مشارکت مردمی، چالش‌های مدیریت شهری را کاهش می‌دهد

مدیر منطقه ۶ شهرداری اصفهان گفت: مشارکت مردمی با درگیرکردن شهروندان در فرایندهای تصمیم‌گیری و اجرای پروژه‌های شهری می‌تواند به کاهش چالش‌های مدیریت شهری و بهبود کیفیت زندگی در محله‌ها منجر شود.

علی باقری در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: گلستان شهدای اصفهان با حدود ۷۰۰۰ شهید که پیکر پاک آن‌ها در آنجا آرام گرفته است، به‌عنوان نگینی درخشان و افتخاری بزرگ برای منطقه ۶ شهرداری شناخته می‌شود.

وی افزود: این مکان یادآور ایثار و از خودگذشتگی فرزندان این مرز و بوم است که جان خود را در راه آرمان‌های والای انقلاب اسلامی فدا کرده‌اند.

مدیر منطقه ۶ شهرداری اصفهان با اشاره به اینکه امروزه یکی از موضوعات مهم در سطح جهانی که طی چند دهه گذشته مورد توجه قرار گرفته، الگوی حکمرانی خوب است، گفت: رشد بی‌رویه و شتابان جمعیت شهری، به‌ویژه در کلان‌شهرها، پیچیدگی‌های مدیریت شهری را افزایش داده است.

باقری ادامه داد: دیگر نمی‌توان با تصمیم‌گیری محدود و نظر تعداد اندکی از افراد، انتظار داشت تحولات مطلوبی در شهرها رقم بخورد، به همین دلیل الگوی حکمرانی خوب با تکیه بر تعامل و همکاری تمام ذی‌نفعان، به‌عنوان یک مدل مؤثر در مدیریت جوامع مطرح شده است.

وی با بیان اینکه در الگوی حکمرانی خوب، سه عنصر کلیدی دولت، بخش خصوصی و جامعه مدنی نقشی اساسی ایفا می‌کنند، عنوان کرد: این الگو بر پایه شاخص‌هایی تعریف شده که میزان آن‌ها در جوامع مختلف ممکن است متغیر باشد، اما اصول بنیادین آن شامل مشارکت، حاکمیت قانون، شفافیت، پاسخگویی و مسئولیت‌پذیری، اجماع، برابری، اثربخشی و کارایی است.

مدیر منطقه ۶ شهرداری اصفهان تصریح کرد: یکی از موضوعات مهم که امروزه در مباحث حکمرانی خوب شهری مطرح است، مشارکت عمومی شهروندان در فرایندهای تصمیم‌گیری و مدیریت شهری است؛ این مشارکت می‌تواند به شیوه‌های گوناگون از جمله بودجه‌ریزی مشارکتی و پیش‌بینی طرح‌ها و پروژه‌های شهری، تحقق پیدا کند.

باقری افزود: حکمرانی خوب شهری اهداف کلانی را دنبال می‌کند که از جمله آن‌ها می‌توان به شناسایی و تقویت جامعه مدنی، ارتقای آگاهی و نقش‌آفرینی سازمان‌ها، نهادها و جوامع محلی، کاهش فقر و تبعیض‌های اجتماعی، قومی و فرهنگی، افزایش مشارکت عمومی در فرایندهای سیاسی شهری، بهبود کیفیت زندگی و فراهم آوردن فرصت‌های برابر برای تمامی شهروندان اشاره کرد.

وی تاکید کرد: مشارکت مردم، کلید دست‌یابی به تحولات مطلوب در شهرها و محله‌های شهری است؛ شهروندان به‌دلیل حضور مستمر در محیط زندگی خود، آگاه‌ترین افراد نسبت به نیازها و اولویت‌های محله و شهر خود هستند، بنابراین ین شناخت بومی و تجربه زیسته، ظرفیتی بی‌بدیل است که با استفاده صحیح از آن می‌توان مسیر توسعه پایدار شهری را هموار ساخت.

مدیر منطقه ۶ شهرداری اصفهان گفت: بهره‌گیری از دیدگاه‌ها، توانمندی‌ها و مهارت‌های تک‌تک شهروندان، نه‌تنها به بهبود کیفیت خدمات شهری می‌انجامد، بلکه احساس تعلق و مسئولیت‌پذیری اجتماعی را نیز تقویت می‌کند.

باقری با تاکید بر اینکه در این فرایند، همراهی و مشارکت شهروندان ضرورتی انکارناپذیر است، اضافه کرد: مشکلات و نیازهایی که از سوی مردم مطرح می‌شود، بهترین نقطه آغاز برای برنامه‌ریزی‌های شهری است، در نتیجه شناخت این مشکلات و تلاش برای رفع آن‌ها از طریق همکاری گروهی و استفاده از دانش جمعی می‌تواند به توسعه متوازن و عدالت‌محور در شهرها منجر شود.

کد خبر 829004

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.