به گزارش خبرگزاری ایمنا از تهران، محمد امین توکلیزاده امروز _یکشنبه نهم دی_ با حضور در صحن علنی شورای شهر تهران در مورد اقدامات سازمان خدمات اجتماعی توضیحاتی ارائه و اظهار کرد: زمانی که ما به شهرداری تهران آمدیم به دلیل رهاشدگی موضوع تعداد معتادان از ۱۰ هزار به ۲۵ هزار نفر رسیده بود و نیازمند تغییر رویکرد برای رویارویی با این افراد بودیم.
وی افزود: از نقطه مشکل به نقطه بحرانی در مورد آسیبهای اجتماعی در تهران و از پاتوق معتادان به تجمعات آنها رسیده بودیم که دیگر واهمهای هم نداشتند.
معاون شهردار تهران خاطرنشان کرد: از ابتدای کار همت کردیم تا موانع را از پیشرو برداریم و رئیسجمهور شهید قرارگاه اجتماعی را تدارک دیدند و برای شهرداری تهران نیز وظیفه ایجاد ۵۰۰۰ تخت برای معتادان در نظر گرفته شد که در نهایت به این نتیجه رسیدیم که دستگاهها به تنهایی قادر به حل مشکل نیستند و باید همه در کنار هم قرار گیرند تا با نگاه قرارگاهی و همدلی از بحران عبور کنیم.
توکلیزاده با بیان اینکه قرارگاه اجتماعی با حضور ۱۴ دستگاه و برگزاری ۳۸ جلسه و ۳۸۰ مصوبه تشکیل شد و ادامه دارد، اضافه کرد: مهمترین موانع ما در این زمینه زیرساخت بود و مطالعاتی که انجام میدادیم در مورد معتادان متجاهر بود؛ برای ماده ۱۶ باید ضوابطی شکل میگرفت و برای اولینبار ۱۱ مرکز ماده ۱۶ با ۸۷۰۰ تخت راهاندازی کردیم.
وی با بیان اینکه مراکز عمومی برای پذیرش معتادان با شرایط خاص و زخم باز وجود نداشت، تاکید کرد: این افراد باید در مراکز تخصصی پذیرش شوند و قابل جذب در مراکز عمومی نیستند و نیاز به مراکز و خدمات ویژه دارند.
معاون شهردار تهران با اعلام اینکه افراد زیر ۱۶ سال و بالای ۶۵ سال نیز در مراکز ما پذیرفته شدند، تصریح کرد: از سازمان بهزیستی و دیگر نهادها کمک گرفتیم و جلسات تخصصی را بین مددکاران، کارشناسان و مراکز تخصصی برگزار کردیم و در نهایت به یک مرکز تخصصی و مراکز جامع دست پیدا کردیم و امروز هیچ فرد منع پذیرش در تهران نداریم و تمام ابعاد آسیب در این مراکز پذیرفته میشود.
افزایش تا ۴۰ درصدی خروج معتادان از چرخه درمان
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با اشاره به اصلاح فرایندها در این راستا، خاطرنشان کرد: خروج از چرخه درمان بسیار پایین و در حد سه تا چهار درصد بود. ۹ مرحله در فرایندهای جدید تعریف شد و در برخی مراکز، خروج از چرخه درمان به بیش از ۲۰ یا ۴۰ درصد افزایش یافت.
توکلیزاده با بیان اینکه ما در مورد آسیب دیدگان گزینشی رفتار نمیکنیم، گفت: در قرارگاه اجتماعی سه ضلع را پوشش میدهیم که یک ضلع شهرداری تهران است و همه مدیران شهری در کنار یکدیگر جمع شدند تا فرایندهای جدید برای روبهرو شدن با آسیبهای اجتماعی تهران را بررسی کنند، شهرداری در درون خود باید منسجم باشد و ضلع دوم زنجیره نهادهای بیرونی مؤثر در کاهش آسیبها است که ۱۴ دستگاه زنجیره همکاری را شکل دادند و همه پای کار بودند و نزدیک به ۳۸۰ مصوبه داشتیم که تا حدود ۸۰ درصد عملیاتی شد و جز با همکاری همه دستگاهها محقق نمیشد.
وی با اشاره به تفویض اختیار به شهردار تهران در حوزه آسیبهای اجتماعی و با تأکید بر ایجاد مرکز پایش، افزود: ضلع سوم قرارگاه اجتماعی شهرداری تهران مردم هستند و بسیاری از گروههای مردمی به قرارگاه کمک میکنند.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران اصلاح دره فرحزاد را از برکات قرارگاه اجتماعی عنوان کرد و گفت: در دره فرحزاد ۱۲۰۰ معتاد ساکن بودند و سالها به عنوان نقطه و منطقه بحرانی از آن یاد میشد و حتی به زیستبوم آسیب تبدیل شده بود؛ ما ادعای رفع کامل آسیب نداریم اما شرایط به نحوی شده که قابل کنترل است.
توکلیزاده با بیان اینکه ۸۰۰۰ هزار تُن زباله در این دره جمعآوری، ۱۶ پلاک قرمز تخریب شد و بارها دادستان به روددره آمد و حکم صادر کرد، گفت: چند شب گذشته، مناطق وسیعی از مکانهای پر آسیب را تا صبح بازدید کردیم اما نهایتاً ۱۵ نفر آسیب دیده را جذب کردیم.
وی با تاکید بر اینکه علت به سرانجام نرسیدن ۳۲ طرح قبلی ساماندهی کودکان کار را بررسی کردیم، گفت: قوه قضائیه کرسی خوبی برای کودکان کار ایجاد کرد و به این نتیجه رسیدیم وقتی کودک جذب میشود به مراکز منتقل نکنیم، چراکه مراکز هم آسیبهایی داشت و کودکان از هم آموزش میگرفتند.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران افزود: به همین دلیل تصمیم گرفتیم که کودکان به خانوادهها برگردانده شوند و برای خانوادهها برنامههای متعدد داشته باشیم، نزدیک به ۷۰۰۰ کودک کار و خیابان را تحت پوشش در ۴۰ مدرسه پویاشهر قرار دادیم و از این میان فراجا و قوه قضائیه نیز وارد و با باندها برخورد شده است.
نظر شما