به گزارش خبرگزاری ایمنا از گیلان، حمزه عشوری شامگاه _یکشنبه نهم دی_ با بیان اینکه جنگلهای هیرکانی جز زیستگاههای پلنگ در کشور است، اظهار کرد: با توجه به اینکه گیلان ۵۴۰ هکتار اراضی جنگلی دارد، مشاهده پلنگ در زیستگاههای استان امری طبیعی است.
وی افزود: با توجه به دوربینهای تلهای که در مناطق جنگلی گیلان توسط محیطبان حفاظت محیط زیست جانمایی و نصب شده، تاکنون تصاویر ۱۲ قلاده پلنگ در استان ثبت و شناسایی شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان خاطرنشان کرد: بر اساس بر آورده کارشناسان حفاظت محیط زیست بیش از ۲۰ قلاده پلنگ در استان وجود دارد.
عشوری با اشاره به اجرای طرح حفاظت از پلنگ تصریح کرد: اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان با تجهیز کردن ادارات در شهرستانها و نصب دوربینهای تلهای اقدام به شناسایی زیست گاههای مهم پلنگ در محدوده فراکنش استان کرده است و تلاشها و اقدامات شبانهروزی محیطبانان باعث شده تا تعداد این گونه ارزشمند در مناطق جنگی استان افزایش پیدا کند.
وی گفت: تحرک پلنگ در ماههای دی و بهمن به دلیل جفتگیری افزایش پیدا میکند و طی این مدت پرخاشگر میشود، از این رو به روستاییان و دامداران توصیه میکنیم نسبت به مدیریت دامهای خود اقدام کرده و از رهاسازی دامها در اراضی جنگلی و قلمرو پلنگ خودداری کنند و چنانچه حادثهای برای دامها رخ داد بدون هماهنگی محیطبانی منطقه خود به لاشه دام مراجعه نکنند، زیرا امکان بازگشت مجدد پلنگ برای تغذیه از لاشه دام وجود دارد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان افزود: تفاهمنامهای میان صندوق ملی سازمان حفاظت محیط زیست و شرکت بیمه محصولات کشاورزی منعقد شده است که بر اساس آن سازمان حفاظت محیطزیست خسارت ناشی از حمله پلنگ به دامها و انسان را جبران میکند.
عشوری به مردم استان به ویژه روستاییان توصیه و تاکید کرد: در صورت مشاهده گونههای وحشی بهویژه پلنگ از نزدیک شدن به آن جدا خودداری کرده و جوانب احتیاط را رعایت کنند و موضوع را به سرعت به نزدیکترین پاسگاه محیط بانی و ادارات محیط زیست شهرستانها و یا از طریقه سامانه ۱۵۴۰ اطلاع دهند.
نظر شما