به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از گاردین، پژوهشگران دانشگاه «سنت اندروز» اسکاتلند پس از بررسی پروندههای پزشکی بیش از ۲۰۰ هزار فرد ساکن این کشور، ارتباط مستقیمی میان آلودگی هوا و افزایش نرخ بستری شدن در بیمارستان بهدلیل بیماریهای روانی کشف کردند. این تحقیق روی آلایندههای کلیدی از جمله دیاکسید نیتروژن (NO2)، دیاکسید گوگرد (SO2)، ذرات معلق PM10 و PM2.5 متمرکز بوده است که ناشی از ترافیک جادهای و فعالیتهای صنعتی هستند.
نتایج این مطالعه که در مجله «BMJ Open» منتشر شده، نشان میدهد زندگی در مناطقی با غلظت بالای آلودگیهای مذکور، احتمال بستری شدن در بیمارستانها بهدلیل بیماریهای جسمی و روانی را افزایش میدهد، همچنین مشخص شد قرار گرفتن در معرض همزمان سه آلاینده NO2، PM10 و PM2.5 با افزایش نرخ بستریشدگان در بیمارستان بهدلایل مختلف ارتباط دارد.
دادههای این تحقیق از پروندههای پزشکی ۲۰۲ هزار و ۲۳۷ فرد بالای ۱۷ سال در بازه زمانی ۲۰۰۲ تا ۲۰۱۷ میلادی استخراج شده است، این دادهها شامل اطلاعاتی درباره بیماریهای قلبی-عروقی، تنفسی، عفونی، اختلالات روانی و رفتاری بوده است، پژوهشگران میزان غلظت آلایندهها را در مساحت یک کیلومترمربعی محل زندگی افراد اندازهگیری کردهاند، این یافتهها در ادامه تحقیقات پیشین هستند که نشان دادهاند کودکانی که در مناطقی با سطوح بالای آلودگی هوا رشد میکنند در معرض خطر بیشتری برای ابتلاء به اختلالات روانی در بزرگسالی قرار دارند.
مطالعاتی دیگر نیز ارتباط آلودگی هوا با افزایش اختلالاتی نظیر دوقطبی، اسکیزوفرنی و اختلالات شخصیت را تأیید کردهاست.
مری عابد الاحد، رهبر این تحقیق معتقد است که وضع قوانین سختگیرانه زیستمحیطی و استفاده بیشتر از انرژیهای تجدیدپذیر میتواند اثرات آلودگی هوا بر سلامت جسمی و روانی را کاهش داده و فشار بر بیمارستانها را در بلندمدت کم کند.
نظر شما