وعده لازم

مهم‌ترین عناوین روزنامه‌های امروز _چهارشنبه دوازدهم دی ۱۴۰۳_ را در ادامه می‌خوانید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، رسانه‌های آزاد، روزنامه‌ها و مطبوعات در هر جامعه‌ای از ارکان توسعه و دموکراسی به‌شمار می‌آید، بر این اساس خبرگزاری ایمنا، مرور عناوین مطبوعات کشور را به‌صورت روزانه در دستور کار خود دارد.

روزنامه ایران در صفحه نخست امروز خود با تیتر «فرمان حکیمانه» نوشت: خبر بررسی مجدد FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام بازتاب زیادی داشت. مبدأ خبر نشست رئیس جمهوری و اعضای اتاق بازرگانی ایران بود. اعضای اتاق بازرگانی که با جهان مراوده بانکی دارند و اثر FATF را کاملاً عملی احساس می‌کنند، دغدغه خود را با رئیس جمهوری مطرح کردند. مسعود پزشکیان هم در پاسخ به دغدغه بخش خصوصی ایران، از تصمیم برای بررسی دوباره لایحه FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام خبر داد. اما مشخص نبود چرا قرار شد لوایح FATF بار دیگر در مجمع تشخیص بررسی شود؟ عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد گفت: «از رئیس‌جمهوری شنیدم رهبر معظم انقلاب با طرح دوباره FATF در مجمع موافقت کرده‌اند.»

دقیقاً چه چیزی قرار است در مجمع تشخیص بررسی شود؟ قبلاً مقررات و بخش دیگر لازم برای پیوستن به FATF در مجلس یا مجمع تشخیص نظام تصویب شده است. حالا قرار است چه چیزی بررسی شود؟ وزیر اقتصاد گفت قرار است لوایح پالرمو و سی.اف.‌تی دوباره در مجمع بررسی شود. لایحه پالرمو به معاهده یا «کنوانسیون ملل متحد علیه جرایم سازمان‌یافته فراملی» مربوط است. این کنوانسیون که در سال ۲۰۰۰ میلادی در سازمان ملل تصویب شد، سه پروتکل دارد که به قاچاق انسان، قاچاق مهاجرین و تولید غیرقانونی و قاچاق مهمات می‌پردازد. لایحه سی.اف.‌تی هم به پیوستن به «کنوانسیون مقابله با تأمین مالی تروریسم» مربوط است. این کنوانسیون سال ۱۹۹۹ با هدف مقابله با تأمین مالی تروریسم در سازمان ملل تصویب شد.

وعده لازم

روزنامه کیهان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «نقش بی‌بدیل رسانه در پیکارهای کنونی جهان» نوشت: حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای در پیامی به نشست افق تحول رسانه ملی که با حضور رئیس و مدیران سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران برگزار شده است، بر نقش بی‌بدیل رسانه‌ها در پیکارهای کنونی جهان تأکید کردند. ایشان توانایی رساندن پیام و روایت واقعیت را عاملی مهم‌تر از ابزارهای نظامی در تعیین پیروز میدان دانسته و خواستار دقت، تلاش و ابتکار بیشتر در عرصه رسانه شدند.

متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به شرح زیر است:

«بسمه‌تعالی

جناب آقای جبلی

شما و این حضرات نقش بی‌بدیل رسانه و تبلیغ را در پیکارهای کنونی جهان که بیش از همیشه است می‌دانید.

امروز پیروزی یک طرف را توانایی او در گرفتن و رساندنِ پیام و روایت او از واقعیت، رقم می‌زند؛ بسیار پیش و بیش از آنکه ابزارهای نظامی وارد میدان شوند و در آن اثر بگذارند. ما در این عرصه مهم باید دقت و تلاش و ابتکار خود را مضاعف کنیم. این پیام من به این همایش است.»

وعده لازم

روزنامه جوان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «ایده «تیر چراغ‌برق» رهایشان نمی‌کند!» نوشت: دکتر صادق زیباکلام را می‌توان نظریه‌پرداز تیرهای چراغ‌برق دانست! یعنی نسبت‌سنجی ایشان در امور و وقایع مهم با تیرهای چراغ‌برق است. یک‌بار قبل از وعده‌های صادق گفته بود اگر ما به اسرائیل موشک بزنیم، او می‌آید و یک تیر چراغ‌برق سالم در ایران باقی نمی‌گذارد. حالا می‌گوید اگر جلیلی می‌آمد سر هر تیر چراغ‌برق یک مأمور می‌گذاشت تا قانون حجاب را اجرا کند. این نظریه دوم بر مبنای پذیرش آن است که اسرائیل یا نتوانسته یا نخواسته که تمامی تیرهای چراغ‌برق ایران را نابود کند.

در محیط‌های دانشگاهی رسم است که اگر کسی از این دست جملات بگوید که مثلاً ریاست‌جمهوری فلانی ما را سی سال به عقب راند، مستمعان پا می‌شوند و جلسه را ترک می‌کنند و دیگر با آن سخنران هم‌کلام نمی‌شوند، اما زیباکلام در مقام استاد تمامی، چهل‌سال است که برای تیرهای چراغ‌برق کشور نظریه‌های کیلویی و کیلومتری می‌دهد و دیده می‌شود. چون حرف مفت در بخشی از بدنه کشور ما خریدار دارد. مثلاً معاون رئیس‌جمهور می‌گوید آمریکا با یک بمب می‌تواند کل نظام دفاعی ما را نابود کند. همین آمریکایی که یک سال است یمن را بمباران می‌کند و همین امروز و دیروز هم ساختمان وزارت دفاع یمن را زد و قطعاً فردا دوباره مافوق‌صوت یمنی‌ها تل‌آویو را می‌زند. این حرف مفت دکتر جواد ظریف برایش کلی هورا در محافل عام و شبکه‌های وابسته به لندن و موساد به همراه آورد.

دکتر زیباکلام می‌گوید «خیلی‌ها گفتند بزارین احمدی‌نژاد و رئیسی بیان سرکار تا نظام سقوط کنه. نظام سقوط نکرد و فقط مردم بدبخت‌تر شدند. بیش از سی‌سال کشور را به عقب بردند و مردم را بدبخت کردند. اگر جلیلی می‌آمد سر هر تیر چراغ‌برق و کوچه مأمور می‌گذاشتند و قانون حجاب و عفاف را اجرایی می‌کردند.»

من درباره شخصیت افرادی نظیر گوینده این سخنان و چیزهایی که درباره آنان می‌گویند و برخی حتی آنان را مأمور می‌دانند، نه خبری دارم و نه نظری. فقط به ماقال بماهو ماقال توجه می‌کنم. شما نمی‌توانید یک‌باره بگویید فلانی کشور را سی‌سال عقب برد یا فلانی چهل‌سال جلو برد. این یعنی ذهن و حتی قلب شما مریض است. همین نظریه مأمور سر تیر چراغ‌برق که صرف‌نظر از امکان عملی آن، فقط برای افزودن بر جذابیت سخن، آن‌هم برای آدم‌های احمق است، فقط از دهان آدم‌هایی که ذهن و قلب معیوب و مریض دارند، خارج می‌شود.

وعده لازم

روزنامه وطن امروز در صفحه نخست امروز خود تیتر «وعده لازم» را برگزید و نوشت: ۱۵ ماه از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ می‌گذرد. حماس، حزب‌الله لبنان، حشدالشعبی عراق، ارتش یمن و ایران هر کدام بر اساس تکالیف خود در راستای اهداف جبهه مقاومت در این جنگ درگیر شدند. پس از آتش‌بس رژیم صهیونیستی و حزب‌الله لبنان، شعله‌های این جنگ تا حدودی فروکش کرده اما واقعیت مهم این است که این جنگ هنوز تمام نشده و همچنان ادامه دارد. رژیم صهیونیستی همچنان در جنگ با مقاومت است. همچنان اهدافی در سرزمین‌های اشغالی مورد هدف و اصابت موشک‌ها و پهپادهای یمنی‌ها قرار می‌گیرد. هفته گذشته ارتش یمن یک موشک مافوق صوت را روانه تل‌آویو کرد. فیلم‌های منتشر شده از این حمله موشکی یمن نشان می‌دهد پدافند چندلایه رژیم صهیونیستی و سامانه پدافند آمریکایی تاد در رهگیری این موشک بالستیک مافوق صوت ناکام ماندند و این موشک با موفقیت به قلب تل‌آویو اصابت کرد. اصابت موفقیت‌آمیز این موشک یمنی‌ها ضمن اینکه شکست سامانه‌های پدافندی رژیم صهیونیستی و آمریکا را اثبات کرد، معادله جنگ میان یمن و رژیم صهیونیستی را نیز تغییر داد و نشان داد دست یمنی‌ها به همه مراکز و تأسیسات رژیم اشغالگر قدس می‌رسد.

در جبهه ایران نیز با آنکه بیشتر کارشناسان معتقدند در حملات پینگ‌پنگی میان ایران و رژیم صهیونیستی، اکنون دست برتر با ایران است و تهران هم در حجم حملات و هم در میزان آسیب، نمایش موفق‌تری از تل‌آویو داشته اما مقامات جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده‌اند در پاسخ به حمله ۲۴ اکتبر (۵ آبان) که نقض تمامیت ارضی ایران بوده است، عملیات «وعده صادق ۳» را حتماً انجام خواهند داد. اگر چه از زمان این حمله مستقیم به خاک ایران بیش از ۲ ماه گذشته است اما مقامات ایران، بویژه فرماندهان نظامی تاکید کرده‌اند انجام این عملیات انتقام‌جویانه قطعی است. بر اساس اظهارات فرماندهان و همین طور گزارشات معتبر، طراحی این حمله در بعد نظامی به اتمام رسیده است و مقامات ایرانی حتی محاسبات مربوط به میزان آسیب قطعی به رژیم صهیونیستی را نیز انجام داده‌اند و اکنون صرفاً منتظرند «زمان مشخص شده» برای این حمله فرابرسد.

به اعتقاد کارشناسان نظامی، امنیتی و سیاسی، با توجه به وضعیت منطقه و شرایط جنگی فعلی میان جبهه مقاومت و رژیم صهیونیستی، «وعده صادق ۳» حتمی است و این حمله یک فرصت بسیار مناسب برای ایران است تا یک بار دیگر واقعیات مربوط به موازنه قدرت میان مقاومت و رژیم صهیونیستی را در معرض دید افکار عمومی در غرب آسیا و همه دنیا قرار دهد. از سوی دیگر این یک واقعیت غیر قابل تردید است که حمله نظامی مستقیم رژیم صهیونیستی به خاک ایران، یک تهدید بزرگ را پیش روی تهران قرار داده است و با توجه به ماهیت رژیم صهیونیستی که همواره در پیشبرد اهداف نظامی خود، یک فرآیند زمان‌بر را برای ارزیابی هدف در دستور کار قرار می‌دهد، در صورت هر نوع اهمال ایران در پاسخ به این حمله، تداوم و تشدید حملات رژیم صهیونیستی به خاک ایران و حتی از بین بردن زیرساخت‌های نظامی، هسته‌ای و اقتصادی ایران کاملاً محتمل است.

وعده لازم

روزنامه شرق در صفحه نخست امروز خود تیتر «روز خوب FATF» را برگزید و نوشت: «اف‌ای‌تی‌اف» بار دیگر در مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی خواهد شد؛ خبری که صبح دیروز با پست عبدالناصر همتی در شبکه ایکس شکل جدی به خود گرفت و ظهر هم رئیس جمهور در جمع اعضای اتاق بازرگانی آن را تأیید کرد و در نهایت دهنوی، رئیس مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی اجرای سیاست‌های کلی نظام هم در بیان جزئیات نامه رئیس جمهور به رهبر انقلاب درباره اف‌ای‌تی‌اف گفت: «رهبر انقلاب صرفاً با بررسی مجدد اف‌ای‌تی‌اف موافقت کردند». بر اساس این با درخواست رئیس جمهور و موافقت رهبری، یک گام بزرگ برای خروج ایران از لیست سیاه گروه ویژه اقدام مالی برداشته شده است. گامی که اگر با همراهی مجمع تشخیص مصلحت نظام همراه شود، می‌توان به پایان خود تحریمی ایران خوش بین شد، زیرا مدت‌هاست کارشناسان تأکید می‌کنند حتی اگر تحریم‌ها رفع شوند، بدون اف‌ای‌تی‌اف مبادلات بانکی خارجی با مشکل مواجه هستند و این «خود تحریمی» روند آسیب‌زایی را به معاملات تجاری ایران تحمیل کرده است. به همین سبب، یکی از مهم‌ترین محورهای منازعات نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری ،۱۴۰۳ نظر نامزدها برای پیوستن به اف‌ای‌تی‌اف بود. در این میان، مسعود پزشکیان و مصطفی پورمحمدی جز موافقان و سعید جلیلی، زاکانی و قاضی زاده هاشمی در زمره مخالفان پیوستن به این کنوانسیون بودند. با گذشت پنج ماه از شروع به کار دولت بالاخره زمان رسیدگی به این وعده پزشکیان هم رسیده و حال قرار است دو پرونده مسکوت مانده در مجمع تشخیص مصلحت نظام با نام‌های پالرمو و سی‌افتی بار دیگر بررسی شوند تا ماحصل تالش دستگاه دیپلماسی و وزارت اقتصاد دولت چهاردهم امکان خروج ایران از لیست سیاه این سازمان را فراهم کند.

وعده لازم

روزنامه دنیای اقتصاد در صفحه نخست امروز خود تیتر «گام خروج از «لیست سیاه»؛ آیا اقتصاد ایران به ریل اصلی بازمی‌گردد؟» را برگزید و نوشت: روز گذشته خبری منتشر شد مبنی بر اینکه لوایح مرتبط با FATF، دوباره مورد بررسی مجمع تشخیص مصلحت نظام قرار خواهد گرفت. البته این بررسی به معنی تصویب این لوایح نیست؛ اما می‌تواند یک گام رو به جلو برای خروج ایران از لیست سیاه FATF تلقی شود. روز گذشته علاوه بر تاکید رئیس‌جمهوری و وزیر اقتصاد، فعالان بخش خصوصی بر حرکت به سمت کاهش محدودیت‌ها با خروج از لیست سیاه تاکید کردند. در یک دهه اخیر، تشدید تحریم‌های اقتصادی و ماندن ایران در لیست سیاه گروه ویژه اقدام مالی، باعث کاهش نقش اقتصاد ایران در اقتصاد جهانی شده و میزان سرمایه‌گذاری خارجی را نیز به حداقل رسانده است. از سوی دیگر، عدم سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌ها و تداوم رویکرد اقتصاد دستوری باعث تشدید ناترازی‌های انرژی شده است که این موضوع آینده رشد اقتصادی را تهدید خواهد کرد. در حال حاضر نگاه مشترک دولت و فعالان خصوصی، برای حل مساله FATF می‌تواند یک حرکت مثبت برای ارتباط‌گیری با اقتصاد جهانی و حرکت برای جذب سرمایه‌گذاری به‌ویژه از کشورهای همسو و همسایگان ایران باشد.

وعده لازم

کد خبر 825229

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.