مشارکت اجتماعی کیفیت برنامه‌های شهری را ارتقا می‌دهد

معاون برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری اصفهان گفت: مشارکت اجتماعی با افزایش حس تعلق شهروندان و ارائه پیشنهادهای خلاقانه می‌تواند کیفیت برنامه‌های شهری را ارتقا دهد.

سعید ابراهیمی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با تاکید بر اهمیت مشارکت اجتماعی در فرایندهای برنامه‌ریزی شهری اظهار کرد: توسعه پایدار شهری بدون در نظر گرفتن نقش شهروندان و جلب مشارکت مؤثر آن‌ها در تصمیم‌گیری‌ها امکان‌پذیر نیست.

وی افزود: مشارکت اجتماعی نه‌تنها تضمین‌کننده موفقیت برنامه‌های شهری است، بلکه می‌تواند به بستری برای ارتقای سطح اعتماد میان شهروندان و مدیریت شهری تبدیل شود.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهردار اصفهان تصریح کرد: برنامه‌ریزی شهری تنها در صورتی می‌تواند به اهداف خود دست پیدا کند که بر پایه نیازها و خواسته‌های واقعی شهروندان باشد و این فرایند مستلزم تعامل دوطرفه میان مسئولان و جامعه است.

ابراهیمی با اشاره به مزایای مشارکت اجتماعی در برنامه‌ریزی شهری اضافه کرد: مشارکت اجتماعی می‌تواند تمام بخش‌های شهری از جمله فرهنگ، اقتصاد و محیط زیست را تحت تأثیر مثبت قرار دهد؛ هنگامی که شهروندان در تصمیم‌گیری‌های مرتبط با شهر خود حضور داشته باشند، نه‌تنها حس تعلق آن‌ها به شهر افزایش پیدا می‌کند، بلکه پیشنهادهای خلاقانه و متناسب با مسائل محلی نیز مطرح می‌شود که این موضوع می‌تواند کیفیت برنامه‌ها را به‌طور قابل توجهی ارتقا دهد.

وی با تأکید بر اینکه مشارکت اجتماعی به کاهش تنش‌ها و تعارضات اجتماعی کمک می‌کند، گفت: هنگامی که مردم احساس کنند در طراحی و اجرای پروژه‌های شهری سهم دارند، مقاومت در برابر تغییرات کاهش پیدا می‌کند و همکاری بیشتری برای اجرای طرح‌ها صورت می‌گیرد.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهردار اصفهان با تاکید بر لزوم ایجاد سازوکارهای شهری برای تشویق مردم به مشارکت خاطرنشان کرد: ایجاد سامانه‌های دیجیتال شهروندی، برگزاری کارگاه‌ها و نشست‌های عمومی و اجرای نظرسنجی‌های مردمی از جمله ابزارهایی است که می‌تواند مشارکت اجتماعی را تقویت کند.

ابراهیمی بیان کرد: باید بسترهایی فراهم شود که تمام شهروندان از گروه‌های مختلف جامعه فرصت بیان دیدگاه‌های خود را داشته باشند.

وی با اشاره به بعضی چالش‌های مربوط به مشارکت اجتماعی عنوان کرد: یکی از مشکلات اصلی، نبود آگاهی کافی میان برخی گروه‌های جامعه نسبت به حقوق و مسئولیت‌های شهروندی آن‌ها است، از این‌رو، ارتقای سطح آموزش‌های مردمی در حوزه شهروندی و توسعه فرهنگ مشارکت اجتماعی باید به‌عنوان یکی از اولویت‌های اصلی مورد توجه قرار گیرد.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهردار اصفهان افزود: مشارکت اجتماعی قلب تپنده برنامه‌ریزی شهری موفق است و شهرداری باید این باور را تقویت کند تا شهروندان نه به‌عنوان تماشاگران، بلکه به‌عنوان بازیگران اصلی در فرایند توسعه پایدار شهری نقش خود را ایفا کنند، زیرا تنها از این راه می‌توانیم شهری برای شهروندان و آینده‌ای پایدارتر خلق کنیم.

کد خبر 826779

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.