به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از ساینس دیلی، تیمی از پژوهشگران دانشگاه کلن و بیمارستان دانشگاه کلن به رهبری دکتر یوری تولکاتش راینهاد بوتنر، پلتفرم جدیدی برای تحلیل بافتهای بیماران مبتلا به سرطان ریه با استفاده از هوش مصنوعی ایجاد کردهاند. این پلتفرم، که با استفاده از الگوریتمهای نوین توسعه پیدا کرده است، امکان تحلیل خودکار نمونههای دیجیتالی بافتی را فراهم میکند و سرعت و دقت در تشخیص سرطان ریه را بهبود میبخشد.
سرطان ریه یکی از شایعترین انواع سرطانها در سطح جهانی است و نرخ مرگو میر بالایی دارد. امروزه انتخاب درمان برای بیماران مبتلا به سرطان ریه بیشتر بر اساس بررسیهای پاتولوژیک انجام میشود که شامل شناسایی تغییرات ژنتیکی مولکولی خاص برای درمانهای شخصیشده است.
در سالهای گذشته، پاتولوژی دستخوش تحولی دیجیتال شده است. در این فرایند، میکروسکوپها جای خود را به تصاویر دیجیتال بافت دادهاند که روی صفحه نمایش کامپیوتر تجزیه و تحلیل میشوند. این دیجیتالیشدن، برای استفاده از روشهای تحلیلی پیشرفته برپایه هوش مصنوعی بسیار حیاتی است.
یوری تولکاتش، پزشک و مسئول این مطالعه از بیمارستان دانشگاه کلن اظهار کرد: این پلتفرم میتواند نهتنها کیفیت تشخیص را بهبود بخشد، بلکه اطلاعات جدیدی را در مورد نحوه پاسخگویی بیمار به درمان فراهم کند.
این تکنولوژی به متخصصان پاتولوژی کمک میکند تا اطلاعات بیشتری را از نمونههای بافتی استخراج کنند، امری که بدون استفاده از هوش مصنوعی ممکن نبود.
برای اثبات قابلیتهای وسیع این پلتفرم، تیم تحقیقاتی در حال برنامهریزی برای انجام یک مطالعه اعتبارسنجی با همکاری پنج مؤسسه پاتولوژی در آلمان، اتریش و ژاپن است.
پلتفرمهای مشابه به این دستاورد میتوانند در زمینههایی همچون پیشبینی و بهینهسازی درمانها و کاهش زمان تشخیص، کمککننده باشند و در نهایت به بهبود وضعیت بیماران مبتلا به سرطان ریه کمک کنند.
نظر شما