دبیرخانه شهراندیشان در منطقه ۶ اصفهان تشکیل می‌شود

مدیر منطقه ۶ شهرداری اصفهان با بیان اینکه باشگاه شهراندیشان یک حلقه مهم در راستای حکمرانی مشارکت مبنا است، گفت: دبیرخانه شهراندیشان در این منطقه تشکیل می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، علی باقری امروز _چهارشنبه نوزدهم دی_ در جلسه بودجه‌ریزی مشارکتی منطقه ۶ شهرداری اصفهان که به‌منظور بهره‌گیری از ظرفیت‌های نخبگان، مدیران اسبق و شهروندان خلاق برای تدوین برنامه عملیاتی ۱۴۰۴ شهرداری اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: در عصری که شاهد رشد شتابان جمعیت شهری و پیچیده‌تر شدن شهرها هستیم، اعمال حاکمیت به صورت یک‌سویه، یا صرف نقش‌آفرینی حکومت و کارگزاران حکومتی برای مدیریت جامعه شهری امروز، کفایت نمی‌کند.

وی افزود: حکمرانی خوب شهری، ساختار جدیدی در فرایند مدیریت شهرها است که اشکال سنتی و متمرکز مدیریتی در شهرها را دگرگون و مبانی نظری آن را به چالش کشیده است.

مدیر منطقه ۶ شهرداری اصفهان تاکید کرد: حکمرانی خوب شهری شامل استفاده از راهبردهای نوین برای مدیریت مطلوب شهری از طریق همکاری و تعامل دوسویه بین نهادهای مدیریت شهری با شهروندان، نهادهای مدنی و سازمان‌های بخش خصوصی می‌شود.

باقری گفت: محوریت این رویکرد در مدیریت شهری، بر مبنای توسعه‌ای مردم سالار و برابر خواهانه، برای تأثیرگذاری تمامی نیروهای دارای نفع و نفوذ در اداره امور شهرها و پاسخگویی به تمام نیازهای این گروه‌ها است.

وی ادامه داد: براساس معیارهای جهانی حکمرانی خوب دارای سه عنصر دولت، بخش خصوصی و جامعه مدنی و دارای شاخص‌ها و ویژگی‌هایی همچون مشارکت، حاکمیت قانون، شفافیت، پاسخگویی و مسئولیت‌پذیری، توجه به آرای عمومی و توافق جمعی یا اجماع، برابری، اثربخشی و کارایی است.

مدیر منطقه ۶ شهرداری اصفهان خاطرنشان کرد: اهداف کلان حکمرانی خوب شهری شامل مواردی از جمله بازشناختن جامعه مدنی برای تقویت و اعتلای بیشتر سازمان‌ها، نهادها و جوامع محلی، کاهش فقر و جدایی گزینی‌های اجتماعی، قومی و فرهنگی در شهرها، افزایش مشارکت و مداخله افراد و صاحبان منافع در فرایندهای سیاسی درون شهرها، بهبود کیفیت معاش و افزایش امکان زندگی همه شهروندان و ایجاد فرصت و امکان برای مردم به منظور نشان دادن خواسته‌ها و آمال زندگی آن‌ها می‌شود.

باقری گفت: در واقع حضور مردم برای رفع مشکلات خود، امری الزامی است و در صورتیکه مردم نخواهند یا نتوانند برای کمک به اداره امور شهر یا محله خود گام بردارند، احتمال اینکه مدیریت شهر نتواند مسائل حادی که شهر با آن روبه‌روست را حل کند، بسیار است.

وی افزود: اگر برنامه‌ریزان و مدیران امور شهری خواستار اجرا و تحقق برنامه‌های خود هستند، باید آن‌ها را با محیط اجتماعی هماهنگ سازند و چنین امری تنها با مشارکت مردم به دلیل شناخت ژرف آن‌ها از نیازها، خواسته‌ها و محیط اجتماعی خود امکان پذیر است.

مدیر منطقه ۶ شهرداری اصفهان با بیان اینکه مشارکت یعنی فرایند به‌کارگیری توانمندی‌های فردی یا گروهی ذی‌نفعان برای دستیابی به یک هدف گروهی باشد، تاکید کرد: آنچه در یک فرایند مشارکت موفق مهم است، احساس نیاز برای رفع یک مشکل، شناخت آن مشکل و احساس نیاز به همکاری گروهی با توجه به میزان دانش و توانمندی افراد و شناخت آن‌ها از توانایی‌ها و امکانات موجود و حداکثر استفاده از آن‌ها است.

باقری با اشاره به مساحت ۶۷۰۷ هکتاری این منطقه گفت: مساحت فضای سبز این منطقه حدود ۴۶۲ هکتار و در بین مناطق پانزده‌گانه این کلان‌شهر رتبه سوم را دارد، این منطقه با ۱۱۲ هزار و ۸۰۰ نفر جمعیت دارای رتبه دهم در بین مناطق پانزده‌گانه این کلان‌شهر است، همچنین سرانه عمرانی هر شهروند منطقه در سال آینده ۱۲ میلیون و ۵۰۳ هزار تومان خواهد بود.

وی ادامه داد: سهم پروژه‌ای شاخص با اعتباری بالغ بر شش میلیارد و ۸۴۵ میلیون تومان با رشد ۵۴ درصدی، سهم پروژه‌ای مهم منطقه‌ای با اعتباری بالغ بر یک میلیارد و ۲۵۲ میلیون تومان با رشد ۲۶ درصدی، سهم پروژه‌ای منطقه‌ای با اعتباری بالغ بر دو میلیارد و ۲۷۶ میلیون تومان با رشد ۵۶ درصدی و سهم پروژه‌ای محله محور با اعتباری بالغ بر ۵۶۸ میلیون تومان با رشد ۱۴ درصدی در بودجه سال آینده شهرداری این منطقه وجود خواهد داشت.

مدیر منطقه ۶ شهرداری اصفهان با اشاره به چالش‌های پیش‌روی شهرداری این منطقه خاطرنشان کرد: ناپایداری منابع درآمدی شهرداری‌ها به دلیل وابستگی زیاد به شرایط بازار مسکن، خشکی زاینده‌رود و کاهش نزولات آسمانی، وجود بافت فرسوده و کمبود خدمات در محله‌های همت آباد و تخت فولاد، وجود ترافیک در پارک‌های حاشیه زاینده‌رود، خیابان میر، خیابان چهارباغ بالا و سایر معابر شریانی منطقه، وجود آسیب‌های اجتماعی در سطح منطقه (سگ گردانی داخل پارک‌ها، تخریب تأسیسات و اموال عمومی و سرقت)، محدود شدن توسعه منطقه به دلیل وجود اراضی نظامی، منظر نازیبای ورودی شهر به دلیل وجود ساختمان‌های قدیمی ارتش در کوی امام و کوی بهار، وجود مشاغل مزاحم در بعضی از خیابان‌های سطح منطقه، وجود زمین‌های کاربری کشاورزی و بایر در سطح منطقه، نبود دسترسی به پارکینگ کافی در بعضی از محورهای پرتردد و شبکه قدیمی آب و فاضلاب و مشکلات ناشی از آن در خیابان میرفندرسکی از جمله چالش‌های مدیریت شهری در این منطقه است.

باقری گفت: مهمترین پروژه‌های شهرداری در این منطقه شامل تعریض مسیر حلقه حفاظتی (تملک و احداث)، احداث مرکز همایش‌های بین‌المللی با اعتبار ۱۵۰ میلیارد تومان، تصفیه خانه تکمیلی پساب جنوب (میدان شهید قوچانی) با اعتبار ۵۵ میلیارد تومان، تعریض پل فردوسی با اعتبار ۴۰ میلیارد تومان، غیرهمسطح‌سازی حرکت چپ‌گرد بزرگراه شهید کشوری به بزرگراه دستجردی (تقاطع دفاع مقدس) با اعتبار ۳۰ میلیارد تومان، تملک فضای سبز همت آباد با اعتبار ۳۰ میلیارد تومان، احداث ورزشگاه سرپوشیده شهرک شهید کشوری با اعتبار ۲۵ میلیارد تومان، احداث پل عابر پیاده مکانیزه روبه‌روی پردیس هنر با اعتبار ۲۰ میلیارد تومان، کانال هدایت آب‌های سطحی و چاه جذبی خیابان هزار جریب، روح‌الامین، فیض و مصلی با اعتبار ۱۸ میلیارد تومان، اتصال منبع آب آزادگان به منبع آب میدان شهید قوچانی با اعتبار ۱۷ میلیارد تومان و تملک و بازگشایی گلوگاه و روان‌بخشی بافت محلات با اعتبار ۲۵ میلیارد تومان می‌شود.

وی اضافه کرد: تملک بافت تخت فولاد در محله احمدیه با اعتبار ۲۰ میلیارد تومان، تملک و احداث پارک محلی ردان با اعتبار ۱۹ میلیارد تومان، تملک ایستگاه مترو سپاهان شهر با اعتبار ۱۰ میلیارد تومان، احداث فضای سبز چشمه توتی (مجاور زیتون) با اعتبار هشت میلیارد تومان، احداث منبع آب تخت فولاد با اعتبار هشت میلیارد تومان، ساماندهی پارک شهید حسینی (مرداویج) با اعتبار شش میلیارد تومان، ساماندهی عمرانی پارک‌ها و قطعات فضای سبز پارک‌های حاشیه‌ای رودخانه با اعتبار پنج میلیارد تومان و ساماندهی معابر محلات کم برخوردار با اعتبار پنج میلیارد تومان از دیگر پروژه‌های مهم این منطقه است‌.

مدیر منطقه ۶ شهرداری اصفهان تصریح کرد: محورها و اهداف اصلی برگزاری جلسه شامل شکل‌دهی شبکه ارتباطی بین مدیریت شهری و جمعی از شهراندیشان ساکن در منطقه، طرح نظرات درباره چالش‌ها و مسائل بالفعل و بالقوه منطقه، اعلام نظر درباره پروژه‌های پیشنهادی بودجه ۱۴۰۴ به‌صورت شفاهی یا مکتوب در فرم‌های ارائه شده، پیشنهاد اقدامات یا پروژه‌های جدید برای درج در بودجه و اعلام نظر درباره مکانیزم مشارکت مستمر شهروندان در حاکمیت شهری در منطقه (تشکیل دبیرخانه شهراندیشان منطقه ۶) می‌شود.

باقری با بیان اینکه باشگاه شهراندیشان یک حلقه مهم در راستای حکمرانی مشارکت مبنا است، عنوان کرد: دبیرخانه شهراندیشان در منطقه ۶ شهرداری اصفهان تشکیل می‌شود.

کد خبر 827792

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.