به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس، حسینعلی امیری صبح امروز_ یکشنبه نهم دی_ در نخستین نشست خبری با اصحاب رسانه در فارس اظهار کرد: رسانه امروز با توجه به ویژگیهایی که دارد در واقع همان نقش امر به معروفی را ایفا میکند که در آموزههای دینی ما میتواند به شکل مدرن و پیشرفته انجام و به سامان برسد.
وی افزود: برای رسانه چهار دوره تعریف شده که گفتاری، نوشتاری، دیداری را در گذشته و اکنون دوره فراگیری را در بر میگیرد و در واقع مرزهای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی را درنوردیده و مکان را تسخیر کرده است.
استاندار فارس گفت: رسانه از بخشهایی است که در جهت شفافیت و پاسخگویی، علاوه بر نظارت بر دستگاههای اجرایی، نقش نظارتی بر عملکرد مسئولان نیز دارد.
امیری با اشاره به قدرت و نقش رسانه به لحاظ بالا بردن بینش مردم و انتقال تجارت افزود: رسانه در راستای ناامید کردن مردم و به عنوان یک پرده بر حجاب واقعیات فرود میآید.
وی با بیان اینکه گاهی در برخی از جوامع رسانه موضوعات را به گونهای منعکس میکنند که در شرایط عادی، تفاوت خود را نشان میدهد، افزود: نقش رسانه، نقش فوقالعاده مهمی در جهت امیدآفرینی است.
استاندار فارس با تصریح بر اینکه یکی از مهمترین موضوعاتی که امروز به آن نیاز داریمف بحث وفاق، همدلی و همراهی است، گفت: یکی از روشنترین بخشهای جامعه ما را اهل مطبوعات تشکیل میدهند.
وی با تاکید بر اینکه امروز وفاق، همدلی و همراهی برای ما یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت غیرقابل اجتناب است، افزود: دولت چهاردهم نیز با توجه به ضرورت امروز نامگذاری شده و شرایط فعلی منطقه نیز این امر را ضروریتر کرده است.
استاندار فارس همچنین نیروی انسانی، رهبر انقلاب و توان دفاعی را یک فرصت دانست و تصریح کرد: مهمترین مؤلفه امنیت ملی ما رضایت، همکاری مردم با حاکمیت، اتحاد و وفاق است.
نشاط و شادی و تفریح در دستور کار مدیریت ارشد فارس است
وی در بخش دیگری از سخنانش و در پاسخ به گرانی مسکن بیان کرد: کسی منکر گرانی مسکن نیست و واقعیتی است که در همه جای کشور حاکم است.
استاندار فارس با بیان اینکه هر کدام از دولتها یکی از موضوعات محوری خود را موضوع مسکن قرار دادند، عنوان کرد: در نخستین جلسه مربوط به شورای مسکن، اعلام کردم که سیاست مدیریت جدید فارس حمایت از این حوزه است.
امیری اضافه کرد: به صورت مستمر جلسه شورای مسکن در فارس تشکیل و مسائل مربوط به این حوزه تا جای ممکن در استان مدیریت میشود.
وی همچنین با تصریح بر این نکته که به مدیران گفتهام قولی ندهیم که نتوانیم آن را اجرا کنیم، گفت: «چه میخواهیم انجام دهیم» در ادبیات ما نیست و چه انجام دادهایم تمرکز ما هست.
استاندار فارس با تاکید بر اینکه نقش تحریمهای ظالمانهای را که کشور با آن روبهرو است، نمیتوانیم نادیده بگیریم، در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه هزینه تفریح در فارس بالا هست، گفت: در شورای ورزش و گردشگری موضوع نشاط در دستور کار قرار دارد، بخش قابل توجهی از مردم ما برای اینکه زمینه نشاط فراهم نشده است، گلایهمند هستند.
امیری بر تاکید بر اینکه نشاط و شادی و تفریح در دستور کار مدیریت ارشد فارس است، افزود: یکی از موضوعاتی که در نخستین شورای برنامهریزی فارس مطرح کردم، این است که میزان ارزیابی مدیران را توصیفی نمیپذیریم.
وی اظهار داشت: آن چیزی که باید معیار ارزیابی قرار گیرد، شاخصهاست. چه کسی باور میکند که شیرازی که قطب پزشکی است در برخی از شاخصها محروم است؟
استاندار فارس اضافه کرد: در اینباره هر دستگاهی در فارس باید برنامه داشته باشند و زمانبندی آن هم مشخص باشد.
توسعه گردشگری به اضافه توریسم درمانی، برنامه نخست دولت در فارس است
امیری خاطرنشان کرد: رهبری در سفر به فارس در سال ۸۷ موضوع گردشگری را مطرح کردند که بستر گردشگری در ابعاد مختلف در این استان فراهم است، اما در عین حال ارزانترین، دستیافتهترین و قابل اجراترین بخش توسعه در فارس هم صنعت گردشگری است که ما کار قابل توجهی در استان در این خصوص انجام نشده است.
وی با بیان اینکه برنامه نخست ما در فارس، توسعه گردشگری به اضافه توریسم درمانی است، خاطرنشان کرد: آمارهای ما در این بخش کاهشی است و بنده نگرانم اگر به داد گردشگری درمانی نرسیم، ممکن است میزبانی این مهم را در استان از دست بدهیم.
استاندار فارس همچنین با بیان اینکه که گام نخست توسعه استان، گردشگری است که در حال تدوین سند آن هستیم، گفت: در حال تهیه و تدوین سند گردشگری فارس هستیم.
امیری در خصوص انتخاب مشاور در امور ایثارگران استاندار نیز بیان کرد: در گذشته استاندار میتوانست در چارت تشکیلاتی خود علاوه بر چهار مشاور، مشاوران متعدد دیگری را انتخاب کند اما به تازگی رأیی در دیوان عدالت اداری ابلاغ شده است که مقامات نمیتوانند بیش از چارت سازمانی مشاور داشته باشند، از این رو اگر محدودیت ایجاد کرده باشند، نمیتوان خارج از چارت مشاور انتخاب کرد و در غیر این صورت مشاور امور ایثارگران نیز انتخاب خواهیم کرد.
وی همچنین با تصریح بر اینکه هیچ مدیری در فارس حق شکایت از رسانهها را ندارد، عنوان کرد: اگر از قبل دستگاهی از خبرنگاران شکایت کرده باشد، شکایت پس گرفته خواهد شد، چرا که معتقدیم رسالت خبرنگار، منافع شخصی ندارد.
استاندار فارس اظهار داشت: موضوعات مربوط به دستگاههای اجرایی یک حیثیت عمومی دارد که از این حیث اجازه شکایت از خبرنگاران را نخواهیم داد، اما در بخش حیثیت خصوصی باید رسانهها مراقبت کنند و نقدهایشان منصفانه باشد.
امیری در خصوص شهرستان شدن شهر صدرا هم گفت: برابر قانون تقسیمات کشوری این امکان وجود ندارد، از سوی دیگر شهرهای جدید با رویکرد ایجاد نقطههای جمعیتی متمرکز تعریف شده و قابلیت شهرستان شدن را با توجه به محدودیتهایی قانونی ندارند.
وی با بیان اینکه امروز جمعیت این شهر بالغ بر ۲۱۷ هزار نفر است، افزود: پیشبینی جمعیتی برای این شهر جدید ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار نفر است، از این رو زیرساختهای لازم باید در شهر فراهم شود که پاسخگوی نیازهای ساکنان باشد.
سرمایهگذاران فارسیهای مقیم حاشیه خلیج فارس یک گنج برای استان فارس محسوب میشوند
استاندار فارس همچنین در رابطه با الحاق فارس به دریا که در سال ۹۱ مطرح و مصوب شده است، نیز گفت: قطعاً باید از ظرفیت دریا برای توسعه استان استفاده شود، اما با توجه به حساسیت موضوع باید به گونهای رفتار شود که کار آسیب نبیند.
امیری در خصوص مسکن خبرنگاران هم بیان کرد: تأمین زمین برای مسکن گروههای مختلف در جامعه در دستور کار قرار گرفته که بخشی از آن مربوط به خبرنگاران است که منوط به سبز بودن فرم «ج» است، در عین حال این موضوع را پیگیری خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه نظام جمهوری اسلامی هزینه میکند تا مدیر تربیت کند و بزرگترین بیتالمال خود مدیران هستند، گفت: نگاهمان به نیروی انسانی به عنوان یک سرمایه دستخوش معضلاتی است.
استاندار فارس با تاکید بر اینکه مرز بندی در حوزه سیاست قائل نیستم، افزود: دیدار با تمام استاندار پیشین فارس مصداق این مدعاست که اطلاعات جامعی از استان ارائه دادند.
امیری همچنین با بیان اینکه بسیاری از پروژهها در فارس پیوست حقوقی ندارند، گفت: این مهم در حالی است که یکی از الزاماتی که به مدیران فارس اعلام کردهام، مدیریت این موضوع است، البته نظارت مردم را هم نباید نادیده بگیریم، چرا که ما وکیل مردم هستیم.
وی تصریح کرد: از آنجا که مردم، سهامداران کشور و پروژهها هستند و حق سوال دارند باید شناسنامه برای نظارت مردمی ایجاد و پیوست حقوقی برای برخورد نکردن با موانع انجام شود.
استاندار فارس خاطرنشان کرد: نمیتوانیم به مردم بگوییم توسعه و مسکن نخواهید، بالاخره جامعه باید اداره شود و نمیتوان توسعه کشور را متوقف کرد، راهکار این مهم در محدودیت مالی فعلی، سرمایهگذاری است.
امیری با بیان اینکه سرمایهگذاران از ما منزلت، احساس ارزشمندی، بسترهای حقوقی و سیاسی میخواهند، افزود: سرمایهگذاران فارسیهای مقیم حاشیه خلیج فارس یک خزانه و گنج برای استان فارس محسوب میشوند.
در گفتمان رئیسجمور تقابل وجود ندارد
وی با اشاره به لزوم ارزشگذاری به نگاه تمدنی خود و با بیان اینکه معتقدم ارزشهای اسلامی با موضوعات تمدنی در تقابل نیست، گفت: وقتی حکمرانی آمیخته به حکمت باشد، اسلام و تمدن در تقابل قرار نمیگیرند.
استاندار فارس اضافه کرد: بسیاری از احکام اسلامی، تاسیسی است و نباید تصور کرد که موضوعات تمدنی در تقابل با موضوعات دینی است.
امیری بیان کرد: فرهنگ در بستر زمان شکل گرفته و فرهنگ عمومی نیز به همین صورت است.
وی راجع به روند آرام تغییر مدیران در فارس نیز گفت: وفاق زحمت و هزینه دارد، در گفتمان رئیسجمهور، تقابل وجود ندارد و ما هم بنا نداریم با شخص یا حزبی تقابل کنیم بلکه میخواهیم در یک فضای آرامش و برادری مدیریت استان را پیش ببریم.
استاندار فارس تاکید کرد: بنا نداریم هرکسی را که تخصص و تبحر و کار بلد است، از قطار خدمت پیاده کنیم، برخی از پستهای کارشناسی نیاز به تغییر ندارند، اما پستهای سیاسی در تغییر و تحولات دولت اجرایی میشود.
امیری، اعتقاد به گفتمان دولت چهاردهم را از مهمترین مؤلفههای تغییر مدیران در پستهای سیاسی دانستو بیان کرد: کسی که در رشته تخصصی تحصیل کرده بر کسی که در رشته تخصصی خود خدمت نمیکند، ترجیح دارد.
وی با بیان اینکه پستها ملک و ارث بنده نیست، بلکه حقالناس است، افزود: یکی از شروط دیگر متخصص بودن مدیر است.
استاندار فارس با بیان اینکه تحقق وفاق زحمت دارد و امید است با وفاق و همراهی روند تغییرات انجام شود، عنوان کرد: رئیسجمهور یکی از موضوعاتی که در انتخابات مطرح کردند، استفاده از مدیران زن در تحولات مدیریتی است که در استاندار فارس هم نخستین فرماندار زن انتخاب شد که اگرچه اولین است، اما آخرین نخواهد بود.
امیری در خصوص ورزشگاه پارس نیز گفت: در جلسه شورای ورزش استان مشکلات این ورزشگاه مطرح شده است، توقع از دستگاههای ورزشی برای حل مشکلات این ورزشگاه بیش از ظرفیت فعلی است.
وی همچنین در خصوص اطلاعرسانی مربوط به بحرانها هم گفت: این موضوع دقت و ظرافت میخواهد، در سابق دستگاههای مختلف اطلاعرسانی میکردند و ما این موضوع را در قالب یک دستگاه مجرا تعریف کردهایم.
استاندار فارس با تاکید بر اینکه مدیران استانی باید واکنش به موقع و مؤثر نسبت به مطالب رسانهها داشته باشند، درباره الحاق فارس به دریا گفت: تعهد نمیدهم بلکه تلاش میکنم، موضوع الحاق فارس به دریا حل شود.
امیری گفت: توسعه دریامحور یکی از سیاستهای کلان کشور محسوب میشود.
ساماندهی اتباع بیگانه، احیای شورای راهبردی، طرح توسعه حرم مطهر شاهچراغ (ع)، قانون حجاب و عفاف و قانون جوانی جمعیت به عنوان موضوعات در بخش پایانی سخنانش استاندار فارس مطرح شد.
نظر شما