مهدی بقایی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا با بیان اینکه کلانشهر اصفهان برای حفظ و توسعه فضای سبز به ۳۰۰۰ لیتر بر ثانیه آب نیاز دارد، اظهار کرد: این میزان آب در طرح جامع فضای سبز شهری پیشبینی شده بود که از سه منبع اصلی رودخانه زایندهرود، منابع آب زیرزمینی و ۱۰۰۰ لیتر بر ثانیه پساب تصفیهشده تأمین شود، اما خشکی زایندهرود و بعضی چاههای زیرزمینی، استفاده از منابع زیرزمینی را بهشدت محدود کرد، بنابراین مدیریت شهری ناچار بود به سوی استفاده از پساب تصفیهشده حرکت کند.
وی افزود: در شرایط کمآبی کنونی، حداقل ۲۰۰۰ لیتر بر ثانیه آب برای فضای سبز شهری نیاز است که برنامهریزی کردهایم تا سال آینده، این نیاز از طریق پساب تصفیهشده تأمین شود.
معاون محیط زیست و خدمات شهری شهردار اصفهان گفت: پروژه رینگ پساب اصفهان در سه مرحله تعریف شده است که شامل تأمین پساب، تصفیه کامل مطابق استانداردهای بهداشتی و انتقال ایمن و گسترده آن به سراسر شهر است که در هر سه مرحله پیشرفتهای قابل توجهی کردهایم.
بقایی ادامه داد: هدف ما این است که با ایجاد تصفیهخانههایی پیشرفته، آب خاکستری (پساب) را به استانداردهای بهداشتی بالا برسانیم تا بتوان از آن برای آبیاری فضای سبز شهری استفاده کرد.
وی با اشاره به اینکه برای انتقال این پساب تصفیهشده، دو رینگ مهم در نظر گرفته شده است که هر دو نقش کلیدی در آبیاری فضای سبز و کاهش وابستگی به منابع آب زیرزمینی دارد، عنوان کرد: رینگ نخست اطراف شهر است که حدود ۱۰۰ کیلومتر طول دارد و تاکنون ۹۸ درصد آن تکمیل شده است و تنها حدود ۲ کیلومتر آن باقی مانده است که طی دو ماه آینده به بهرهبرداری کامل خواهد رسید.
معاون محیط زیست و خدمات شهری شهردار اصفهان با بیان اینکه رینگ دوم، رینگ مرکزی شهر است که از خیابان حمزه آغاز و با عبور از پارک لاله و خیابان چمران، به رینگ سوم اتوبان و در نهایت به زایندهرود متصل شده است، تصریح کرد: تاکنون ۶۰ درصد از این رینگ با ۲۷ کیلومتر طول تکمیل شده است و امیدواریم با روند کنونی، اوایل سال آینده به بهرهبرداری کامل برسد.
بقایی بیان کرد: تکمیل این رینگهای انتقال، اقدامی مهم و زیرساختی است که تأثیرات گستردهای بر مدیریت بحران آب در اصفهان خواهد داشت و با بهرهبرداری کامل از این پروژه وابستگی به منابع آب زیرزمینی به شکل چشمگیری کاهش پیدا میکند، همچنین با دسترسی به منابع پایدار پساب تصفیهشده، فضای سبز شهر حفظ و تابآوری کلانشهر اصفهان در برابر تنشهای آبی بیشتر میشود.
وی خاطرنشان کرد: این پروژه یکی از اقدامات کمنظیر در سطح کشور است که امیدواریم بتوانیم با حمایت و همراهی شهروندان در مسیر توسعه پایدار و مدیریت بهینه منابع آب گامهای مؤثری برداریم.
معاون محیط زیست و خدمات شهری شهردار اصفهان گفت: تکمیل رینگ پساب اصفهان تا سال ۱۴۰۴ هدفگذاری شده است و با نظارت دقیق و مانیتورینگ مستمر، امیدواریم این پروژه به بهرهبرداری کامل برسد.
نظر شما