به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از نیپنا، احمد مهدویابهری در آئین افتتاح دومین همایش و نمایشگاه «ایران پتروکم» با اشاره به برنامه رشد ۸ درصدی پیشبینی شده در برنامه هفتم توسعه کشور اظهار کرد: در برنامه هفتم اتفاقهای مبارکی برای شرکتهای دانشبنیان پیشبینی شده است. در این برنامه ۴۹ طرح پتروشیمی با محوریت دانشبنیانها وجود دارد که نیازمند حداقل ۲۴ میلیارد دلار سرمایهگذاری است. از این مقدار تاکنون ۱۲ میلیارد دلار سرمایهگذاری انجام شده است و ۱۲ میلیارد دلار دیگر باقی مانده که باید انجام شود.
وی با بیان اینکه از ۴۹ طرحی که برای مشارکت با دانشبنیانها در برنامه هفتم توسعه پیشبینی شده، ۱۲ طرح برای هلدینگ خلیج فارس است، افزود: با اجرای این ۴۹ طرح، ظرفیت تولید پتروشیمی از ۹۶ میلیون تن به ۱۳۱.۵ میلیون تن میرسد. در صورت تحقق این هدف در پایان برنامه هفتم حدود ۴۰ میلیارد دلار تنها از سوی شرکتهای پتروشیمی خلق ثروت میشود.
دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی ادامه داد: با تحقق اهداف برنامه هفتم، افزون بر رشد ۸ درصدی، شاهد تحقق رشد ۲۳ درصدی سالانه صادرات غیرنفتی خواهیم بود. هماکنون ۳۰ درصد از صادرات غیرنفتی کشور متعلق به صنعت پتروشیمی است و با تحقق این اهداف این رقم رشد قابلتوجهی خواهد داشت. بخش خصوصی باید خودش به دنبال حل موانع برود.
مهدوی با اشاره به عدد ۴۰۰ میلیارد دلاری GDP کشور تصریح کرد: در صورت تحقق ۸ درصد رشد سالانه برنامه هفتم توسعه، عدد GDP باید به ۵۹۰ میلیارد دلار برسد، یعنی حدود ۱۹۰ میلیارد دلار اضافه میشود و بخش قابلتوجهی از این عدد با اقدامهای پتروشیمیها محقق میشود. یعنی اگر این صنعت حرکت کند، لکوموتیو اقتصاد کشور هم حرکت خواهد کرد و در این مسیر باید موانع را برداریم.
وی با تأکید بر اینکه دنبال دولت نباشید! بخش خصوصی باید خودش به دنبال حل موانع برود، گفت: انجمن صنفی در سالهای اخیر تلاش زیادی برای رفع موانع داشته است و نمونه آن را میتوان در کم کردن مشکل خوراک دید و اگر این تلاشها نبود پروژههایی مثل آپادانا خلیج فارس و هنگام شکل نمیگرفتند و توجیه اقتصادی نداشتند.
دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی با بیان اینکه در سالهای اخیر ۱۰ تفاهمنامه توسعه میدانهای گازی امضا شده است که سه مورد آن در حال نهایی شدن است، تأکید کرد: از مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس هم میخواهیم موضوع تفاهمنامه مربوط به هلدینگ در بالادست را بهطور جدی پیگیری کند. در صورتی که این ۱۰ قرارداد اجرایی شوند حداقل ۲۲۰ میلیون مترمکعب در روز به ظرفیت گاز کشور اضافه میشود.
مهدوی با اعلام اینکه پتروشیمیها از ابتدای سال جاری ۸.۵ میلیارد دلار ارز به سامانه نیما و هماکنون بازار ارز تجاری ارائه کردهاند و این افزون بر ۲ میلیارد دلار هزینههای داخلی صنعت است، خاطرنشان کرد: در مجموع حدود ۱۰ میلیارد دلار تاکنون ارز پتروشیمی محقق شده و تا پایان سال این عدد بیشتر میشود.
دومین نمایشگاه «ایران پتروکم» با شعار «حمایت از تولید دانشبنیان» از شنبه (۲۲ دی) برای سه روز با حضور بیش از ۱۴۰ شرکت پتروشیمی و شرکتهای داخلی، دانشبنیان و فناور حوزه پتروشیمی از ساعت ۱۷ تا ۲۲ در محل نمایشگاههای بینالمللی جزیره کیش دایر است.
نظر شما