آغاز پروژه‌های سبز با مشارکت دانش‌آموزان و دستگاه‌های اجرایی

در مراسمی با حضور مسئولان استانی، تفاهم‌نامه کاشت نهال در پارک ملل خرم‌آباد بین شهرداری، آموزش و پرورش و منابع طبیعی به امضاء رسید تا با مشارکت دانش‌آموزان، فضای سبز شهری گسترش یابد و حس مسئولیت‌پذیری در آینده‌سازان کشور تقویت شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از لرستان، امروز _چهارشنبه نوزدهم دی _ مراسمی با حضور مسئولان استانی، تفاهم‌نامه کاشت نهال در پارک ملل خرم‌آباد بین شهرداری، آموزش و پرورش و منابع طبیعی به امضا رسید تا با مشارکت دانش‌آموزان، فضای سبز شهری گسترش یابد و حس مسئولیت‌پذیری در آینده‌سازان کشور تقویت شود.

مشارکت، راه‌حل مشکلات شهری

داریوش بارانی بیرانوند، شهردار خرم آباد در مراسم انعقاد تفاهم‌نامه با ادارات کل آموزش و پرورش و منابع طبیعی در خصوص کاشت نهال در پارک ملل اظهار کرد: مشارکت یکی از پیچیده‌ترین مباحث مدیریت شهری است که در کشور ما هنوز از فضای تئوری و شعار کاملاً به منصه ظهور و عمل نرسیده است.

وی افزود: شهرها به عنوان بزرگ‌ترین مصنوع دست بشر دستخوش تحولات زیادی هستند، اما بسیاری از روحیات اولیه حاکم بر شهرها از بین رفته است. در حالی که همه سکونتگاه‌های در پاسخی به نام همکاری و رسیدن به منافع مشترک ایجاد شده‌اند.

شهردار خرم‌آباد با بیان اینکه باید احساس مسئولیت پذیری را در تمام ارکان جامعه تسری یابد، گفت: شعار این شهرداری مبنی بر «همه ما یک شهر داریم»، به منظور ایجاد احساس مشارکت، تعلق و مسئولیت‌پذیری در تمامی شهروندان انتخاب شده است.

وی افزود: بی‌شک آینده شهر و کشور به دست دانش‌آموزان است و باید احساس تعلق، مالکیت و مسئولیت‌پذیری در آینده‌سازان این مملکت با مشارکت‌پذیری آنان در امور مختلف افزایش داد چراکه با کاهش این حس امکان زوال و فروپاشی این مفهوم قطعی است.

بارانی بیرانوند در ادامه با اشاره به تغییرات شهری خرم‌آباد گفت: این شهر در روزگار گذشته باغ‌شهر بوده و پیوند ناگسستنی با سامانه آبی داشته است و سه برابر جمعیت فضای سبز داشته است، اما بخش مهمی از آن را برای توسعه مسکونی تخریب کرده‌ایم در حالی که آمار و ارقام در کشور نشان می‌دهد که مسکن‌های ایجاد شده از تعداد خانوارها بیشتر است پس مسئله ما مدیریت ساخت و سازها و مسکن است.

وی با اشاره به اینکه شهرداری خرم‌آباد در رابطه با ایجاد فضای سبز اقدامات خوبی انجام داده است، افزود: یک‌هزار و ۲۰۰ هکتار از اراضی باغی شهر خرم‌آباد را برای توسعه مسکن از دست داده‌ایم و اکنون در حال تلاش برای رسیدن به سرانه استاندارد ۷ تا ۱۲ متر مربع هستیم در حالی که سرانه فضای سبز اکولوژیک در خرم‌آباد ۹ متر مربع است.

آغاز پروژه‌های سبز با مشارکت دانش‌آموزان و دستگاه‌های اجرایی

افزایش سرانه فضای سبز در خرم‌آباد هدف نهایی شهرداری

شهردار خرم‌آباد گفت: برای بهبود وضعیت فضای سبز و کیفیت زیست شهری، باید با استفاده از ظرفیت‌های آموزش و پرورش و منابع طبیعی توسعه فضای سبز را در دستور کار قرار داده و کیفیت زیست را افزایش دهیم تا دانش‌آموزان به عنوان مالکان فضای سبز در حفظ و توسعه آن گام‌های مهمی بردارند.

وی بیان کرد: شهرداری خرم‌آباد آماده است تا بخشی از فضاهای شهر را به عنوان فضای بازی‌های طبیعی در اختیار آموزش و پرورش قرار دهد تا این موضوع تفهیم شود که فضای شهری متعلق به آنها است.

بارانی بیرانوند افزود: شهرها منظر فرهنگی ملت‌ها هستند نه دولت‌ها، چراکه منظر شهرها را ملت‌ها آباد می‌کنند، بنابراین آنچه امروز به عنوان مبنای یک رویداد در دستور کار قرار گرفته، یک اقدام فرهنگی است، به دنبال این هستیم که تفکری حاکم شود که دانش‌آموزان خود را مالک شهر بدانند.

وی گفت: پارک ۶۲ هکتاری ملل به لحاظ وسعت و قرارگیری بسیار حائز اهمیت است و بستر معماری قدرتمندی برای ایجاد پل طبیعت فراهم کرده است. قرارداد ایجاد این پل به زودی با ماشین‌سازی منعقد خواهد شد تا به عنوان اولین پل تفرجگاهی و یک برند توان هویت‌بخشی به شهر خرم‌آباد را داشته باشد.

آموزش و پرورش، شریک اصلی توسعه سبز

سید عیسی سهرابی، مدیرکل آموزش و پرورش لرستان نیز با اشاره به اینکه دو نگاه به توسعه وجود دارد یکی توسعه از درون و دیگری توسعه از درون، افزود: نگاه توسعه از درون یعنی نگاه ما به مدیریت نگاهی سیستمی باشد و همه در راستای یک هدف، اهداف جامعه و فرا سیستم همکاری متقابل داشته باشد که در این تفاهم نامه نیز سه خرده نظام درون سیستم همکاری می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه آموزش و پرورش ظرفیت بسیار بزرگی در اختیار دارد، بیان کرد: ۲۷ هزار نیروی شاغل، حدود هشت هزار شاغل در مدارس غیر دولتی، ۱۴ هزار نیروی بازنشسته و ۳۶۰ هزار دانش‌آموز و میانگین یک میلیون و ۱۰۰ هزار خانواده با ما در ارتباط هستند که در اختیار این اداره کل است.

وی تصریح کرد: یکی از مأموریت‌های اصلی ما فرهنگ سازی است و نهال کاری پارک ملل زمینه‌ای برای فرهنگ سازی در بین دانش آموزان خواهد بود.

سهرابی با بیان اینکه ساماندهی ورودی شهر خرم آباد یکی از دغدغه‌ها و ما بوده است بیان کرد: نهایت تلاش خود را در اجرای این برنامه خواهیم داشت که در این خصوص ۳۰ مدرسه با حداقل شش هزار دانش‌آموز پای کار است و دانش آموزان هنرستان‌های زیبا نیز می‌توانند در زیباسازی منظر شهر مشارکت کنند.

وی تصریح کرد: ۱۴ هزار و ۲۸۰ دانش‌آموز در قالب طرح همیار طبیعت مشارکت دارند و پیشنهاد می‌شود کاشت درخت‌ها با نام افراد انجام شود چراکه می‌تواند تعلق خاطر و انگیزه ایجاد کند که فرد نسبت به طبیعت حس تعهد داشته باشد.

مدیرکل آموزش و پرورش لرستان امیدوارم این تفاهم نامه عملیاتی شود و به سر انجام برسد، بیان کرد: پیشنهاد می‌شود کارگروه تخصصی برای اجرای سازی تفاهم نامه با اختیار و مسئولیت پیش‌بینی شود تا به سر انجام رسیدن کار، رسیدگی لازم را داشته باشد.

حفاظت از محیط زیست نیازمند عزم ملی و همکاری همگانی

حسین میرزایی، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان نیز با بیان اینکه چالش‌های محیط زیست عمدتاً به مساله فرهنگ باز می‌گردد تصریح کرد: انسان‌ها خواسته یا ناخواسته در ایجاد این چالش‌ها و تخریب محیط زیست نقش دارند.

وی با بیان اینکه طبیعت امانتی است که باید به درستی از آن استفاده کرد گفت: سیاست‌های کلی نظام بر ایجاد عزم ملی بر حفاظت از منابع طبیعی و اجماع سازی است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان با بیان اینکه در لرستان با استاندارد فضای سبز که هفت تا ۱۲ متر مربع است فاصله داریم، تصریح کرد: بالغ بر ۴۲ درصد مساحت استان‌های زاگرس نشین جنگل است اما بخش مهمی از این ریه‌های طبیعت به دست انسان در حال از بین رفتن است.

وی افزود: پای کار آمدن دانش آموزان و معلمان نوعی فرهنگ سازی برای ایجاد توسعه پایدار است و مشارکت آنها در حفظ و نگهداری محیط زیست باعث خواهد شد در آینده با چالش‌های محیط زیستی کمتر مواجه باشیم.

میرزایی تصریح کرد: سال گذشته بالغ بر ۲۰ هزار اصله نهال در استان کاشته شده که این نهال‌ها نیاز به آبیاری و حفظ دارند و با روحیه مطالبه‌گری فرهنگیان امیدواریم شاهد ایجاد کمربند سبز شهر خرم آباد باشیم.

کد خبر 827755

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.