به گزارش خبرگزاری ایمنا، در بسته خبری زنان و خانواده این هفته از حمایت ۵۰۰ میلیارد تومانی ستاد اجرایی فرمان امام (ره) از حوزه جمعیت و درمان رایگان ٢ هزار زوج نابارور میگوئیم، در ادامه نیز جایگاه زنان به عنوان پیشگامان تحولات اجتماعی و قلههای انقلاب اسلامی مطرح شده است، همچنین رشد دو برابری مدیران عامل زن در شرکتهای دانشبنیان، راهکار معاون وزیر بهداشت برای افزایش نرخ باروری و ۱۸ ایرانی جزو پراستنادترین دانشمندان زن دنیا نیز از جمله موضوعاتی است که جزئیات بیشتر آن بیان شده است.
حمایت ۵۰۰ میلیارد تومانی ستاد اجرایی فرمان امام از حوزه جمعیت / درمان رایگان ٢ هزار زوج نابارور
سید امیرحسین مدنی، مدیرعامل بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام (ره) اظهار کرد: ستاد اجرایی فرمان امام در حوزه کمک به جوانی جمعیت و فرزندآوری اقدامات ویژهای را تعریف کرده است.
وی با بیان اینکه برای شش ماه آینده هدفگذاری ۵٠٠ میلیارد تومانی را در حوزه جمعیت و فرزندآوری انجام دادهایم، گفت: ۵٠ میلیارد تومان از این مبلغ در حوزه درمان ناباروری برای دهکهای یک تا پنج سراسر کشور هزینه میشود که در این زمینه با چند مرکز از جمله مرکز رویان استان فارس هماهنگی صورت گرفته است که افراد از طریق شبکههای مردمی به این مراکز برای درمان رایگان معرفی شوند؛ با این هدفگذاری ۵۰ میلیارد تومانی برآورد میشود ٢ هزار بیمار بتوانند از خدمات درمانی در حوزه ناباروری بهرهمند شوند.
مدیرعامل بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام (ره) از برنامههای این بنیاد در حوزه خانواده و ترغیب به امر ازدواج خبر داد و افزود: تأمین جهیزیه زوجین دهکهای اول تا چهارم در دستور کار قرار دارد که این اقلام از طریق گروههای جهادی و سکوهای مطرح کشور تهیه و توزیع خواهد شد؛ همچنین به زودی ۱۰ هزار بسته حمایتی سیسمونی و تغذیه مادری نیز از طریق مجموعههای مردمی فعال در حوزه جمعیت به متقاضیان اهدا خواهد شد.
زنان، پیشگامان تحولات اجتماعی و قلههای انقلاب اسلامی
سجاد صدیقی، مسئول سازمان بسیج فرهنگیان به بررسی جایگاه زن در گفتمان انقلاب اسلامی و نقش آن در تحقق تحولات اجتماعی پرداخت و با اشاره به اهمیت هویتبخشی به نسل جدید، به ویژه دختران اظهار کرد: هویت زنان در بستر مبارزه و جریان تکامل تاریخی انقلاب اسلامی شکل گرفته است.
وی با بیان اینکه زن ایرانی در انقلاب اسلامی، هویتی متفاوت از زندگی سنتی و حذفشدگی اجتماعی پیدا کرد، افزود: این هویت در حجاب زن متجلی شد و به او نقشی اجتماعی و مسئولانه بخشید، اما برای تحقق این نقش نمیتوان با سادهانگاری و توصیههای کلیشهای به اهداف بزرگ دست پیدا کرد و باید هویت حقیقی انقلاب اسلامی که بر پایه آموزههای اهل بیت (ع) است، دوباره تولید شود و توسعه پیدا کند.
مسئول سازمان بسیج فرهنگیان، الگوی سوم زن مسلمان را رویکردی جدید و جذاب برای نسل آینده دانست و گفت: این الگو نباید به التقاط زندگی مدرن یا جزمیتهای بیمنطق آلوده شود، بلکه باید حقیقت انقلاب اسلامی را که از آموزههای اهل بیت (ع) نشئت گرفته است، درک و ترویج کنیم.
رشد دو برابری مدیران عامل زن در شرکتهای دانشبنیان
محمدصادق خیاطیان، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: حضور پررنگ و اثرگذار بانوان را در عرصههای مختلف اجتماعی، فرهنگی، ورزشی، سیاسی، اقتصادی و علمی در کشور شاهد هستیم و این موضوع بهویژه در دولت چهاردهم جلوه بیشتری پیدا کرده و از ظرفیت و استعداد بانوان کشور برای توسعه هرچه بیشتر کشور استفاده شده است.
وی تصریح کرد: حضور و نقشآفرینی زنان بهخصوص در حوزه علم و فناوری کشور بسیار قابل توجه است و ۳۰ درصد اعضای هیئت علمی دانشگاهها بانوان هستند؛ این حضور و اثرگذاری در حوزه دانشبنیانی نیز به طور کامل مشهود است.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با تاکید بر اثرگذاری قابلتوجه بانوان در توسعه زیستبوم نوآوری و فناوری کشور خاطرنشان کرد: در حال حاضر تعداد شرکتهای دانشبنیان از مرز ۱۰ هزار شرکت عبور کرده است، نکته قابلتوجه در این بین، افزایش چشمگیر تعداد بانوان بهعنوان مدیرعامل یا رئیس هیئت مدیره در شرکتهای دانشبنیان است.
خیاطیان افزود: آمارها نشان میدهند که تعداد بانوان مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره شرکتهای دانشبنیان از ۱۰۹۲ نفر در سال ۱۴۰۰ به ۲۲۵۰ نفر تا پایان ۹ ماهه سال ۱۴۰۳ رسیده است که رشد دو برابری را نشان میدهد.
۱۰ میلیون جوان در سن ازدواج / راهکار معاون وزیر بهداشت برای افزایش نرخ باروری
علیرضا رئیسی، معاون وزیر بهداشت گفت: ۱۰ میلیون نفر در سن ازدواج قرار دارند که اگر این افراد ازدواج کنند و صاحب یک فرزند شوند، شاخص نرخ باروری به ۲/۶ خواهد رسید.
وی با بیان اینکه یکی از مسائل مهمی که به آن توجه داریم، بحث جمعیت است، افزود: ما در وزارت بهداشت مسئول رصد سلامت جمعیت هستیم، اما برای افزایش جمعیت، تمام دستگاهها باید کمک کنند.
ازدواج در هنگام تنگدستی
امام صادق (ع) فرمود: «هر کس از ترس فقر ازدواج نکند، نسبت به لطف خداوند بدگمان شده است، چرا که خداوند میفرماید: اگر آنان فقیر باشند، خداوند از فضل و کرم خود بی نیازشان میکند.»
۱۸ ایرانی جزو پراستنادترین دانشمندان زن دنیا هستند
حجتالاسلام مصطفی رستمی، رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها اظهار کرد: حضور زنان در دانشگاهها پر رنگ شده است و گمان نمیکردیم زمانی برسد که ۶۰ درصد دانشجویان کشور را زنان تشکیل دهند.
وی افزود: طبق آخرین آمار، ۱۸ دانشمند زن ایرانی جز پر استنادترین زنان دانشمند جهان هستند که این نشان از پیشرفت بانوان در اسلام و جمهوری اسلامی ایران است.
نظر شما