تمرکز تحقیقات میکروبیولوژی بر۲۰ باکتری

مطالعه‌های جدید نشان می‌دهد که تنها ده گونه باکتریایی نیمی از مقالات علمی را به خود اختصاص داده‌اند، در حالی که ۷۴ درصد از باکتری‌های شناخته‌شده حتی یک مقاله اختصاصی ندارند، این شکاف تحقیقاتی، لزوم توجه بیشتر به میکروب‌های کمتر مطالعه‌شده را آشکار می‌کند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از نیچر، تحقیقات میکروبیولوژی به شدت روی تعداد کمی از باکتری‌های Escherichia coli متمرکز شده است، در حالی که اکثر باکتری‌های شناخته‌شده «از جمله بسیاری از میکروب‌های مهم برای سلامت انسان و محیط زیست» نادیده گرفته شده است، یک مطالعه جدید که توسط پل جنسن، زیست‌شناس سیستم‌های میکروبی در دانشگاه میشیگان انجام شده است، نشان می‌دهد که تنها ده‌گونه باکتریایی نیمی از مقالات علمی را به خود اختصاص داده‌اند، در حالی که ۷۴ درصد از گونه‌های باکتریایی حتی یک مقاله اختصاصی ندارند.

این مطالعه که در سرور پیش‌چاپ bioRxiv منتشر شده است، از پایگاه‌داده‌ای شامل ۴۳,۴۰۹ گونه باکتریایی منحصربه‌فرد استفاده کرده و تعداد مقالات مرتبط با هر گونه را در PubMed، مخزن ادبیات زیست‌پزشکی ایالات متحده، بررسی کرده است، نتایج نشان داد که E. coli با بیش از ۳۱۲,۰۰۰ مقاله در صدر قرار دارد و ۲۱ درصد از کل مقالات را به خود اختصاص داده است، سایر باکتری‌های پر مطالعه نیز بیشتر پاتوژن‌های انسانی همچون Staphylococcus aureus، Mycobacterium tuberculosis و Helicobacter pylori هستند.

با این حال، شکاف بین باکتری‌های شناخته‌شده و مطالعه‌شده در ۲۵ سال گذشته افزایش پیدا کرده است، این موضوع به‌دلیل مطالعات میکروبیوم است که میکروب‌ها را به‌صورت انبوه توالی‌یابی می‌کند، اما بسیاری از گونه‌ها هنوز نام‌گذاری یا مطالعه نشده است، نیکولا سگاتا، دانشمند میکروبیوم در دانشگاه ترنتو، تأکید می‌کند که بسیاری از میکروب‌های مهم برای سلامت انسان حتی در فهرست ۵۰ باکتری مرسوم قرار نمی‌گیرند.

برت بی‌کر، اکولوژیست میکروبی در دانشگاه تگزاس خاطرنشان می‌کند که میکروب‌های موجود در اکوسیستم‌های متنوع همچون اقیانوس‌ها و خاک به‌طور چشمگیری کمتر مطالعه شده‌اند، او می‌گوید: هیچ‌یک از ارگانیسم‌های غالب در طبیعت در این فهرست قرار ندارند و این یک مشکل است.

این یافته‌ها لزوم توجه بیشتر به میکروب‌های کمتر مطالعه‌شده را نشان می‌دهد، به‌ویژه آن‌هایی که برای سلامت انسان و محیط زیست حیاتی هستند، گسترش تحقیقات به این حوزه‌ها می‌تواند به کشف بینش‌های جدید و توسعه راه‌حل‌های نوآورانه برای چالش‌های جهانی کمک کند.

کد خبر 828871

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.