نظم شهری و معماری اسلامی نباید در اصفهان برهم بخورد

نماینده ولی‌فقیه و امام جمعه اصفهان با تاکید بر رعایت نوع و اصول ساخت برای دستیابی به ساختمان و معماری اسلامی گفت: امری که همه دنیا نیز آن را می‌پسندند، توجه به اندازه ساختمان‌ها و فضای خیابان‌ها است که این امور براساس عقل انجام می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از اصفهان، آیت الله سیدیوسف طباطبایی نژاد امروز _شنبه ششم بهمن_ در دیدار با معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان با اشاره به حضور ۱۱۰ گروه شغلی در صنعت ساختمان‌سازی، اظهار کرد: دو اشکال در حوزه ساختمان‌سازی وجود دارد که از جمله این اشکالات، رفع مشکل نظام مهندسی است.

وی افزود: اگر شهرداری چند مهندس را تعیین کند و حقوق ماهیانه نیز دریافت کنند، این مسئله حل می‌شود، اما این کار انجام نشده است و برای یک ساختمان، هشت مهندس ناظر قرار می‌دهند.

نماینده ولی‌فقیه و امام جمعه اصفهان خاطرنشان کرد: این یک اجحاف به کار ساختمان‌سازی است و مبلغی پرداخت می‌شود که لازم نیست؛ این کار باید به دست شهرداری انجام شود و قانون نظام مهندسی دراین‌باره اشتباه است.

آیت‌الله طباطبایی‌نژاد مشکل دوم در امر ساختمان‌سازی را موضوع بیمه ساختمان دانست و عنوان کرد: هیچ خدمتی در مقابل مبلغی که صاحب ساختمان برای بیمه ساختمانی پرداخت می‌کند ارائه نمی‌شود و در اصطلاح فقهی به این کار «سحت» گفته می‌شود.

وی اضافه کرد: قانون بیمه ساختمانی سال ۱۳۵۴ تصویب شده و در شورای نگهبان نیز تأیید نشده است، بنابراین این دو اشتباه سبب گرانی ساخت‌وساز می‌شود و خوب است شهرداری به دنبال رفع آن باشد.

عضو خبرگان رهبری عنوان کرد: مشکل دیگر نظارت شهرداری است که باید در مورد تعداد طبقات ساختمان‌ها داشته باشد، به این معنا که در کوچه هشت متری اجازه احداث ساختمان‌های چندین طبقه را ندهد.

آیت‌الله طباطبایی‌نژاد تصریح کرد: اگر در ابتدا معین کردید که در یک کوچه با مساحت مشخص، نباید ساختمان‌های بلندمرتبه احداث شود، اجازه تعدی به نظر کارشناسی خود ندهید و با قاطعیت آن را اجرا کنید که در این زمینه شهر نمونه در استان اصفهان، سپاهان‌شهر است که از ابتدا روی مهندسی احداث شده و دارای اتوبان وسیع و کوچه‌های منظم است.

وی با اشاره به اهمیت زیباسازی و فضاسازی شهر عنوان کرد: کار فضای سبزی که در قم انجام شد بسیار مؤثر بود و بوستان‌ها و بلوارهای سرسبز و فراوانی در قم ایجاد کردند؛ در شهری که درخت نداشت، دست به غرس میلیون‌ها درخت زدند، چراکه زیبایی شهر در گرو این امور است و مردم عمر خود را در شهر سپری می‌کنند، البته اصفهان از این جهت رو به جلو است.

نماینده ولی فقیه و امام جمعه اصفهان با تاکید بر رعایت نوع و اصول ساخت برای دستیابی به ساختمان و معماری اسلامی تصریح کرد: امری که همه دنیا نیز آن را می‌پسندند، توجه به اندازه ساختمان‌ها و فضای خیابان‌ها است و این امور بر اساس عقل انجام می‌شود.

آیت‌الله طباطبایی‌نژاد تاکید کرد: این خلاف قانون است که پس از بررسی و مهندسی اولیه ساختمان و حین ساخت، برخلاف مهندسی اولیه اجازه ساخت بیشتری داده شود.

وی ادامه داد: مسئله دیگر این است که باید به دنبال شهرک‌سازی برویم، اکنون نیاز به شهرک‌سازی است و شهرک‌هایی که تاکنون احداث شده است باید وسعت پیدا کند.

بهترین شرایط را در وضعیت ماده ۵ داریم

در این دیدار سید مرتضی حسام‌نژاد، معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان نیز گزارشی از وضعیت موجود ارائه و اظهار کرد: گردش مالی حوزه شهرسازی در اصفهان حدود ۲۰۰ هزار میلیارد تومان در سال است و نزدیک به ۱۵۰ هزار خانوار از جمعیت شهر از صنعت ساختمان ارتزاق می‌کنند.

وی افزود: یک سوم مسائل اقتصادی استان و شهرستان به صورت مستقیم و غیرمستقیم در رابطه به ساختمان سازی است و تجارت آن به نوعی است که کمتر وابسته به خارج و حتی استان‌های دیگر است و ارزبر نبوده و صنعت بسیار مهمی است.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان عنوان کرد: این صنعت علاوه بر حجم اقتصاد بسیار سنگین کیفیت نیز دارد و بر همین اساس روی نوع و سرعت سرویس‌دهی آن دغدغه‌مند هستیم؛ زمانی که فرد اقدام به ساخت‌وساز می‌کند تا دریافت پایان کار با سازمان‌ها و ادارات مختلف ارتباط دارد.

حسام‌نژاد تاکید کرد: هم‌اکنون بهترین شرایط را در وضعیت ماده ۵ داریم، نوع رسیدگی‌ها بسیار بهتر شده است و در شهرداری نیز تسهیل کار را در دستور کار قرار داده‌ایم.

کد خبر 833069

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.