به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، سال گذشته تولید جهانی خودرو به ۹۳.۵ میلیون دستگاه رسید که نشاندهنده افزایش دو درصدی نسبت به سطوح قبل از همهگیری در سال ۲۰۱۹ و افزایش قابلتوجه ۱۷ درصدی نسبت به سال ۲۰۲۲ است. طبق دادههای سازمان بینالمللی سازندگان وسایل نقلیه موتوری شامل خودروهای سواری و تجاری، سهم وسایل نقلیه موتوری تولیدشده توسط برترین کشورهای تولیدکننده خودرو در جهان و سهم آنها از تولید جهانی به این شرح است:
چین ۳۲.۲ درصد (۳۰,۱۶۰,۹۶۶ خودرو)
آمریکا ۱۱.۳ درصد (۱۰,۶۱۱,۵۵۵ خودرو)
ژاپن ۹.۶ درصد (۸,۹۹۷,۴۴۰ خودرو)
هند ۶.۳ درصد (۵,۸۵۱,۵۰۷ خودرو)
کره جنوبی ۴.۵ درصد (۴,۲۴۳,۵۹۷ خودرو)
آلمان ۴.۴ درصد (۴,۱۰۹,۳۷۱ خودرو)
مکزیک ۴.۳ درصد (۴,۰۰۲,۰۴۷ خودرو)
اسپانیا ۲.۶ درصد (۲,۴۵۱,۲۲۱ خودرو)
برزیل ۲.۵ درصد (۲,۳۲۴,۸۳۸ خودرو)
تایلند ۲ درصد (۱,۸۴۱,۶۶۳ خودرو)
کدام کشور بیشترین خودرو را در سال تولید کرد؟
چین در سال مورد بررسی این مطالعه بر تولید جهانی خودرو مسلط بود و حدود یکسوم کل خودروهای تولیدشده در سال گذشته را به خود اختصاص داد. این کشور از دسامبر ۲۰۲۴ بیش از هر کشور دیگری در جهان خودرو تولید و صادر میکند و در حال حاضر ظرفیت تولید بیش از دو برابر نیاز داخلی خود را برای خودرو دارد. بخش قابلتوجهی از تولید خودرو در چین به صادرات اختصاص دارد.
دولت چین سرمایهگذاری انبوهی بر افزایش تولید داخلی خودرو بهویژه خودروهای برقی در حال رشد خود داشته است و ابتکارات استراتژیک آن، تولید خودروهای الکتریکی را در اولویت قرار داده که منجر به رشد قابلتوجهی در این زمینه شده است.
پس از چین، ایالات متحده با ۱۱.۳ درصد از سهم جهانی قرار دارد. تسلای ایلان ماسک در حال حاضر با ارزش بازار بیش از ۱.۴ تریلیون دلار در دسامبر، باارزشترین خودروساز جهان تا دسامبر ۲۰۲۴ است. سهام تسلا پس از پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴ آمریکا به رکورد بالایی رسید. این شرکت خودروهای الکتریکی آمریکایی بر این صنعت مسلط است، حدود نیمی از سرمایه بازار را در بین خودروسازان جهانی به خود اختصاص میدهد و ارزش آن از مجموع ارزش ۲۹ خودروساز بعدی بیشتر است. ژاپن نیز با ۹.۶ درصد تولید جهانی خودرو در رتبه سوم قرار دارد که این جایگاه توسط خودروسازان قدیمی همچون تویوتا و هوندا تقویت شده است.
نظر شما