اعتکاف میعادگاه نسل مقاومت و معنویت

اعتکاف شکستن است و پیوند خوردن، شکستن قفس نفس و پیوند خوردن به آسمان، اعتکاف میقاتی است دوباره، اعتکاف تمرین خودسازی است، اعتکاف مبارزه برای رسیدن به یقین است و اعتکاف، فرصتی است برای سبز شدن.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، برای تهیه گزارش حال و هوای اعتکاف در این ایام به یکی از مساجد با قدمت و خوشنام اصفهان یعنی مسجد سید رفتم؛ اعتکاف امسال برایم متفاوت‌تر از گذشته بود، چراکه این‌بار به عنوان معتکف وارد نمی‌شدم و می‌خواستم از دید دیگری و برای شما روایت کنم.

وارد مسجد شدم، بازرسی شدم، به حیاط مسجد رسیدم و دیدم پسران زیادی، قدونیم‌قد با سن و سال‌های مختلف، دهه هفتادی، هشتادی و نودی هر کدام مشغول کاری هستند یا به صورت گروهی فعالیت می‌کنند.

در سکوت مقدس اعتکاف، دل‌های پاک دانش‌آموزان به آسمان وصل شده است؛ این‌جا، در میان خلوت با خدا، هر نفس یک دعاست و هر سکوت، نجوایی با معبود و دانش‌آموزان با حضور پرشور و دلی سرشار از ایمان، این فضای روحانی را گرم‌تر و معنوی‌تر کرده‌اند.

در جبهه مقاومت باید در مقابل دشمن ایستادگی کنیم

محمدمهدی برندگی، یکی از معتکفان این مسجد که ۱۲ ساله است، اظهار می‌کند: سال گذشته با پدرم به اعتکاف رفتم و وقتی دیدم فضا معنوی و منحصربه‌فرد است، کم‌کم با اعتکاف آشنا شدم و تصمیم گرفتم امسال هم اینجا حضور داشته باشم؛ چرا که در اینجا هم به خدا و قرآن نزدیک می‌شوم و هم در کنار دوستانم سرگرمی داریم.

وی با بیان اینکه امسال می‌خواستم اعتکاف دانش‌آموزی را تجربه کنم، ادامه می‌دهد: سال گذشته با پدرم معاشرت می‌کردم، اما امسال با هم سن و سال‌های خودم هم نماز می‌خوانیم، روزه می‌گیریم و هم بازی می‌کنیم.

این دانش‌آموز معتکف عنوان می‌کند: پیش از اینکه اعتکاف را تجربه کنم به خود گفتم که در مسجدی تاریخی و بزرگی روزه خواهم گرفت، اما فضایی که در مسجد شکل داده بودند متفاوت بود.

وی با اشاره به شعار اعتکاف یعنی جبهه مقاومت می‌گوید: در جبهه مقاومت باید در مقابل دشمن ایستادگی کنیم، نگذاریم دشمن به کشورهای همسایه و کشور خودمان نگاه کند و باید از کشورمان دفاع کنیم و در این مسیر من وظیفه دارم که سعی کنم وقتی بزرگ شدم همه را به دین اسلام تشویق کنم و آن‌ها را به مکان‌های معنوی همچون اعتکاف دعوت کنم.

اعتکاف میعادگاه نسل مقاومت و معنویت

به طرف ورودی محل اسکان دانش‌آموزان رفتم، محمدحسین ثقفیان خواست که با او مصاحبه کنم و در همین راستا اظهار می‌کند: سه سال است که به اعتکاف می‌آیم و هرسال حس و حال متفاوتی دارد؛ اینجا با نام جبهه مقاومت گره خورده و به ما حس روحیه مبارزه با رژیم صهیونیستی را می‌دهد.

وی ادامه می‌دهد: فضای مجازی چیزی نیست که ما باید به آن برسیم، بلکه این خدا است که باید به آن برسیم و در اعتکاف می‌توانیم با خدا راز و نیاز کنیم. این‌طور می‌شود که ما وجود او را حس می‌کنیم.

مقاومت وظیفه ما است

در ادامه حسین احمدی، نوجوان ۱۱ ساله را پیدا کردم که هنوز به سن تکلیف نرسیده است و می‌گوید: سال گذشته به همراه مادرم به اعتکاف رفتم و از آنجایی که به من خیلی خوش گذشت امسال هم آمدم.

وی ادامه داد: ما باید جلوی دشمن بایستیم و نگذاریم گوشه‌ای از خاک ما را بگیرد و باید مقاومت کنیم.

یکی از نکات قابل توجه آن بود که در کنار نوجوانان ۱۴، ۱۵ ساله، حضور کودکان و نونهالانی که هنوز بر آن‌ها روزه واجب نبود نیز پررنگ بود. با اشتیاق آمده بودند و می‌گفتند که آمده‌ایم تا برای تکلیف خدا آماده شویم…!

همچنین محمد جواد داوری که با دوستانش آمده بود، اظهار می‌کند: خواهرانم هر سال به اعتکاف می‌رفتند و از آنجایی که در آن زمان سنم مناسب اعتکاف نبود تصمیم گرفتم که امسال به اعتکاف بیایم و از پدر و مادرم خواستم که من را ثبت‌نام کنند.

وی ادامه می‌دهد: اینجا دوستان زیادی پیدا می‌کنیم، باهم هستیم، غذا می‌خوریم و همه کارها را باهم انجام می‌دهیم.

اعتکاف میعادگاه نسل مقاومت و معنویت

این نوجوان ۱۰ ساله تصریح می‌کند: خدا می‌تواند با یک حرکت اسرائیل را نابود کند، اما می‌خواهد ببیند که آیا ما مقابل دشمن می‌ایستیم و می‌جنگیم و آیا از کشور خود محافظت می‌کنیم یا خیر.

با آخرین حرفی که محمدجواد زد تعجب کردم که چنین تفکر عمیقی دارد، از اطرافش باخبر است و می‌داند که چه اتفاقاتی رقم می‌خورد...

از طرفی نفر بعدی یعنی طاها کیماسی، نوجوان ۱۳ ساله اظهار می‌کند: پسر عمه‌ام در اعتکاف ثبت‌نام کرد و من هم تصمیم گرفتم همراه با او به اینجا بیایم؛ اینجا حال و هوای خوبی دارد، با دوستان خود در کنار هم بازی می‌کنیم، فیلم سینمایی برایمان می‌گذارند و سرگرمی‌های زیادی وجود دارد.

وی می‌افزاید: جبهه مقاومت کلمه‌ای است که از غزه گرفته شده و اکنون مقابل دشمن ایستاده است و نمی‌گذارد حتی یک وجب از خاکشان را بگیرند، همچنین وظیفه دارم از مردم مظلوم دفاع کنم و در مقابل ظالمان بایستم.

دوری از بازی‌های رایانه‌ای برایم سخت است

در ادامه علی اکبری که دانش‌آموزی ۱۴ ساله است، بیان می‌کند: می‌خواستم به اعتکاف مدرسه بروم، اما ظرفیت آن تکمیل شد و به اینجا آمدم.

وی ادامه داد: سال اولی است که به اعتکاف می‌آیم و پیش از آن فکر می‌کردم که اعتکاف فرایند سختی دارد و نمی‌توانم، اما دیدم اینجا همه‌چیز آسان است و آدم‌های خوب در کنار هم هستیم.

نوجوان ۱۴ ساله تصریح کرد: دوری از بازی‌های رایانه‌ای خیلی برایم سخت است، اما با توجه به حرف والدینم به اینجا آمدم تا کمی از فضای مجازی دور شوم.

وی افزود: وظیفه ما این است که از جبهه مقاومت دفاع کنیم و ثابت کنیم که مردم غزه و فلسطین مظلوم هستند و جنایتکار اصلی رژیم صهیونیستی است.

اعتکاف میعادگاه نسل مقاومت و معنویت

کمی آن طرف‌تر که رفتم، پسربچه‌ای چشم‌رنگی خواست تا با او مصاحبه کنم؛ نامش متین نقشینه، دانش‌آموز ۱۲ ساله است و این‌طور می‌گوید: سال گذشته فکر می‌کردم که برایم سخت باشد، چراکه می‌خواستم روزه بگیریم و از نظرم سخت بود، اما وقتی که به اعتکاف آمدم دیدم که اینجا علاوه بر روزه گرفتن با دوستانِ جدیدی آشنا می‌شویم، بیشتر می‌توانیم با هم بازی کنیم و لحظات شیرینی را داشته باشیم؛ با آن‌ها انسان یادش می‌رود که روزه است. از طرفی تحمل کردن یکی از شاخه‌های عبادت است.

وی ادامه می‌دهد: در این اعتکاف برای ما از جبهه مقاومت فیلم‌های مختلفی گذاشتند؛ فیلم «وداع با اسلحه» فیلم قشنگی بود و با دیدن آن افراد می‌توانند متوجه شوند واقعیت چیست و از خواب غفلت بیدار می‌شوند تا پشت پرده ماجراها را بفهمند.

نوجوان ۱۲ ساله تصریح می‌کند: وظیفه من این است که در جاهایی همچون صفحات مجازی و مواردی از این دست، مطالبی از جبهه مقاومت و نابودی اسرائیل منتشر کنم یا در مساجد کمک کنم.

وی یادآوری می‌کند: این روزها دوری از فضای مجازی سخت است، اما هر چیزی قوانین و قواعد خود را دارد و قانون اعتکاف هم این است که گوشی نیاوریم؛ سخت است، اما باید تحمل کنیم.

داریم به بهشت نزدیک می‌شویم!

همچنین ابوالفضل اصلاح، نوجوان ۱۲ ساله اظهار می‌کند: من سال گذشته که به اعتکاف آمدم علاقه زیادی به اینجا پیدا کردم، چرا که حس عجیبی دارد، گویا داریم به بهشت نزدیک می‌شویم و اعمالی خوب برای آخرتمان خواهد بود.

وی درباره جبهه مقاومت و تعریف خود از این مفهوم می‌گوید: جبهه مقاومت یعنی اینکه ما باید پشت فلسطین بایستیم و از آن‌ها مراقبت کنید تا بچه‌های مظلوم به شهادت نرسند و بزرگ شوند و آینده خود را بسازند.

داخل خیمه شدم و دیدم که از این طرف و آن طرف بچه‌ها می‌دوند و بازی می‌کنند، کمی آن طرف‌تر بچه‌هایی قرآن و مفاتیح قرائت می‌کردند، نماز می‌خواندند، دعا می‌کردند و مشغول عبادت و صحبت با معشوق بودند؛ یکی دیگر خاطرات خود را می‌نوشت و بعضی‌ها هم پای برنامه زنده و سخنرانی نشسته بودند یا پای دوربین‌های عکاسی شیطنت می‌کردند!

اعتکاف میعادگاه نسل مقاومت و معنویت

پس از آن سعید جلیلی برای معتکفان نوجوان و جوان صحبت کرد، از حس و حال خود در آن هنگام گفت، از خاطرات دفاع مقدس گفت و بیان کرد که حس و حال اینجا من را به یاد دفاع مقدس و کسانی که همچون شما نوجوان بودند و در جبهه حضور داشتند، می‌اندازد؛ نصیحت‌هایی را در خصوص پایداری در این مسیر به بچه‌ها توصیه کرد.

هنگام نماز شد و همه بچه‌ها صف‌های نماز را تشکیل دادند و جلیلی برای نماز و افطار در مسجد و در کنار نوجوانان پرشور انقلابی سر سفره‌های الهی نشستند؛ فضای اعتکاف در مسجد سید، ترکیبی از معنویت و شور نوجوانی بود. از یک سو، نمازهای دسته‌جمعی، دعاها و قرائت قرآن، فضایی روحانی ایجاد کرده بود و از سوی دیگر، بازی‌ها، فیلم‌ها و فعالیت‌های گروهی، شور و نشاطی کودکانه به فضا بخشیده بود.

کد خبر 830028

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.