۵۰ درصد از مراتع چهارمحال‌وبختیاری دچار آسیب شده است

رئیس اداره مرتع اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال‌وبختیاری گفت: شرایط آب‌وهوایی و تغییرات اقلیمی، بهره‌برداری غیرمجاز و بی‌رویه از مراتع منجر به آسیب رسیدن به پوشش گیاهی مراتع شده و بالغ‌بر ۵۰ درصد از مراتع استان از نظر پوشش گیاهی، تنوع گونه‌ای و شرایط حاکم بر آن‌ها دچار آسیب شده است.

عزت‌الله سلیمانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در چهارمحال و بختیاری با اشاره به عوامل تخریب‌کننده مراتع در استان اظهار کرد: حدود یک میلیون هکتار مرتع و اراضی ملی در استان وجود دارد که ۱۷ هزار و ۵۰۰ نفر بهره‌بردار قانونی در قالب صدور پروانه چرایِ دام مشخص شده‌اند و در ۸۴۶ سامانه عرفی یک میلیون هکتار زمین تقسیم شده است.

وی افزود: دلایلی همچون شرایط آب‌وهوایی و تغییرات اقلیمی، بهره‌برداری غیرمجاز و بی‌رویه از مراتع منجر به آسیب رسیدن به پوشش گیاهی مراتع شده و بالغ‌بر ۵۰ درصد از مراتع استان از نظر پوشش گیاهی، تنوع گونه‌ای و شرایط حاکم بر آن‌ها دچار ضعف و آسیب شده است.

رئیس اداره مرتع اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال‌وبختیاری با بیان اینکه در راستای بهبود وضعیت مراتع استان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری، اقدامات مدیریتی و بیولوژیک را برای احیای مراتع انجام می‌دهد، ادامه داد: در صورت تشدید عوامل تخریب مراتع ابتدا با استفاده از روش‌های بیولوژیک، همچون بذرکاری و کُپه‌کاری و روش بیومکانیک همچون احداث فارو، بانکت، هلالی آبگیر و چاله فلسی برای احیای مراتع استفاده می‌شود و پس از آن انجام اقدامات مدیریتی به مدت دو تا سه سال حفاظت و قرُق عرصه در دستور کار قرار می‌گیرد.

سلیمانی با اشاره به چگونگی کنترل چرای دام حین احیای مراتع عنوان کرد: حین احیای مراتع به‌دلیل ممنوع‌الورود بودن ورود دام به مناطق، باید دامداران به‌صورت گردشی در بخش‌های اختصاص‌یافته مرتع که از ظرفیت معینی برخوردارند به چرایِ دام بپردازند، همچنین مرتع‌داران موظف هستند تا دو سال پس از دریافت پروانه چرای دام، اقدام به تهیه طرح مرتع‌داری کنند.

وی خاطرنشان کرد: در سال‌جاری سطحی بالغ‌بر هزار و ۲۰۰ هکتار از مراتع استان تحت عملیات بیولوژیک و بیومکانیک قرار گرفته است.

کد خبر 828392

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.