به گزارش خبرگزاری ایمنا، محسن پاکنژاد وزیر نفت ظهرامروز _یکشنبه، شانزدهم دی_ در جلسه کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی که با حضور رئیس مجلس و همچنین وزیر نیرو برگزار شد، اظهار کرد: اساساً زمانی که از ناترازی انرژی صحبت میشود همه باید توجه کنند که این موضوع، مسألهای نیست که به ماههای اخیر یا ۵ الی ۶ سال گذشته مربوط باشد بلکه ریشه آن در سالها عملکرد حوزه انرژی کشور است.
وی با بیان اینکه «در مقوله ناترازی دو مؤلفه تولید و مصرف مطرح هستند» عنوان کرد: در بخش تولید، وزارت نفت طرحهای متعددی را در حوزه تولید گاز اجرا کرده است و در حال حاضر نیز برنامهریزیهای میان مدت و بلند مدتی را در دست اقدام دارد که تا پایان سال جاری بخشی از قراردادهای مرتبط با افزایش تولید گاز را خواهیم داشت.
وزیر نفت با تاکید بر اهمیت طرح فشار افزایی پارس جنوبی گفت: باورم بر این است که این طرح برای ما از نان شب نیز واجبتر است. این طرح مشتمل بر هفت مرکز است که هر مرکز آن حدود دو و نیم میلیارد دلار هزینه نیاز دارد که اجرای آنها نیز در قالب زمانبندی چهار و نیم الی ۵ و نیم سال طول میکشد؛ بنابراین احتمال اینکه ما بتوانیم در کوتاه مدت یا میان مدت بتوانیم از محل اجرای آن در حوزه رفع ناترازی منتفع شویم، شاید مقداری قابل اتکا نباشد.
پاکنژاد همچنین به ارائه توضیحاتی درباره برنامههای این وزارتخانه جهت افزایش تولید پرداخت و اظهار کرد: یکی از راهبردهایی که بخش منابع مالی وزارتخانه را تحت تأثیر مثبت قرار داده، ظرفیتهای قانونی خوبی است که در برنامه هفتم پیشرفت دیده شده که استفاده از سرمایه صنایع انرژی بر کشور از جمله فولاد و هلدینگهای انرژی از جمله آنها است.
وی در ادامه تاکید کرد که مطمئن باشید در حوزه تولید وزارت نفت هم در گذشته تلاش کرده که با وجود محدودیتهایی که بوده به وظایف و تعهدات خود عمل کند و هم در ماههای پیش رو ان شاءالله این وظایف دنبال خواهد شد.
وزیر نفت در ادامه با بیان اینکه «اصل گرفتاری ما در حوزه ناترازی به مؤلفه دوم یعنی مصرف باز میگردد» تاکید کرد: سالها است که مکرراً تولید شده است اما مصرف، مدیریت تقاضا و بهینهسازی مصرف رها شده است و با وجود تلاشهایی که برای تولید میشود اما مصرف، شتابان و لجام گسیخته رو به افزایش است. این اطمینان وجود داشته باشد که اگر تمام پتانسیل تولیدی در حوزه میادین گازی را هم توسعه دهیم، اما به حوزه مدیریت مصرف و تقاضا نپردازیم، روند ناترازی ادامه خواهد داشت؛ بنابراین اصل تمرکز ما باید به حوزه مصرف معطوف شود.
پاکنژاد تاکید کرد: نمیخواهم بگویم که امسال سال متفاوتی با سالهای گذشته بود، اما تفاوتهایی را نیز داشت؛ در ماه اردیبهشت وزیر وقت نفت به درستی نامهای را برای برخی مراجع تصمیمگیر در کشور ارسال میکند و به صورت جدی در این نامه هشدار میدهد که امسال امکان تأمین بخشی از سوخت مایع را بنا به دلایلی بیش از سال گذشته نداریم. آن زمان کارشناسان صاحب نظر دور هم نشستند و در آن مرجع تصمیمگیر به این جمعبندی رسیدند که تنها راه این است که به نوعی سبد سوخت مصرفی نیروگاهها مدیریت شود؛ در این سبد گاز، گازوئیل و نفت کوره قرار دارد و طبیعتاً مدیریت این سبد سوخت راهکاری بود که از اواسط تابستان تجویز شده است.
وی ادامه داد: در نهایت این سبد سوخت به شیوهای که مورد نظر بود، مورد استفاده قرار گرفت و در حال حاضر نیز در روزهایی که قرار داریم بر اساس هماهنگی بسیار خوبی که بین وزارت نیرو و نفت وجود دارد، شاهد خاموشیها و شرایطی که در مقطعی از زمان اتفاق افتاد، نیستیم و باورمان بر این است که بر اساس جلساتی که با وزارت نیرو داشتهایم در ادامه نیز شاهد چالش جدی در این حوزه نخواهیم بود.
وزیر نفت عنوان کرد: طی سه الی چهار ماه گذشته وزارت نفت در راستای مأموریتهای خود تولید گاز را افزایش داده است و از شهریور ماه تا اواخر آذر ۲۲ الی ۲۳ میلیون متر مکعب تولید گاز خام در مجموعه شرکت ملی نفت ایران افزایش یافته است. در حوزه تولید نفت گاز و گازوئیل نیز در پالایشگاهها حدود ۱۰ میلیون لیتر در روز افزایش تولید داشتهایم.
همچنین در حوزه تحویل نفت گاز به نیروگاهها اعداد و ارقام به رقمهایی تا نزدیک به دو برابر سال گذشته رسیدند؛ این اقدامات یعنی آنچه که برای وزارت نفت به عنوان مأموریتها تعریف شده که افزایش تولید و تحویل سوخت به نیروگاهها بوده است، انجام شده و از این بابت از همکاران خودم تشکر میکنم که سنگ تمام گذاشتند و توانستند به حل بخشی از مشکلات کمک کنند.
نظر شما