شناسایی بیش از ۱۷۰۰ مورد تغییر کاربری در اراضی کشاورزی خوزستان

مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی استان خوزستان گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون ۱۷۲۱ مورد تغییر کاربری غیرمجاز در اراضی کشاورزی خوزستان شناسایی شده که مساحت این اراضی حدود ۸۸ هکتار بوده است.

جهانشیر سراج‌الدین در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در خوزستان با اشاره به اهمیت حفظ اراضی کشاورزی اظهار کرد: با توجه به اینکه اراضی کشاورزی ثروتی برای نسل‌های آینده است، موظف هستیم همواره به طرز صحیحی از این اراضی بهره‌برداری کنیم.

وی افزود: باید برای هرگونه اقدام از جمله دیوارکشی و درآوردن پی در اراضی کشاورزی باید از جهاد کشاورزی مجوز گرفته شود در غیر این صورت تخلف است، بنابراین از مردم می‌خواهیم قبل از هر اقدامی ابتدا درخواست خود را به جهاد کشاورزی شهرستان بدهند تا موضوع بررسی شود.

مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی استان خوزستان خاطرنشان کرد: افرادی که بدون دریافت مجوز از کمیسیون مربوطه، اقدام به تغییر کاربری می‌کنند علاوه بر قلع و قمع ساخت‌وساز، یک تا سه برابر ارزش اراضی زراعی بر اساس نرخ روز جریمه نقدی و در صورت تکرار جرم، حداکثر جریمه نقدی و حبس از یک تا شش ماه محکوم می‌شوند.

سراج‌الدین عنوان کرد: گشت‌های اکیپ‌های ویژه به صوت مستمر در حال انجام است که این مسئله موجب کاهش تخلفات می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون، ۱۷۲۱ مورد تغییر کاربری غیرمجاز در اراضی کشاورزی خوزستان شناسایی شده که مساحت این اراضی حدود ۸۸ هکتار بوده است.

مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی استان خوزستان گفت: بیشتر این تغییر کاربری‌های غیرمجاز در شهرستان‌های دزفول، بهبهان، شوشتر، شوش و اندیمشک بوده است.

سراج‌الدین عنوان کرد: تغییر کاربری‌های غیرمجاز نسبت به سال گذشته ۲۰ تا ۲۵ درصد افزایش داشته، اما با اقدامات به موقع، از این کار جلوگیری شده است تا کار به مرحله ساخت‌وساز و قلع و قمع نرسد.

وی گفت: بیشترین تغییر کاربری اراضی کشاورزی، مربوط به پی‌ریزی، دیوارکشی، احداث بنا و احداث ویلا باغ است.

مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی استان خوزستان افزود: خوزستان یکی از استان‌های پهناور کشور است و عرصه‌های زیاد و حدود یک و نیم میلیون هکتار اراضی مستثنیات دارد، نظارت بر این اراضی بر عهده جهاد کشاورزی به ویژه مدیریت امور اراضی است که در این حد نیرو و امکانات لازم برای حفظ و حراست از اراضی نداریم.

سراج‌الدین تاکید کرد: با توجه به اهمیت حفظ این اراضی به منظور تأمین امنیت غذایی، انتظار می‌رود ارگان‌های دیگر و مردم هم در کنار ما باشند تا اراضی زراعی برای نسل‌های آینده حفظ شوند.

وی اظهار کرد: سامانه ۱۳۱ آماده دریافت گزارش‌های مردمی است، از سوی دیگر مردم در صورت مشاهده تخلف به ادارات جهاد کشاورزی یا امور اراضی جهاد کشاورزی هر شهرستان مراجعه کنند تا پیگیری‌ها بلافاصله انجام شود.

کد خبر 823948

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.