به گزارش خبرگزاری ایمنا، در دل شبهای گرم اعتکاف، جوانان و نوجوانان دهههشتادی در سکوت و آرامش دو زانو نشستهاند، دلهایی متصل، سرشار از عشق و ایمان، دستهای خالی رو به آسمان که در تمنای رحمت و لطف الهی به بالا بلند شده و چشمانی گریان که از عمق دل، لبریز از نیاز و اشتیاق است؛ عطر معنویت خاصی در فضای اعتکاف جوانان و نوجوانان دهه هشتادی موج میزند.
عطر معنویتی که فضای اعتکاف را پر کرده، همچون نسیم ملایمی است که بر دلهای خسته آرامش میبخشد؛ این دلهای پر از امید و آرزوهای پاک در لحظههای بندگی غرق شدهاند، نسیم نوازشگری که روح و جانشان را با طراوت میکند و جانهای متصل به یکدیگر که ندای یا رب سر میدهند.
هر فردی که به این مکان پناه آورده، از هیاهوی دنیا فاصله گرفته و در جستوجوی ارتباطی ناب و خالص با پروردگار است و این خانه خداست که حال درونی معتکفان را از شور و اضطراب روزانه آرام میکند و به آنها فرصتی میدهد تا در آرامش معنوی غوطهور شوند و با خدای خویش ارتباط گیرند.
هر دم عطر معنویت در قلبهای جوانان و نوجوانان معتکف نفوذ میکند و در هر اشکی که از چشمانشان جاری میشود، نشانی از عشق و ارادت به پروردگار است؛ در این لحظات، نوجوانان و جوانان معتکف تمام شور و عشق خود را به سوی خالق هستی نشان میدهند و دعاهای خالصانهشان را به محضر حضرت دوست عرضه میدارند.
این نوجوانان و جوانان، ستارههای فروزانی هستند که در ایام اعتکاف ماه رجب، نور ایمان و بندگی را به جلوهای تابناک و جاودان نمایان میکنند؛ فاصلهگیری از دنیای پر هیاهو و ورود به محضر الهی برای این دلهای متصل و چشمان گریان راهی به سمت آرامش و عرفان معنوی است که در روزهای اعتکاف به اوج خود میرسد؛ در میان جوانان و نوجوانانی دهه هشتادی حاضر شدهایم که به دور از هیاهو و مشغلههای زندگی، در مهمانی خاص خدا برای بینهایت عاشقی به خانه حضرت دوست پناه آورده و با یگانه خالق هستی خلوت کردهاند و از زبان این معتکفان، حس و حال عرفانی و فضای معنوی اعتکاف را میشنویم.
حضور در مراسم اعتکاف، فرصتی برای بازنگری
محمد، نوجوان ۱۸ سالهای است که برای نخستین بار در مراسم معنوی اعتکاف شرکت کرده است، این گونه به خبرنگار ایمنا میگوید: وصف مراسم اعتکاف را بارها از دوستانم شنیدهام و هر سال مشتاق بودم که در مراسم اعتکاف حضور پیدا کنم و بتوانم از نزدیک شاهد این فضای عبادت و خلوت با خدا باشم.
وی با تاکید بر اینکه حضور در مراسم اعتکاف نوجوانان دهه هشتادی، لحظه به لحظه اثرات خاص و معنوی را در جان انسان به جریان میاندازد، ادامه میدهد: این مراسم معنوی فرصتی برای بازنگری و ساخت زیربنای زندگی است، برای همین معتقد هستم که حضور در مراسم اعتکاف، ارزش یک بار امتحان کردن را داشت و اگر باز توفیق پیدا کنم، در این مراسم معنوی شرکت خواهم کرد.
مهدی، دانشجوی ۱۹ سالهای که برای اولین بار در مراسم اعتکاف ماه رجب شرکت کرده و معتقد است این مراسم معنوی، تجربه بسیار خوب و خاطرهانگیزی را برای او برجای گذاشته است، این گونه به خبرنگار ایمنا میگوید: پس از ایام امتحانات بود که با تعدادی از دوستان تصمیم گرفتیم، در مراسم اعتکاف بینهایت عاشقی ثبتنام کنیم تا به دور از مشغلههای روزمره بتوانیم تغییری در معنویت زندگیمان ایجاد کنیم، این معتکف دهه هشتادی که اعتکاف را فرصتی برای نزدیک شدن به خداوند متعال میداند، میافزاید: در مراسم اعتکاف در واقع به مدت سه روز از تمام عوامل مزاحمی که ما را به خود مشغول میکند، فاصله میگیریم تا بتوانیم با سفر به درون خود به خدای خویش برسیم، در این میان به همراه جمعی از معتکفان دهه هشتادی با یگانه خالق هستی به مناجات و راز و نیاز میپردازیم.
چشیدن طعم تجربهای خاص که تنها در اعتکاف به دست میآید
امیرمحمد، دانشجویی است که تصمیم به دوری از هیاهوی زندگی و استفاده از بستر معرفتی مراسم اعتکاف گرفته است و این گونه به خبرنگار ایمنا میگوید: اعتکاف، فرصتی برای دوری از زندگی روزمره است که روح انسان را جلا میدهد و نگرش انسان را نسبت به بعضی امور زندگی تغییر میدهد، شرکت در مراسم معنوی اعتکاف حس سبک شدنی عمیق و همراه با آرامش را به معتکفان هدیه میدهد.
وی با اشاره به بهترین خاطره خود در ایام اعتکاف ماه رجب ادامه میدهد: صحبت با مربیان و شرکت در گعدههای مباحثه لذتبخشترین برنامه اعتکاف است، زیرا انسان، بخش گمشده وجود خود را در خلال چنین مباحثههای معرفتی به دست میآورد.
این معتکف دهههشتادی اضافه میکند: حس و حال ویژهای را که در فضای معنوی و پربرکت اعتکاف تجربه میکنیم، در جایی دیگر نمیتوان تجربه کرد و همین امر موجب میشود مدام انتظار فرا رسیدن ایام اعتکاف سال آینده را داشته باشیم تا بتوانیم مجدد در این فضای معنوی تنفس کنیم.
اعتکاف عاشقی با طعم مطالعه دانشآموزی
مهرداد که دانشآموزی ۱۶ ساله است در شرایطی وارد مراسم اعتکاف شده که کتابهای درسی خود را به همراه خود آورده است و زمانهایی در طول روز را به مطالعه دروس مدرسه اختصاص میدهد، درباره علت حضور خود در این مراسم به خبرنگار ایمنا میگوید: دانشآموزان وظیفه دارند که به صورت جدی به مطالعه درسها بپردازند تا بتوانند نتیجه مطلوبی در دوران دانشآموزی کسب کنند، اما باید توجه کنیم که کسب نتیجه مطلوب تنها محدود به مطالعه مداوم کتابهای مدرسه نیست، بلکه انسان باید به نیازهای مختلف خود پاسخ مناسب بدهد.
وی ادامه میدهد: یکی از نیازهای مهم انسان، نیاز به خلوت و تفکر است، نیاز به عبادت و ارتباط با خالق هستی است و میطلبد هر دانشآموز زمانی در طول روز را برای پاسخ به نیاز عبودیت خویش اختصاص دهد و اعتکاف فرصت بسیار مناسبی است تا با خود و خدای خویش خلوت کنیم و بتوانیم با انرژی مضاعف، مسیر تحصیلی را پیش ببریم؛ توجه به عبودیت و تفکر در خلوت بسیار در مطالعه متمرکز و عمیق مؤثر است و به همین سبب تصمیم گرفتم چند روزی بیشتر بر این امر تمرکز کنم و در مراسم اعتکاف حضور یافتم.
اعتکاف؛ فرصتی برای خلوت و ارتباط با خدا در راستای رشد معنوی
حجتالاسلام علی جندقیان، مسئول اجرایی اعتکافِ بینهایت عاشقی در استان اصفهان درباره اهمیت حضور جوانان و نوجوانان دهههشتادی در مراسم اعتکاف به خبرنگار ایمنا میگوید: مراسم معنوی اعتکاف، فرصتی برای فاصله گرفتن از مشغلههای روزمره زندگی است و انسان فرصتی برای خلوت و ارتباط با خدا پیدا میکند تا نسبت به رشد معنوی خود تأمل عمیق داشته باشد.
وی با بیان اینکه فضای اعتکاف این امکان را فراهم میکند تا افراد توجه بیشتری به مسیر بندگی داشته باشند، عنوان میکند: سعی شده است تا با برگزاری جلسات سخنرانی، مباحثه و گفتوگو، مناجاتخوانی گروهی، انس با قرآن و اختصاص زمانی برای خلوت با یگانه خالق هستی، معتکفان بتوانند به هدف شرکت در مراسم اعتکاف نزدیکتر شوند، همچنین برنامههای تفریحی و بازیهای محیطی نیز در نظر گرفته شده است تا به تناسب نیازهای سن جوان و نوجوان، خاطرهای بهیادماندنی از این مراسم برایشان باقی بماند.
مسئول اجرایی اعتکاف پسران دهه هشتادی مؤسسه جوانان آستان قدس رضوی در استان اصفهان خاطرنشان میکند: برنامه اعتکاف بینهایت عاشقی به همت مؤسسه جوانان آستان قدس رضوی در چند استان کشور در حال برگزاری است و از حدود دو ماه گذشته مشغول به برنامهریزی اجرای این برنامه بودهایم و از مشارکت نوجوانان و جوانان دهههشتادی در برگزاری هرچه بهتر مراسم اعتکاف استفاده کردهایم.
فرصتی بینظیر برای یافتن خویش و شناخت خداوند بینهایت
حجتالاسلام شیخ احمد حاجیابوالقاسم، مسئول فرهنگی اعتکاف پسران نوجوان دهه هشتادی مؤسسه جوانان آستان قدس رضوی در استان اصفهان درباره اهمیت حضور نوجوانان در مراسم اعتکاف به خبرنگار ایمنا میگوید: نوجوانی دورهای از زندگی است که انسان هنوز با چالشهای جدی زندگی دستوپنجه نرم نمیکند و به علت فاصله اندکی که با دوران طفولیت و کودکی دارد، وجود انسان آماده تغییرهای معنوی و اساسی است و اعتکاف فرصتی بینظیر برای یافتن خویش و شناخت خداوند نامحدود و بینهایت است.
وی درباره برگزاری مراسم اعتکاف بینهایت عاشقی عنوان میکند: برنامه اعتکاف بینهایت عاشقی در حرم مطهر رضوی و هفت استان اصفهان، خراسان شمالی، تهران، خوزستان، قم، آذربایجان شرقی و مازندران برگزار شده است و حدود ۳۲۰۰ دختر و پسر دهههشتادی در این مراسم معنوی ثبتنام و شرکت کردهاند.
مسئول فرهنگی این اعتکاف معنوی اضافه میکند: مؤسسه جوانان آستان قدس رضوی با محوریت گفتمان توحیدی، برگزارکننده اعتکافهایی به مناسبت ماه رجب و ماه مبارک رمضان برای مخاطبان دهههشتادی در سراسر کشور است و در تلاش هستیم تا محتواهایی با محوریت گفتمان توحیدی را گسترش دهیم و امیدواریم شاهد گستردهتر شدن این گفتمان انسانساز در جوامع انسانی باشیم.
بر این اساس، حضور در مراسم اعتکاف برای جوانان دهه هشتادی مملو از آثار معنوی است که نه تنها در لحظات اعتکاف احساس میشود، بلکه در زندگی روزمره آنها نیز تأثیراتی بلندمدت خواهد داشت که ارتباط عمیقتر با پروردگار عالم، تقویت ایمان و بندگی، افزایش آگاهی و خودشناسی، آرامش عمیق درونی، ایجاد حس همبستگی و تقویت ارزشها نمونهای از این تأثیرات است.
ایام اعتکاف همچون مقدمهای است برای افراد معتکف تا روح و قلب خویش را پاک و پذیرای رحمت الهی کنند و آمادگی بیشتری برای ورود به ماه رمضان، این ماه مهمانی خدا که رحمت و مغفرت در آن فراوانتر است، پیدا کنند.
نظر شما