به گزارش خبرگزاری ایمنا، سعید ساکت امروز _پنجشنبه سیزدهم دی_ در یازدهمین نشست مشورتی شهراندیشان بهمنظور بررسی راهکارهای ارتقای فرهنگ موتورسیکلتسواران در سطح معابر شهری ضمن تبریک حلول ماه رجب و ولادت امام محمدباقر (ع) اظهار کرد: موضوعی که این روزها در جلسات مرتبط با مدیریت شهری و پلیس راهور بهطور مداوم مطرح میشود، ارتقای فرهنگ موتورسواران و کاهش آسیبهای مرتبط با آن است؛ از تلاشهای پلیس راهور و معاونت فرهنگی اجتماعی شهرداری اصفهان، باید تقدیر کرد که همواره با رویکردی خلاقانه و نظاممند این موضوع را دنبال کردهاند.
وی با اشاره به پیامدهای اجتماعی و اقتصادی تصادفات موتورسواران افزود: بر اساس آمارها، تصادفات موتورسواران، بیشترین تلفات را در رده سنی ۱۸ تا ۳۵ سال به همراه داشته و خانوادههای بسیاری را داغدار کرده است؛ این آسیبها تنها به بُعد عاطفی ختم نمیشود، بلکه تبعات اقتصادی گستردهای به جامعه تحمیل میکند؛ از دست دادن یک عضو خانواده، چه در قالب فوت و چه در صورت معلولیت، میتواند چرخه اقتصادی خانوادهها، حتی جامعه را دچار اختلال جدی کند.
معاون حملونقل و ترافیک شهردار اصفهان با اشاره به نقش فرهنگسازی و کمپینهای اجتماعی گفت: در سالهای اخیر، برنامههایی همچون کمپین «کلاه ایمنی سرزندگی» با هدف افزایش آگاهی موتورسواران اجرا شده است؛ این کمپین، با آموزشهای عملیاتی و آزمونهای مرتبط تلاش کرده است نقش حیاتی استفاده از کلاه ایمنی در جلوگیری از سوانح را به رانندگان نشان دهد، اثرگذاری این برنامهها بهطور مثال در اصفهان، تا ۱۸ درصد کاهش در تصادفات را به همراه داشته است.
ساکت با اشاره به معضلات زیستمحیطی موتورسیکلتها در سطح شهر بیان کرد: یکی از مسائل کلیدی دیگر، تأثیر آلایندگی بالای موتورسیکلتها است؛ مطالعات نشان میدهد حتی موتورسیکلتهایی با استانداردهای معمول، چهار برابر خودروها آلایندهتر است و در شرایط ناهنجار، این عدد میتواند به هفت تا ۱۰ برابر افزایش پیدا کند، بنابراین این موضوع، نیاز به اصلاح فوری در سیستم حملونقل شهری را آشکار میکند.
وی با بیان اینکه با وجود این تلاشها، همچنان فرهنگ استفاده ایمن از موتورسیکلت در اولویت جدی بسیاری از رانندگان قرار ندارد، تصریح کرد: از این رو جلسات مشورتی و برنامههای آموزشی بیشتری باید برگزار شود تا با مشارکت شهروندان، این گفتمان تقویت شود.
معاون حملونقل و ترافیک شهردار اصفهان تاکید کرد: ایجاد هماهنگی میان بخشهای مختلف مدیریتی و اجتماعی همچون معاونت حملونقل و ترافیک شهرداری اصفهان و پلیس راهور میتواند بستری برای اقدامات پایدار و جامع فراهم کند.
ساکت افزود: یکی از چالشهای مهم مدیریت شهری و انتظامی در حوزه موتورسیکلتسواران، تلفیق اقدامات قانونی، انتظامی و فرهنگی است؛ این اقدام میتواند از طریق ایجاد بستری نظاممند و چندوجهی به کاهش تصادفات و ارتقای ایمنی شهری منجر شود.
وی با اشاره به ضرورت تلفیق اقدامات قانونی و فرهنگی خاطرنشان کرد: یکی از مسائل مطرحشده، نپذیرفتن قوانین توسط بخش عمدهای از موتورسواران است؛ این چالش نیازمند بستری است که اقدامات قانونی با ظرفیتهای فرهنگی و آموزشی تلفیق شود؛ اجرای طرحهای محدودیت تردد در معابر خاص یا افزایش الزامات بیمهای از جمله مواردی است که میتواند به این هدف کمک کند.
معاون حملونقل و ترافیک شهردار اصفهان با اشاره به تأثیرگذاری هوشمندسازی در مدیریت موتورسواران گفت: پیشنهاد هوشمندسازی و نصب سیستمهای نظارتی بر موتورسیکلتها میتواند نظارت بر تخلفات را تقویت کند؛ بهعنوان مثال استفاده از پلاکهای هوشمند و نظارت دیجیتالی میتواند فرایند اعمال قانون را سادهتر و مؤثرتر سازد.
ساکت عنوان کرد: طراحی و ایجاد پیستهای استاندارد برای فعالیتهای نمایشی و ورزشی موتورسواران میتواند هیجانطلبی جوانان را به سوی فعالیتهای ایمن و قانونی هدایت کند؛ این اقدام نهتنها مانع از وقوع حوادث در مسیرهای عمومی میشود، بلکه بستری مناسب برای فعالیتهای ورزشی نیز فراهم میکند.
وی با بیان اینکه ساماندهی پلتفرمهای حمل مسافر با موتورسیکلت یکی از دیگر مسائل کلیدی است، گفت: الزام این پلتفرمها به رعایت استانداردهای ایمنی و حرفهای میتواند تأثیر مستقیمی بر کاهش تخلفات و ارتقای فرهنگ رانندگی داشته باشد.
معاون حملونقل و ترافیک شهردار اصفهان تاکید کرد: برای تغییر نگرش جامعه نسبت به قوانین موتورسواران، اقدامات خلاقانه همچون اعطای جوایز و مشوقها میتواند مؤثر باشد؛ ایجاد فرهنگ احترام به قوانین از طریق کمپینهای مردمی، نقش کلیدی در موفقیت این برنامهها ایفا میکند.
ساکت ادامه داد: این اقدامات تنها زمانی مؤثر خواهد بود که نهادهای مختلف از جمله شهرداری، پلیس راهور، دستگاههای قضائی و اداره ورزش و جوانان در یک تعامل همافزا عمل کنند.
نظر شما