فاضل احدی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در اردبیل در تشریح فعالیت سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری استان اردبیل اظهار کرد: این سازمان در سال ۱۳۸۸ بعد از فرمایشات مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) در حوزه تولید علم و جنبش نرمافزاری، تشکیل شد که پیش از این نیز بهعنوان پژوهشکده مطالعات بسیج در حوزه افکارسنجی فعالیت داشت.
وی با اشاره به اینکه هدف از تشکیل بسیج در کل نظام در واقع به نوعی بسیجشوندگی برای رفع مشکلات است، افزود: در هر زمان و هرکجا که کمبودی در سطح کشور احساس شد، بسیج وارد میشود و با بهکارگیری منابع انسانی تا تمام زیرساختها و ایجاد یک همافزایی آن مشکل را حل کردهاند که در زمان جنگ تحمیلی هم شاهد شدیم، بسیج چهره اصلی خود را نشان داد.
دبیر قرارگاه علم و فناوری بسیج استان اردبیل گفت: بسیج در واقع یک تشکل مردمی است که در عرصههای مختلف بعد از جنگ تحمیلی به تناسب نیاز وارد شد، سازمان بسیج علمی و پژوهشی نیز در حوزه فناوری بهعنوان بازوی کمکی نهادهای علمی و پژوهشی است که در راستای تسهیلگری فعالیت میکند.
مسئول سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری استان اردبیل با تاکید بر اینکه این سازمان در واقعی بهعنوان نیروی کمکی برای نهادهای فناوری و پژوهشی است، اضافه کرد: از آنجایی که در طرح «زیست بوم فناوری» بیشتر ادارات نقش دارند، از این رو این سازمان نیز بخشی از تشکیل دهنده زیستبوم است که نقش تسهیلگری را ایفا میکند، بهطور مثال نقش اصلی پژوهش و فناوری بر عهده پارک علم و فناوری است و در کنار آن دانشگاهها نقش یادگیری و آموزش را دارند و این سازمان نیز نقش حمایتی و تسهیلگری را بر عهده گرفته است.
بسیج علمی، همان بسیج شدن ظرفیتهای علمی استان برای پیشبرد و توسعه پایدار استان است
احدی تصریح کرد: ما در این سازمان اقدامات و فعالیتهای درون مجموعه و برون مجموعه داریم در واقع این سازمان بهنوعی هم «بسیج علمی» و هم «علم بسیجی» است، یعنی از طرفی مسائل علمی بسیجیها بر عهده ما است، بسیجیهایی که با عنوان «اقشار دانشور» در قالبهای بسیج دانشجویی، بسیج اساتید، بسیج دانش آموزی، بسیج صنعت، معدن و عمرانی فعالیت میکنند، از طرفی دیگر هدف از بسیج علمی همان بسیج شدن ظرفیتهای علمی استان برای پیشبرد و توسعه پایدار استان است که همه را به هم ارتباط میدهیم.
دبیر قرارگاه علم و فناوری بسیج استان اردبیل با اشاره به راهاندازی خانه نخبگان در سازمان بسیج گفت: در این خانه اساتید دانشگاهی با هدف حل مسائل و مشکلات در تمام حوزهها از جمله مباحث شهری و ترافیک تا مباحث صنعت معدن به ابراز عقیده و نظرات خود میپردازند، بهطوری که همواره از تمام مسئولان و حتی از نمایندگان نیز به خانه نخبگان برای رفع برخی مشکلات دعوت کردهایم که حضور پیدا کردهاند.
وی تشریح کرد: قرارگاه علم و فناوری در استان هماهنگکننده مسائل علمی هست که با راهاندازی مرکز رشد خلاقیت در چهار شهرستان اردبیل، مشگینشهر، خلخال و پارسآباد فعالیتهای خود را انجام میدهد.
احدی با بیان اینکه حمایت از ایده و طرح بخشی دیگر از وظایف این سازمان است، گفت: بهلحاظ استقرار صاحبان ایدهها و بهرهمندی از تجهیزات این مراکز، زمینه حمایت از صاحبان ایده را فراهم میکنیم و تا ۴۵ میلیون تومان وام بلاعوض ارائه میدهیم.
نظر شما