کشف نقاط مرموز قرمز توسط تلسکوپ «جیمز وب»

تلسکوپ فضایی «جیمز وب» با کشف نقاط قرمز کوچک و کهکشان‌های اولیه مرده، چشم‌اندازی نوین از کیهان اولیه ارائه داده و سوالات جدیدی درباره تولد سیاهچاله‌ها و ستارگان ایجاد کرده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، تلسکوپ فضایی «جیمز وب» در نخستین تصاویر خود، منابع قرمز رنگ بسیار فشرده‌ای در کیهان اولیه شناسایی کرده که دانشمندان آن‌ها را «نقاط قرمز کوچک» نامیده‌اند، این نقاط که ابتدا تصور می‌شد، کهکشان‌های فوق متراکم باشند، دارای ویژگی‌های گیج‌کننده و متناقضی هستند.

این نقاط برخلاف انتظار، هیچ اشعه ایکس قابل تشخیصی منتشر نمی‌کنند و بیشتر ویژگی‌های جمعیت‌های ستاره‌ای را نشان می‌دهند. برخی دانشمندان معتقدند که این نقاط ممکن است، هم‌زمان دارای ستاره و «هسته فعال کهکشانی» باشند یا مرحله‌ای میان این دو به شمار روند. این کشف به احتمال زیاد سرنخ‌هایی درباره تولد سیاهچاله‌های کلان پرجرم ارائه خواهد کرد.

علاوه‌بر این، «جیمز وب» توانسته کهکشان‌های اولیه مرده را شناسایی کند که بقایای ستاره‌زایی در کیهان اولیه به شمار می‌روند. این کهکشان‌های پرجرم که در ۷۰۰ میلیون سال اول تاریخ کیهان شکل گرفته‌اند، چالشی جدی برای مدل‌های فعلی شکل‌گیری کهکشان‌ها ایجاد کرده است.

یافته‌های «جیمز وب» تاکنون نشان داده است که مدل‌های کنونی ما از کیهان نیازمند بازبینی جدی هستند و این تلسکوپ همچنان به شگفتی‌های کیهانی خود ادامه خواهد داد.

کد خبر 823763

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.