شکست قطعی صهیونیست‌ها با آتش‌بس در غزه

مهم‌ترین عناوین روزنامه‌های امروز _پنجشنبه بیست‌وهفتم دی ۱۴۰۳_ را در ادامه می‌خوانید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، رسانه‌های آزاد، روزنامه‌ها و مطبوعات در هر جامعه‌ای از ارکان توسعه و دموکراسی به‌شمار می‌آید، بر این اساس خبرگزاری ایمنا، مرور عناوین مطبوعات کشور را به‌صورت روزانه در دستور کار خود دارد.

روزنامه ایران در صفحه نخست امروز خود با تیتر «فرش قرمز فارسی‌زبان‌ها برای پزشکیان‌» نوشت: مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری روز گذشته به‌منظور دیداری دوجانبه راهی تاجیکستان شد و در شهر «دوشنبه» مورد استقبال ویژه «امامعلی رحمان»، رئیس‌جمهوری تاجیکستان قرار گرفت؛ سفری مهم و بهنگام که پزشکیان با انجام آن نشان داد برای اجرای سیاست توسعه و تقویت مناسبات با متحدان منطقه‌ای خود در حوزه آسیا گامی بلند برداشته است.

رئیس‌جمهوری پیش از عزیمت به شهر «دوشنبه» اهداف سفر خود را ذیل سیاست گسترش روابط با همسایگان و همسو با سیاست‌های کلی مقام معظم رهبری خواند و تصریح کرد، تلاش خواهد کرد روابط ایران با همسایگانش را به‌تدریج تعمیق کند.

پزشکیان افزایش تعاملات با تاجیکستان در حوزه کشاورزی، صنعت، تجارت و حمل‌ونقل را از جمله برنامه‌های سفر به تاجیکستان برشمرد و تصریح کرد: توسعه روابط در قالب امضای اسناد با کشور دوست و هم‌زبان تاجیکستان که در زمینه فرهنگی و تاریخی دارای اشتراکات فراوانی با ماست از جمله اهداف سفر به این کشور است. او سفر خود به روسیه را نیز ناظر به امضای سند جامع همکاری‌های راهبردی حائز اهمیت خواند و تأکید کرد، این سند همکاری شامل توسعه همکاری‌ها در بخش‌های اقتصادی، علمی، صنعتی، کشاورزی، فرهنگی و امنیتی خواهد بود.

رئیس‌جمهوری با بیان اینکه ایران امضای اسناد همکاری‌های راهبردی با دیگر کشورهای همسایه از جمله عراق را در دستورکار دارد، افزود: ما به دنبال افزایش ارتباطات، تبادل تجربیات و توسعه همکاری‌های منطقه‌ای هستیم که در صورت تحقق این مهم، فشارهایی که آمریکا علیه کشورهای منطقه اعمال می‌کند، خنثی خواهد شد.

شکست قطعی صهیونیست‌ها با آتش‌بس در غزه

روزنامه کیهان در یادداشت روز خود به قلم حسین شریعتمداری با تیتر «آقای پزشکیان! شما صاحب ایران نیستید» نوشت: آقای پزشکیان رئیس‌جمهور محترم کشورمان در مصاحبه با شبکه NBC آمریکا گفته است «ایران اصولاً آماده گفت‌وگو با دولت دوم ترامپ است‌»! که با عرض پوزش باید گفت: جناب پزشکیان شما صاحب ایران نیستید! شما رئیس‌جمهور ایران هستید که مسئولیت قوه اجرایی کشور برای ۴ سال به عنوان «یک امانت‌» به شما سپرده شده است و سازوکار به‌کارگیری این امانت و میزان اختیارات شما نیز به وضوح در قانون مشخص شده است و جنابعالی ملزم به حرکت در چارچوب قوانین یاد شده هستید. از این روی، اظهارنظر حضرتعالی در مصاحبه با شبکه NBC آمریکا، اولاً؛ بیرون از حوزه اختیارات شماست، ثانیاً؛ به دلایلی که اشاره می‌کنیم، در تضاد کامل با منافع ملی کشورمان است و ثالثاً؛ پیام ذلت به دشمن قسم‌خورده ایران اسلامی است. دشمنی که تاکنون از هیچ جنایتی علیه ایران و مردم این مرز و بوم دریغ نکرده است و...

حضرتعالی در این مصاحبه فرموده‌اید: «‌ایران هرگز قصد ترور ترامپ را نداشته است‌»! کاش از خبرنگار NBC می‌پرسیدید، مگر ترامپ چه کرده است که شما نگران ترور او هستید؟! در این صورت خبرنگار مجبور بود به ترور شهید سلیمانی و یارانش توسط ترامپ اعتراف کند و سپس می‌توانستید و باید می‌پرسیدید؛ آیا مرگ برای کسی که برجسته‌ترین و کارآمدترین شخصیت ضدتروریسم را ترور کرده است، کمترین و پیش‌پا افتاده‌ترین مجازات نیست؟! باید به اظهارات ترامپ در مناظره تلویزیونی با هیلاری کلینتون اشاره می‌فرمودید که تاکید کرده بود گروه تروریستی داعش ساخته و پرداخته آمریکاست و می‌پرسیدید که مگر قلع و قمع داعش کار شهید سلیمانی نبود؟ چرا به خبرنگار NBC اجازه داده‌اید که به جای آمریکا، ایران را روی صندلی اتهام بنشاند؟! ما تروریست نیستیم ولی ترامپ و چند تن از همکارانش -از جمله مایک پمپئو، وزیر خارجه ترامپ- را به عنوان قاتلان شهید سلیمانی و یارانش، مستحق مرگ می‌دانیم. قصاص آنها وظیفه دینی و قانونی هر ایرانی غیرتمند و مسلمان است. بنابراین وظیفه شما به عنوان یک ایرانی غیرتمند و مسلمان‌، اجرای این حکم الهی است و نه مذاکره با قاتل شهید سلیمانی و دل دادن و قلوه گرفتن!

شکست قطعی صهیونیست‌ها با آتش‌بس در غزه

روزنامه جوان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «شکست قطعی صهیونیست‌ها با آتش‌بس در غزه» نوشت: خبرهای مربوط به جنگ در غزه از توافق احتمالی حماس و رژیم‌صهیونیستی برای آتش‌بس حکایت می‌کند. شبکه سی‌بی‌اس گزارش داده است اسرائیل و حماس بر سر اصول پیش‌نویس یک توافق به موفقیت دست یافته‌اند و در صورتی که همه چیز خوب پیش برود، این توافق در هفته جاری نهایی خواهد شد. همچنین در این خبرها آمده که دولت آمریکا در حال تهیه برنامه‌ای برای آنچه «روز پس از جنگ در غزه خوانده شده» است که البته اجرای آن به دولت دونالد ترامپ سپرده خواهد شد.

علاوه بر این، رصد تحولات میدانی هم حاکی از عقب‌نشینی ارتش صهیونیستی از نوار غزه و برچیدن پایگاه‌ها و تجهیزات نظامی خود در محور نتساریم در حد شمال و جنوب باریکه غزه است. مقدمات رسیدن به آتش‌بس احتمالی که از آن به عنوان «پیشرفت بزرگ» برای مذاکره یاد می‌شود، با پذیرش دو شرط کلیدی «توقف جنگ» و «عقب‌نشینی از غزه» از سوی نتانیاهو به دست آمده که خود به معنای پیروزی حماس و شکست رژیم‌صهیونیستی است، البته رژیم‌صهیونیستی و حامیان آن برای وارونه‌نمایی این واقعیت، در عرصه روانی وارد شده است و به جبران آن در فضای رسانه‌ای و افکار عمومی خواهند پرداخت.

همچنین رسیدن به آتش‌بس را آمریکایی‌ها به نفع خود فاکتور و آن را اجرای طرح بایدن معرفی خواهند کرد که در شرایط فعلی با توصیه و فشار ترامپ برای پایان جنگ، پیاده شده است، اما واقعیت این است که عوامل سازنده این وضعیت که سرانجام صهیونیست‌ها را به پذیرش آتش‌بس سوق داده است، بیشترین نسبت و پیوند را با مقاومت مظلومانه و در عین حال شجاعانه مقاومت اسلامی و ساکنان غزه دارند. عواملی چون:

۱- تلفات و خسارت‌های وارده به رژیم‌صهیونیستی که فراتر از تحمل ارتش صهیونیستی و بدنه اجتماعی رژیم بوده و مواجه شدن ارتش با کمبود نیروی انسانی یکی از نشانگان آشکار این وضعیت غیرقابل تحمل و تداوم برای رژیم است.

۲- وحشت نظامیان صهیونیستی از ادامه حضور در باریکه غزه که با وجود برتری تسلیحاتی و فناورانه، اما مرتب در معرض کمین‌های پرخطر در میان خرابه‌های جنگی قرار می‌گرفتند و در نبرد نزدیک رزمندگان مقاومت با به‌کارگیری مواد منفجره باقیمانده از صهیونیست‌ها، جهنمی‌وحشتناک برای صهیونیست‌ها ساخته بودند.

شکست قطعی صهیونیست‌ها با آتش‌بس در غزه

روزنامه وطن امروز در صفحه نخست امروز خود تیتر «قاتل بازنده» را برگزید و نوشت: عصر دیروز وزیر خارجه قطر در حاشیه نشست دوحه میان هیأت‌های آمریکایی، اسرائیلی و میانجیگران عرب به نیابت از هیأت حماس، اعلام کرد پیش‌نویس مرحله اول توافق آتش‌بس در غزه و تبادل اسرا مورد موافقت طرفین قرار گرفته است. با این حال برخی رسانه‌های صهیونیست مدعی شدند دفتر نخست‌وزیر رژیم، همچنان به امضای توافق چراغ سبز نداده است. پیش‌تر رویترز نیز به نقل از یکی از مقامات حماس، از ناکافی بودن اسناد ارائه‌شده توسط هیأت اسرائیلی در دوحه درباره نقشه‌های خروج نظامیان اشغالگر از غزه و زمان‌بندی آن خبر داده بود. به گزارش شبکه آمریکایی سی‌بی‌اس، برخی مقام‌های دولت‌های میانجیگر عرب و همتایان آمریکایی و اسرائیلیشان مدعی شده‌اند پیش‌نویس توافق برای آتش‌بس در غزه و آزادی اسیران مورد موافقت طرفین قرار گرفته و اگر همه چیز خوب پیش برود، این هفته رژیم صهیونیستی و حماس به توافق نهایی خواهند رسید. رسانه‌های مختلف نیز پیش‌بینی کرده‌اند توافق آتش‌بس بین حماس و رژیم صهیونیستی طی روزهای چهارشنبه تا جمعه امضا خواهد شد. به گزارش کانال ۱۲ عبری، بر اساس توافق به دست آمده، در روز اول سه اسیر اسرائیلی، در روز هفتم چهار اسیر و در روز چهاردهم سه اسیر دیگر توسط حماس آزاد خواهند شد. در مقابل نیز حدود یک‌هزار اسیر فلسطینی از زندان‌های رژیم صهیونیستی آزاد می‌شوند که البته شامل هیچکدام از اسرای ویژه حماس نخواهد بود.

در مرحله اول، ارتش صهیونیست از محور نتساریم (میانه نوار غزه) عقب‌نشینی خواهد کرد و میزان کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه به ۶۰۰ کامیون افزایش خواهد یافت. از روز بیست‌ودوم پس از آغاز اجرای توافق، اهالی شمال نوار غزه می‌توانند به خانه‌های‌شان بازگردند اما یک نیروی بازرسی مشترک قطری - مصری، فقط خودروها را هنگام عبور از گذرگاه به سمت شمال نوار غزه، مورد بازرسی قرار خواهد داد.

همچنین اکثر نیروهای ارتش رژیم صهیونیست از محور فیلادلفی عقب‌نشینی خواهند کرد و فقط شمار اندکی از آنها در این منطقه باقی خواهند ماند. در صورت تکمیل این روند، مرحله دوم توافق به مدت شش هفته آغاز می‌شود که متضمن عقب‌نشینی کامل صهیونیست‌ها از سراسر اراضی غزه است. در مرحله سوم نیز اجساد دو طرف مبادله شده و سپس نوبت آغاز بازسازی غزه و گشودن مرزها خواهد بود. متعاقب این اخبار، روزنامه عبری هاآرتص با اشاره به اهداف اعلامی رژیم صهیونیستی درباره جنگ علیه غزه و تسلیم شدن نتانیاهو در مقابل خواسته ترامپ نوشت: «در صورت توافق با حماس، اسرائیل بهای سنگینی برای این معامله خواهد پرداخت. پس از ماه‌ها صحبت درباره پیروزی مطلق در نوار غزه، این توافق باعث می‌شود اسرائیل از یکی از اهداف جنگ یعنی نابودی حماس دست بردارد و حماس قادر خواهد بود جایگاه خود را بار دیگر در میان فلسطینیان تقویت کند». تحلیلگر این روزنامه تاکید کرد: «نتانیاهو در گذشته با عقب‌نشینی از محور فیلادلفی (صلاح‌الدین) واقع در مرز نوار غزه و مصر مخالفت کرد اما توافق احتمالی بر عقب‌نشینی از این گذرگاه تأکید دارد و ثابت شد که ادعای نتانیاهو مبنی بر اینکه فشار نظامی به تنهایی باعث آزادی اسرا خواهد شد، بی‌اساس است».

شکست قطعی صهیونیست‌ها با آتش‌بس در غزه

روزنامه شرق در صفحه نخست امروز خود تیتر «مذاکره شرافتمند و برابر» را برگزید و نوشت: ساعات اولیه دیروز چهارشنبه شبکه تلویزیونی ان‌بی‌سی آمریکا، مصاحبه رئیس‌جمهوری ایران با این رسانه را با اجرای لستر هولت منتشر کرد. طیفی از ناظران و تحلیلگران معتقدند انجام این مصاحبه در فاصله زمانی کمتر از یک هفته تا بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید می‌تواند یک پالس مثبت و جدی برای آغاز تعامل و مذاکرات با دولت جدید در ایالات متحده آمریکا باشد؛ کمااینکه مسعود پزشکیان هم در این گفت‌وگو بر آمدگی مذاکرات با دولت ترامپ تأکید داشت. هرچند رئیس‌جمهور در پاسخ به سوالی درباره امکان گفت‌وگوی مستقیم و بی‌پرده با واشنگتن متذکر شد: «مشکل ما با گفت‌وگو نیست، بلکه در تعهدی است که از گفت‌وگو و مذاکره ناشی می‌شود. ما گفت‌وگوهای طولانی با ۱+۵ انجام دادیم و به تمام تعهدات‌مان پایبند بودیم، اما متأسفانه طرف دیگر بود که به تعهدات خود پایبند نبود». البته پزشکیان دیروز هم در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره مذاکره با ترامپ گفته خود را تکرار و تأکید کرد: «ترامپ اول ثابت کند که می‌خواهد به گفته خودش عمل کند، هر وقت قبول کردند که پایبند هستند، آن‌وقت [مذاکره می‌کنیم]».

البته در ادامه مصاحبه با ان‌بی‌سی، رئیس‌جمهور در پاسخ به سوال دیگر لستر هولت درباره واکنش به اقدام نظامی احتمالی اسرائیل و آمریکا برای متوقف‌کردن برنامه هسته‌ای ایران تصریح کرد: «طبیعتا به هر اقدامی واکنش نشان خواهیم داد. ما از جنگ هراس نداریم، ولی به دنبال آن هم نیستیم». به نوشته ایرنا، مسعود پزشکیان در این گفت‌وگو و در پاسخ به این پرسش که «یکی از تهدیدهای احتمالی برای دیپلماسی می‌تواند این باشد که ایالات متحده معتقد است ایران نقشه دارد دونالد ترامپ را ترور کند، آیا چنین نقشه‌ای بوده است؟»، یادآور شد: «همه ترورهایی که در منطقه، اروپا و جاهای دیگر می‌بینیم، آیا اثری از ایرانی‌ها در آنها هست؟! آیا ارتباطی بوده است؟ هرگز». پزشکیان همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه «شما می‌گوئید هرگز نقشه‌ای ایرانی برای کشتن ترامپ نبوده است‌»، صراحتاً قید کرد: «به‌هیچ‌وجه! آنچه توطئه علیه ترامپ گفته می‌شود، نقشه اسرائیل و دیگر کشورها برای ترویج دشمنی با ایران است.»

شکست قطعی صهیونیست‌ها با آتش‌بس در غزه

روزنامه دنیای اقتصاد در صفحه نخست امروز خود با تیتر «ریل اقتصادی ایران و روسیه» نوشت: به تازگی رئیس‌جمهور و تیم همراه سفر منطقه‌ای خود را به تاجیکستان و روسیه آغاز کرده‌اند. «دنیای‌اقتصاد» به همین بهانه به بررسی فرصت‌های همکاری ایران با این دو کشور پرداخته است. بررسی‌ها نشان می‌دهد میزان تجارت ایران و روسیه در بهترین حالت در سال‌های اخیر به حدود ۲.۷ میلیارد دلار رسیده است. این در حالی است که دو کشور اشتراکات و همکاری‌های زیادی را در حوزه سیاسی و امنیتی با هم دارند. کشورهایی همچون ترکیه، امارات و هند از فرصت روابط اقتصادی روسیه، به‌ویژه پس از آغاز جنگ اوکراین استفاده کرده و مبادلات خود را با روسیه افزایش داده‌اند. بر اساس آمارها، میزان روابط این کشورها با روسیه بسیار بیشتر از میزان مبادلات اقتصادی ایران و روسیه است. اگرچه روابط با روسیه اهمیت بسیار زیادی در روابط خارجی کشور دارد با این حال، باید یادآور شد که این رابطه، جایگزین کامل ارتباط با کشورهای غربی و منطقه‌ای نیست، بلکه می‌تواند به‌عنوان کارت مهمی در مذاکره با غرب به‌کار رود.

یکی از مهم‌ترین اهداف این سفر، افزایش حجم مبادلات تجاری و همکاری‌های اقتصادی بین دو کشور است. ایران و روسیه دارای مکمل‌های اقتصادی متعددی هستند. برای مثال، روسیه یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان نهاده‌های دامی و روغنی در جهان است و ایران می‌تواند از این ظرفیت برای تأمین نیازهای خود بهره ببرد. پروژه‌هایی نظیر کریدور حمل‌ونقل شمال-جنوب (INSTC) که از اهمیت استراتژیک برخوردار است، یکی از محورهای مذاکرات میان تهران و مسکو است. این کریدور می‌تواند به ایران اجازه دهد تا به یک هاب تجاری منطقه‌ای تبدیل شود.

شکست قطعی صهیونیست‌ها با آتش‌بس در غزه

کد خبر 830055

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.