اجرای طرح بازآفرینی محلات حاشیه‌ای خرم‌آباد، گامی به‌سوی عدالت شهری

محلات حاشیه‌ای خرم‌آباد، مناطقی که سال‌ها از کمبود امکانات و زیرساخت‌های شهری رنج می‌بردند، اکنون در کانون توجه مسئولان قرار گرفته‌اند، پروژه‌های بازآفرینی این محلات، می‌تواند گام بلندی برای بهبود کیفیت زندگی ساکنان و کاهش نابرابری‌های اجتماعی باشد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از لرستان، خرم‌آباد، شهری که تاریخ و طبیعت را در آغوش کشیده است، در کنار زیبایی‌هایش، محلاتی دارد که زیر بار مشکلات زیرساختی و اجتماعی، روزگار سختی را می‌گذرانند، محلاتی همچون کوی علی‌آباد و اسدآبادی سالهاست که با مشکلات متعددی از جمله کمبود امکانات و زیرساخت‌های شهری روبه‌رو هستند، این مناطق به دلیل توجه نداشتن کافی در گذشته دچار نابرابری‌های اجتماعی و اقتصادی شده‌اند.

کمبود خدمات عمومی از جمله سیستم فاضلاب، دسترسی نداشتن به امکانات آموزشی به دلیل وجود مدارس با کیفیت پایین یا نبود مدارس در برخی مناطق، کمبود مراکز درمانی و بهداشتی و افزایش بیکاری، اعتیاد و آسیب‌های اجتماعی که چهره این محلات را سیاه کرده است، موجب شد تا حجت‌الاسلام سعید شهسواری، رئیس کل دادگستری لرستان بازدیدی از این محلات داشته باشد.

وی در این بازدید با تاکید بر لزوم ساماندهی فوری این مناطق گفته بود که وضعیت این محلات قابل‌قبول نیست و اگر ساماندهی انجام نشود با مسئولانی که کوتاهی کرده‌اند برخورد خواهد شد، چرا که مردم ساکن این محلات شهروندان شریف این شهر هستند و این وضعیت به هیچ عنوان زیبنده آنها نیست و دستگاه‌های خدمات‌رسان همچون شهرداری، بهزیستی و کمیته امداد باید به وظایف خود در این زمینه عمل کنند.

اجرای طرح بازآفرینی محلات حاشیه‌ای خرم‌آباد، گامی به‌سوی عدالت شهری

چالش‌های متعدد محلات حاشیه‌ای شهرها موجب شد تا در سال‌های اخیر، پروژه‌های بازآفرینی شهری در راستای بهبود کیفیت زندگی ساکنان و احیای بافت‌های فرسوده به‌عنوان راهکاری اساسی برای حل این معضلات مورد توجه مسئولان قرار بگیرد.

این پروژه‌ها اهداف متعددی همچون بهبودزیرساخت‌ها با ارتقای کیفیت خدمات عمومی همچون آب، برق، گاز و فاضلاب، نوسازی ساختمان‌ها و فضاهای عمومی برای افزایش جذابیت شهری، تقویت هویت محلی و افزایش مشارکت اجتماعی با جلب نظر ساکنان محلی در فرآیند تصمیم‌گیری و اجرای پروژه‌ها را دنبال می‌کند.

براساس آمار اداره کل راه و شهرسازی لرستان در این استان ۳۷ محله ناکارآمد شهری وجود دارد که نیازمند ارائه طرح‌های مؤثر ستاد بازآفرینی برای خروج از وضعیت نابسامان هستند.

از مهمترین این محلات در شهر خرم آباد می‌توان به محله‌های فلک‌الدین و اسدآبادی اشاره کرد که اوضاع این مناطق نسبت به سایر مناطق ناکارآمد خرم آباد بسیار مسئله‌دار است.

همچنین بر اساس برآوردها استقرار ۱۷ روستا در حریم خرم‌آباد به حاشیه‌نشینی دامن زده و چشم‌انداز آینده شهر را با کلونی‌های متعدد و بسیار وسیعی از حاشیه‌نشینی روبه‌رو کرده است که چنانچه برنامه‌ریزی‌های مناسبی برای جلوگیری از حاشیه‌نشینی در حریم این روستاها صورت نگیرد، کماکان چشم‌انداز آینده مرکز استان لرستان با مشکل روبه‌رو خواهد بود.

تلاش‌های شهرداری خرم‌آباد برای بازآفرینی شهری

یکی از دستگاه‌های مسئول در اجرای طرح پروژه‌های بازآفرینی شهری، شهرداری‌ها هستند که طبق قانون باید نسبت به اجرای این طرح ورود داشته باشند.

فرشید خدامرادی، مدیرعامل سازمان عمران و بازآفرینی شهرداری خرم‌آباد درباره وضعیت محلات حاشیه‌ای این شهر به خبرنگار ایمنا می‌گوید: مساحت بافت فرسوده خرم‌آباد ۲۶۷.۱۹ هکتار و مساحت سکونت‌گاه‌های غیررسمی ۲۱۹ هکتار است که علاوه بر آن، محله ماسور نیز با مساحتی بالغ بر ۱۴۱.۸ هکتار بخش مهمی از این بافت را تشکیل می‌دهد.

وی ادامه می‌دهد: پروژه‌هایی همچون ساماندهی خیابان حافظ، میدان سه سیک، بهسازی معابر پلکانی، تملک و بازگشایی معبر اسدآبادی و پیاده‌روسازی مرکز شهر در دستور کار قرار دارد.

به گفته خدامرادی، در سال‌های اخیر اقدامات گسترده‌ای در زمینه آسفالت‌ریزی و صدور پروانه‌های ساختمانی انجام شده است.

مدیرعامل سازمان عمران و بازآفرینی شهری خرم‌آباد در پایان تأکید می‌کند: هدف اصلی ما بهبود زیرساخت‌های شهری، ارتقای کیفیت زندگی ساکنان این محلات و افزایش سطح رفاه اجتماعی است، امیدواریم با همکاری دستگاه‌های متولی و مشارکت فعال شهروندان، شاهد تحولات مثبتی در این مناطق باشیم.

اجرای طرح بازآفرینی محلات حاشیه‌ای خرم‌آباد، گامی به‌سوی عدالت شهری

ورود سپاه به پروژه‌های بازآفرینی شهری

سپاه حضرت ابوالفضل (ع) لرستان نیز برای حل مشکلات متعدد محلات‌حاشیه‌ای شهر خرم‌آباد و رفع آسیب‌های اجتماعی که در این محلات بیشتر به چشم می‌خورد، به پروژه‌های بازآفرینی شهری برای بهبود کیفیت زندگی شهروندان و ارتقای زیرساخت‌های ورود پیدا کرد.

کلنگ‌زنی پروژه بازآفرینی محله اسدآبادی یکی از این پروژه‌هایی است که با همکاری سپاه حضرت ابوالفضل (ع) لرستان در حال اجراست.

سردار نعمت‌الله باقری، فرمانده سپاه حضرت ابوالفضل (ع) لرستان درباره اجرای این طرح گفته بود که ۳۶ نقطه کمتر برخوردار در سطح استان وجود دارد که نیازمند توجه ویژه هستند و محله اسدآبادی یکی از این نقاط است و در تلاش هستیم که با همکاری بسیج سازندگی سپاه و شهرداری خرم‌آباد اتفاقات مثبتی در این منطقه رقم بخورد.

سیدسجاد خلفوند، مسئول سازمان بسیج سازندگی لرستان با اشاره به پروژه بازآفرینی دره اسدآبادی به خبرنگار ایمنا می‌گوید: این پروژه با اعتباری بالغ بر ۴۰ میلیارد ریال و در زمینه‌های ایجاد دیوارسنگی ساحلی، تسطیح معابر و کانال‌کشی در بازه زمانی هشت ماه به اجرا خواهد رسید.

به گزارش ایمنا، بازآفرینی محلات حاشیه‌ای خرم‌آباد تنها یک پروژه عمرانی نیست، بلکه گامی اساسی برای تحقق عدالت اجتماعی و افزایش کیفیت زندگی ساکنان این مناطق است که موفقیت این طرح‌ها نیازمند همکاری نزدیک تمام دستگاه‌های اجرایی و مشارکت فعال شهروندان است، امید می‌رود که با تداوم این روند، چهره‌ای جدید و پرامید از محلات حاشیه‌ای خرم‌آباد نمایان شود.

کد خبر 825223

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.