اتلاف ٣٣ درصد مواد غذایی در فرایند کشت  / لزوم ارائه راهکارهای عملی برای کاهش ضایعات غذایی

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به اتلاف ٣٣ درصد مواد غذایی در فرایند کشت داشت و برداشت، بر مدیریت این روند به منظور کاهش میزان ضایعات مواد غذایی تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از وبدا، احمد اسماعیل‌زاده در همایش مدیریت اتلاف غذایی، هدف این همایش را بررسی راهکارهای لازم برای کاهش اتلاف غذا اعلام و اظهار کرد: در کشور اتلاف مواد غذایی مانند سایر نقاط جهان رقم بالایی است و حدود ۳۳ درصد از مواد غذایی مصرفی در فرایند کشت، داشت و برداشت، به ضایعات تبدیل می‌شود و هیچ ارگانی هم در کشور متولی خاص این موضوع نیست.

وی با بیان اینکه ۳۴ درصد از کل کالری موجود در غذاها به عنوان دورریز از چرخه غذایی خارج می‌شود، افزود: این موضوع در حالی در سطح جهان و از جمله کشور ما در حال رخ دادن است که موضوع سوءتغذیه و امنیت غذایی بسیار مهم و قابل تأمل است.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تصریح کرد: هدف این همایش این است که راهکارهای عملی برای کاهش اتلاف غذایی در کشور اندیشیده شود تا بر اساس آن بتوانیم یک راهکار عملی و نقشه راه در جهت کاهش ضایعات مواد غذایی تهیه کنیم.

اسماعیل‌زاده گفت: در بعضی اقلام غذایی همچون میوه و سبزیجات در حال حاضر تا ۴۲ درصد ضایعات و پسماند داریم که در مورد غلات نیز این آمار قابل توجه است.

وی با اشاره به وجود راهکارهایی برای کاهش اتلاف مواد غذایی در جهان خاطرنشان کرد: در کشور، این راهکارها نیازمند هماهنگی بین‌بخشی است و تنها یک دستگاه متولی آن نخواهد بود، به عبارت بهتر در تمام مراحل کشت و برداشت باید مدیریت مواد غذایی وجود داشته باشد.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ادامه داد: با توجه به اینکه در کشور میزان هدررفت مواد غذایی در مرحله پیش از مصرف بالاتر از مرحله مصرف مواد غذایی است، باید تمهیداتی جهت فرایند نقل و انتقال مواد غذایی و ارتقای تکنولوژی‌های موجود در این فرایند اتخاذ شود تا میزان اتلاف مواد غذایی کاهش یابد.

اسماعیل‌زاده نقش وزارت بهداشت را در بحث آموزش درست مصرف مواد غذایی و فرهنگ‌سازی روندهای صحیح در این زمینه مهم دانست و گفت: در حال حاضر به این سمت حرکت کرده‌ایم و در همین راستا طرحی مرتبط در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به صورت آزمایشی در حال اجرا است که نتیجه آن در سال آینده و در صورت مثبت بودن نتایج به کل کشور تعمیم داده خواهد شد.

وی یادآور شد: در دانشگاه‌های علوم پزشکی کرمان و مشهد نیز قصد داریم طرحی را اجرا کنیم که در حوزه‌های مختلف ضایعات و اتلاف مواد غذایی کارهایی انجام شود و در صورت قابلیت اجرایی شدن با هماهنگی دستگاه‌ها بتوانیم آن را در کل کشور اجرایی کنیم.

کد خبر 829800

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.