تهران و بغداد در مسیر تحکیم امنیت منطقه و مقابله با بحران‌های سوریه

کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: در پی سفر السودانی به تهران رایزنی‌های در دو حوزه امنیتی و اقتصادی بین السودانی و مقامات ایرانی صورت گرفت.

حسن هانی‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، با اشاره به سفر راهبردی نخست وزیر عراق به ایران اظهار کرد: دیدار محمدشیاع السودانی با رهبر معظم انقلاب اسلامی و نیز رئیس‌جمهور اسلامی ایران و دیگر مقامات ایرانی در این شرایط حساس منطقه از اهمیت بالایی برخوردار است به اعتبار اینکه شرایط منطقه و آنچه در گذشته وجود داشته تفاوت کرده است.

تجزیه سوریه ناآرامی‌ها در منطقه را تشدید می‌کند

وی افزود: سقوط دولت بشار اسد و حضور ۳۶ مجموعه مسلح در سوریه و قتل‌عام شیعیان، علویان و اقلیت‌های قومی و مذهبی نشان می‌دهد که سوریه وارد یک فضای ناپایدار شده است که سوریه را به سمت جنگ داخلی و تجزیه حرکت خواهد داد.

کارشناس مسائل غرب آسیا تصریح کرد: اکنون آمریکا و رژیم صهیونیستی با کمک برخی کشورهای منطقه تلاش می‌کنند تا سوریه را به چهار قسمت علوی‌نشین، مسیحی‌نشین، سنی‌نشین و کُردنشین تقسیم کنند؛ این مسئله نشان می‌دهد که اگر سوریه تجزیه شود، به‌طور قطع ناآرامی‌ها و درگیری‌ها تشدید خواهد شد، چراکه ۳۶ گروه مسلح سوریه درصدد انتقام‌گیری از شخصیت‌های تأثیرگذار سوریه که وابستگان به رژیم سابق هستند، برآمده‌اند.

وی ادامه داد: گزارش‌ها حاکی از آن است که بیش از ۱۰ هزار نفر از عناصر داعش در حال گذراندن دوره‌های آموزشی در دیرالزور در شرق سوریه زیر نظر نیروهای آمریکایی هستند تا در صورت لزوم این گروه‌های تروریستی به‌ویژه داعش را برای ایجاد ناامنی به سمت عراق روانه کنند و ناامنی‌ها در عراق تشدید شود.

هانی‌زاده اضافه کرد: مجموعه این عوامل به همراه اصرار آمریکا برای انحلال حشدالشعبی نگرانی‌هایی است که السودانی آن‌ها را به ایران منتقل کرد تا راه‌حلی برای جلوگیری از ناامن شدن عراق پیدا کند.

رایزنی‌ها در حوزه مسائل امنیتی و اقتصادی

وی درباره محور سخنان مقامات ایرانی با السودانی یادآور شد: رایزنی‌های طولانی در دو حوزه امنیتی و اقتصادی بین السودانی و مقامات ایرانی صورت گرفت؛ در حوزه مسائل امنیتی می‌توان گفت که به‌طور طبیعی انعکاس هر اتفاق و ناامنی در عراق در داخل ایران نیز به‌طور کامل مشهود خواهد بود و بر این اساس جمهوری اسلامی ایران به دنبال استقلال و آرامش عراق خواهد بود.

کارشناس مسائل غرب آسیا خاطرنشان کرد: در حوزه مسائل اقتصادی نیز ایران تلاش دارد تا سقف مبادلات اقتصادی خود با عراق را از ۱۳ میلیارد دلار به ۲۰ میلیارد دلار ارتقا دهد که این مهم نیازمند برنامه‌ریزی اقتصادی و تجاری بین بغداد و تهران است.

کد خبر 827856

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.