به گزارش خبرگزاری ایمنا، رضا بهراملو امروز _یکشنبه نهم دی_ در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در تدوین طرح نقشه راه کشاورزی، توسعهگرایی و ایجاد امنیت غذایی بهعنوان دو موضوع مورد توجه قرار گرفت، اظهار کرد: با برنامهریزی صورت گرفته در سال ۱۴۰۱ نقشه راه کشاورزی در استان همدان طراحی و به وزارت جهاد کشاورزی نیز پیشنهاد شد که این طرح در همدان بهعنوان استان پایلوت به اجرا درآمد.
وی با اشاره به اینکه مصرف بهینه آب در بخش کشاورزی، شرب و صنعت الزامی است، افزود: ۸۷ درصد از تولیدات کشاورزی استان وابسته به آب است که با اجرای برنامههای مدون باید از منابع آب استفاده بهینه برد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه بخش کشاورزی به شدت وابسته به منابع آبی است، بنابراین سیاستهای این حوزه با توجه به کمبود و تنش آبی استان بر این محور تدوین شده است، خاطرنشان کرد: همدان جزو مناطق کم آب و خشک کشور به شمار میرود و عمده آبهای موجود نیز با ۸۰ درصد در بخش کشاورزی استفاده میشود.
بهراملو نداشتن نقشه راه را چالش اصلی حوزههای مختلف دانست و تاکید کرد: سازمانی که چشمانداز نداشته باشد در واقع نمیداند از کجا شروع کرده، الان چه موقعیتی دارد و قرار است به کجا برسد و نمیتواند تشخیص دهد آینده مطلوب کجاست.
وی با اشاره به اینکه برای تحقق اهداف و موفقیت در دستیابی به چشمانداز نیاز به نقشه راه است که نقشه راه مطالعه و مشاهده همه ابعاد ممکن در انجام یک کار با همه جزئیات است، تصریح کرد: تهیه نقشه راه توسعه کشاورزی استان همدان در آذر سال ۱۴۰۱ با هدف ارائه راهکارهای فنی و عملی برای بهبود وضعیت فعلی، با معرفی دبیر هماهنگی کمیتههای فنی آغاز شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه بهمنظور اجرای این طرح پنج جلد کتاب منتشر شده و خلاصه آن بهصورت نموداری ترسیم شده که در همه بخشها بهعنوان خط مشی در دسترس قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: یک میلیون هکتار اراضی زیر مجموعه کشاورزی زمینه تولید سالانه ۴.۵ میلیون تُن غذا را در این استان فراهم کرده است که طبق نقشه راه باید این رقم با حفاظت از آب و خاک به ۶ میلیون تُن در سال ۱۴۰۴ برسد.
بهراملو اضافه کرد: وسعت اراضی کشاورزی این استان به بیش از یک میلیون هکتار میرسد که ۲۵ درصد معادل ۲۶۰ هزار هکتار از این اراضی آبی شامل ۸۰ هزار هکتار باغ و ۱۸۰ هزار هکتار زراعی میشود و این اراضی ۸۰ درصد تولید را بر عهده دارند.
وی گفت: در همه برنامهریزیها استفاده بهینه از آب مد نظر است و در گام دوم توجه به خاک مدنظر است تا به رشد تولید که وابسته به زمین و خاک است دست پیدا کنیم.
نظر شما