یکی از اصلی‌ترین عوامل کاهش تلفات جاده‌ای ارتقای فرهنگ ترافیکی و آموزش است

مدیرکل دفتر ایمنی و ترافیک سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کشور گفت: یکی از اصلی‌ترین عوامل کاهش تلفات جاده‌ای، ارتقای فرهنگ ترافیکی و آموزش به کاربران از سنین پایین و توسط بانوان با عنوان ستون اصلی خانواده‌ها است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، فرهاد مهریاری امروز _چهارشنبه دوازدهم دی_ در نشست خبری رویداد ایمنی سفر و حفظ جمعیت جوان با اشاره بر اهمیت تلاش جمعی برای کاهش آمار تلخ تلفات جاده‌ای تاکید کنیم، اظهار کرد: یکی از اصلی‌ترین عوامل کاهش تلفات جاده‌ای، ارتقای فرهنگ ترافیکی و آموزش به کاربران از سنین پایین و توسط بانوان با عنوان ستون اصلی خانواده‌ها است.

وی با اشاره به اینکه هدف از ایجاد این رویداد جلب توجه همه افراد اعم از حقیقی و حقوقی به حوزه حمل‌ونقل و لزوم رعایت قوانین و مقررات با هدف افزایش ایمنی و کاهش خطرات جانی و مالی برای شهروندان است، افزود: رعایت قوانین و مقررات در سطح جامعه باید پر رنگ شود، بنابراین همه شهروندان باید نکات ایمنی را رعایت کنند.

مدیرکل دفتر ایمنی و ترافیک سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کشور با بیان اینکه تعداد کشته‌شدگان در تصادفات بعد از ترورها در سطح بالایی قرار دارد و جزو مرگ‌های ناگهانی است و بسیاری از خانواده به نوعی با این موضوع با نحوی درگیر هستند و بی‌گمان برخی از افراد طی تصادفات معلولیت دائم را تجربه کردند، تصریح کرد: ضعف نهفته‌ای در جوامع و خانواده‌ها داریم و در کنار فرهنگ والای کشور و نیاز اساسی به تغییر فرهنگ نگرش ترافیکی هم نیاز داریم، در ابتدای تدوین قوانین مقاومت‌هایی وجود دارد اما با رواج و فرهنگ سازی به صورت فرهنگ تبدیل می‌شود.

مهریاری با بیان اینکه عوامل انسانی در کنار جاده و خودرو درصد قابل توجهی در بروز تصادفات دارند، بنابراین باید اقدامات مؤثری انجام شود تا با فرهنگ‌سازی نقش عامل انسانی در بروز تصادفات کاهش پیدا کند، گفت: کشورهای دیگر هم که موفق بودند در ابتدای کار دغدغه‌هایی داشتند که با تدوین قوانین و آموزش‌های مبتنی بر تغییر رفتار و خانواده سعی شد که بین همه مردم به صورت یک فرهنگ بماند.

وی بانوان را ستون خانواده‌ها دانست و عنوان کرد: نقش آنها به عنوان دختران و همسران نقش کلیدی است شروع با نقش مادرانه و تأثیر از با نقش دخترانه آغاز می‌کنند، بنابراین یکی از اهداف این همایش توجه و آموزش ایمنی در رانندگی توسط بانوان است، زیرا جمعیت زنان بیشتر از مردان است، اما در تصادفات تعداد به طور تقریبی برابری می‌کند، البته تعداد زنان در ایمنی و رانندگی نسبت به مرد بیشتر است، اما حادثه‌دیده زنان به عنوان سرنشین آمار بالاتری دارد.

مدیرکل دفتر ایمنی و ترافیک سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کشور با بیان اینکه آمار جهانی نشان می‌دهد که تخلفات بانوان در رانندگی کمتر است که این قانونمندی را نشان می‌دهد، تصریح کرد: آمارها نشان می‌دهد نسبت استفاده از کمربند ایمنی و استفاده نکردن از آن در حال افزایش است و در رانندگان به ۵۰ درصد می‌رسد و این موضوع در سرنشینان خیلی کمرنگ شده و استفاده از تلفن همراه در حال افزایش است.

مهریاری عنوان کرد: با سرعت زیاد رانندگی نکردن بانوان در جاده‌ها نشان می‌دهد که آنها مطمئن‌تر رانندگی می‌کنند و از سوی دیگر استفاده نکردن از تلفن همراه نشان از رانندگی ضعیف نیست، بلکه اهمیت و خطر رانندگی را بیشتر متوجه شده‌اند.

وی با اشاره به اینکه فرهنگ‌سازی زمان‌بر است، اما در عین حال بهترین راهکار برای کاهش تصادف‌های رانندگی در آینده است، گفت: مطابق آمارها سرعت ۳۰ کیلومتر در رانندگی سبب آسیب شدید و کشته شدن عابر می‌شود و سرعت بیش از ۵۰ کیلومتر دچار حادثه سرنشین‌ها در صورت استفاده نکردن از کمربند ایمنی خواهند شد.

مدیرکل دفتر ایمنی و ترافیک سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کشور با بیان اینکه تغییر رفتارها به ساختار ذهنی ما به خانواده‌ها بازمی‌گردد، عنوان کرد: نقش بانوان در رانندگی افراد خانواده بسیار کلیدی است، بنابراین با اقدامات و تحلیل ریشه‌ای باید بتوانیم اقدام مؤثری برای ایمنی و فرهنگ سازی سرنشین‌های خورها انجام دهیم تا آمار تلفات به کمتر از نصف برسد.

مهریاری با تاکید بر اینکه فرهنگ‌سازی و آموزش در امر رانندگی گام بزرگ در جلوگیری از تصادفات و آسیب‌های این حوزه در جامعه است، اظهار کرد: به منظور حساس‌سازی مسئولان به موضوع تصادفات جاده‌ای و آگاهی‌بخشی کاربران جاده‌ای به مقوله ایمن‌سازی و اجرای مقررات و قوانین رانندگی، آگاهی و آموزش خانواده‌ها طرح صبا در حال اجراست.

وی خاطرنشان کرد: رعایت سرعت مجاز به‌ویژه در مناطق مسکونی و نزدیکی مدارس حاشیه راه‌ها، پرهیز از رانندگی در حالت خستگی و خواب‌آلودگی و شب هنگام، بستن کمربند ایمنی تمام سرنشینان به‌ویژه سرنشینان عقب و مسافران اتوبوس و گذاشتن کلاه ایمنی توسط راکبین موتورسیکلت و سرنشینان آن‌ها جزو محورهای اصلی برای ایمنی خانواده است.

کد خبر 825321

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.