد که اسلام، دینی برای ساختن جهانی بهتر است؛ جهانی که در آن انسانها به یکدیگر محبت کنند، به عدالت پایبند باشند و خرد را چراغ راه زندگی خود قرار دهند. امروز نیز این پیام همچنان زنده است و هزاران انسان از گوشهوکنار جهان با شنیدن این ندا، به اسلام روی میآورند.
امروز پیام اسلام، همچنان الهامبخش کسانی است که در جستوجوی معنویت، عدالت و صلح هستند. دعوت پیامبر (ص)، چراغ راهی است که هرگز خاموش نمیشود و همچنان قلبها را تسخیر کرده و انسانها را به سوی حقیقت رهنمون میسازد.
دعوت به اسلام همواره در تمام دوران، از زمان پیامبر تا الان ادامه دارد و امروزه با وجود تسلط دشمنان اسلام و مسلمین به شکل و شیوههای گوناگون فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و… شاهد اسلام آوری خیلی از مردمان ادیان دیگر هستیم.
همانطور که رهبر انقلاب اسلامی میفرمایند: «بیداری اسلامی یک حقیقتی است که اتفاق افتاده است. بعد از دهها سال متمادی تسلط دشمنان اسلام و دشمنان مسلمین بر جوامع اسلامی، چه به شکل استعمار مستقیم، چه به شکل استعمار جدید و استعمار غیر مستقیم، چه به صورت سلطهی فرهنگی یا سلطهی اقتصادی یا سلطهی سیاسی؛ بعد از سالهای متمادی که ملتهای مسلمان فشرده شدند در زیر این فشارهای عظیم سلطهی غربی و دولتیای اروپایی و آمریکایی بر کشورهاشان، به تدریج هستهی بیداری، یقظهی اسلامی رشد کرده، ثبت شده است و دارد خود را نشان میدهد. مردم دنیای اسلام امروز احساس میکنند که وسیلهی عزتشان، وسیلهی سربلندیشان، وسیلهی استقلالشان، اسلام است.»
در همین راستا با یکی از مسیحیان که با دیدن ارکان اسلام به آن علاقهمند شد و اسلام آورده است به گفتوگو پرداختیم و بر این اساس مصباح تابو از کنگو در گفتوگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: من از ته دل میخواستم مسلمان شوم اما اجازه نمیدادند؛ و زمانی که ۱۳ ساله بودم پدرم این اجازه را داد که مسلمان شوم.
وی با بیان اینکه نماز خواندن و تلاوت قرآن در دین اسلام برایم جذاب بود، افزود: در ایام تعطیلات پایان سال پیش دایی خود رفته بودم؛ دایی من چند سال پیش زمانی که خانه خود را به مسلمانان داده بود تا آنجا نماز بخوانند، مسلمان شد؛ از سویی همیشه به طرز نماز خواندن و حرکات دوست مسلمان خود نگاه میکردم و تلاوت سورهها برایم جذاب بود.
این طلبه جامعهالمصطفی بیان کرد: عبادت ما مسیحیان به این صورت است که سورههای بلند نمیخوانیم، فقط نشسته و در سکوت دعا میکنیم. زمانی که هنوز مسلمان نشده بودم سوره فاتحه و اخلاص که از سورههای کوچک نماز هستند را حفظ کردم.
وی گفت: پیامبر (ص) برای من مرد بزرگی است چراکه در کودکی در منطقه بیابانی زندگی میکرد، مادرش را در کودکی از دست و بعد از پدرش، باز هم از این سختیها سربلند بیرون آمد و الان در دنیا یک مرد بزرگ است و برایم شخصیت جالبی دارد.
طلبه جامعه المصطفی اظهار میکند: در ابتدای مسلمان شدنم، اهل سنت بودم اما بعد از آن یک حدیث شنیدم که میگفت: «اُطْلُبُوا الْعِلْمَ وَ لَوْ بِالصِّین» شما دنبال علم باشید حتی اگر در چین است! و من از این عبارت دو چیز یاد گرفتم، آن هم اینکه زبانِ سخت یاد بگیریم و مسافت زیاد هم محدودیت نیست.
تابو ادامه میدهد: شیعیان ایران برای یادگیری دین اسلام مدرسههای بزرگ ساختند و زبان چینی ما الان زبان فارسی است و باید فارسی را یاد بگیریم چراکه در کتابهای فارسی مطالب زیادی وجود دارد و میخواهم آنها را یاد بگیرم و بعد برای مردم خودمان ترجمه کنم.
وی با اشاره به اینکه ایران کشور بزرگیست که برای همه مظلومان یک نمونه است، تصریح کرد: ایران کشوری است که جلوی ظالمان ایستاده و با اینکه الان خیلی از کشورها تسلیم آمریکا شدند اما ایران جلوی این ظلمها ایستاده است.
تابو افزود: امام خمینی نهضت امام حسین را راه انداخت، او مدرسه عاشورایی را در میان مردم احیا کرد و بخاطر چنین شخصیتی الان این مدرسه هنوز زنده است.
وی گفت: انقلابهای زیادی در دنیا داشتیم اما از آنجایی که انقلابی مثل انقلاب امام حسین نداشتیم آن انقلابها سر پا نیستند و الان از لحاظ سیاسی، اقتصادی و… تحریم آمریکا هستند؛ اما به لطف نهضت امام حسین الان انقلاب اسلامی ایران با وجود تحریمها هنوز سر پا است و این یعنی امام خمینی برای ایران کار بزرگی کرده است. او هنوز در دل مردم جای دارد و شخصیت بزرگی است.
به گزارش ایمنا، بعثت پیامبر اکرم (ص) نه فقط رویدادی تاریخی، بلکه نقطه آغاز تحولی بنیادین در اندیشه و زندگی بشر بود؛ تحولی که با نور وحی آغاز شد و تا امروز به روشنی در دل تاریخ جاری است. پیامبر (ص) با رسالتی جهانی و جاودانه، انسانها را به یکتاپرستی، اخلاق و عدالت فراخواند و الگویی بیبدیل برای زندگی آگاهانه و آزادانه ارائه داد.
امروز، در دنیایی که همچنان تشنه معنویت و عدالت است، پیام بعثت یادآور این حقیقت است که راه رهایی از جهل، اختلاف و ظلم، در بازگشت به ارزشهای الهی و انسانی نهفته است. این پیام، همچنان الهامبخش انسانهایی از سراسر جهان است که در جستوجوی حقیقت و راهی برای دستیابی به سعادت و آرامش هستند. بعثت، چراغی است که روشنایی آن هرگز خاموش نمیشود و مسیر تعالی بشر را تا ابد روشن میسازد.
نظر شما