اصغر تقیزاده شکیبا در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در اردبیل اظهار کرد: بنیاد دایرةالمعارف و مرکز اسناد استان اردبیل از سال ۱۳۸۶ بهصورت رسمی فعالیت خود را آغاز کرد که در واقع هدف از راهاندازی این مجموعه احصای هویت تاریخی و فرهنگی استان بود.
وی با بیان اینکه در ابتدا تبدیل بیش از ۵۱ هزار مدخل به مقاله در اولویت این مجموعه قرار گرفت، افزود: این نهاد فرهنگی تا سال ۱۳۹۳ بسیار موفق عمل کرد و با تشکیل هیئتهای علمی و گروههای مطالعاتی در بحثهای یازدهگانه فعالیتهای خود را به نحو احسن انجام داد، بهطوریکه انتشاراتی نیز در این زمینه داشته است، اما در ادامه به دلایل مختلف از جمله مسائل مالی فعالیت این بنیاد متوقف یا نیمهتعطیل شد.
مدیرمسئول بنیاد دایرةالمعارف و مرکز اسناد استان اردبیل با اشاره به فعالیت مجدد این نهاد از سال ۱۴۰۰، گفت: در حال حاضر این مجموعه با بهرهگیری از توان و ظرفیت اعضای هیئت علمی در راستای تبدیل این مداخل به مقالات فعالیت و برای احصا و کشف هویت و شناسنامه واقعی اقلیم و جغرافیای این منطقه همواره تلاش میکند.
شکیبا تشریح کرد: با توجه به اینکه جمعآوری هویت، تاریخ و فرهنگ پیشینه اردبیل توسط مرکز اسناد و بنیاد دایرةالمعارف در حال انجام است، از اینرو این مجموعه جهت تکمیل آرشیو و مستندات خود نیازمند همکاری مردم، مسئولان، دانشگاهیان و علما و مفاخر شهر است.
مدیر مسئول بنیاد دایرةالمعارف و مرکز اسناد اردبیل افزود: تاکنون بسیاری از نسخهها و سندهای تاریخی به مجموعه ما واگذار شده است و در حال حاضر بیش از دو هزار نسخه و سند تاریخی در اختیار این نهاد فرهنگی است.
وی با بیان اینکه نزدیک به دو میلیون برگ سند ما در سازمان اسناد شمال غرب کشور در تبریز نگهداری شده است، گفت: با مذاکرات انجامشده این سندها بهزودی به اردبیل منتقل میشود.
شکیبا ادامه داد: با توجه به پایهگذاری کتابخانه جامع و اختصاصی «گنجینه فرهنگی مکتوب اردبیل» در بنیاد دایرةالمعارف که ناظر بر جمعآوری آثار و نسخ خطی و چاپی صاحب قلمان استان اردبیل از عمق تاریخ تا امروز است، از تمام هنرمندان و فرهیختگان درخواست داریم که برای بازآفرینی فرهنگ هویت تاریخ این مرزوبوم، یک نسخه از آثار خودشان را برای کتابخانه گنجینه اهدا کنند.
پیشکسوت فرهنگی تشریح کرد: از همه فرهیختگان، علما، استادان حوزه و دانشگاه، نویسندگان و مؤلفان استان اردبیل، مقیم استان، کشور و خارج از کشور درخواست همسویی و همکاری را با این نهاد فرهنگی داریم.
وی در ادامه از همه فرهیختگان، علما، استادان حوزه و دانشگاه، خالقان آثار، صاحبان انتشارات، نویسندگان و مؤلفان استان در داخل و خارج کشور خواست، با هدف تقویت محتویات کتابخانه جامع و اختصاصی و گنجینه فرهنگی اردبیل، ارائه الگو به نسل حاضر و آینده، مستندسازی، تهیه آرشیو تلاش اندیشمندان این خطه و ارائه خدمات به مراجعهکنندگان، حداقل یک نسخه از آثار خود را به این مجموعه فاخر تحویل دهند.
فعال فرهنگی افزود: جمعآوری آثار مصنفان و مؤلفان بومی در راستای ارج نهادن به تلاشهای علمی اهالی قلم و اندیشه در حوزههای مختلف علوم و فنون، علوم انسانی، فرهنگی هنری، دینی و مذهبی صورت میگیرد و منابع مکتوب، بهمنزله چراغی فراروی پژوهشگران، محققان و اندیشمندان جوان و آیندهدار خواهد بود.
نظر شما