پرتوهای گامای سیاهچاله ابرمسیحی M87

محققان با استفاده از تلسکوپ‌های پیشرفته، شعله‌ور شدن پرتوهای گامای سیاهچاله ابرمسیحی M87 را مشاهده کردند، این پدیده که ده‌ها میلیون بار بزرگ‌تر از افق رویداد سیاهچاله است، می‌تواند به درک بهتر فرآیندهای فیزیکی در نزدیکی سیاهچاله‌ها کمک کند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا به نقل از ساینس دیلی، محققان بین‌المللی به تازگی تصاویری شگفت‌انگیز از شعله‌ور شدن پرتوهای گامای بسیار قوی در نزدیکی سیاهچاله ابرمسیحی در کهکشان M87 منتشر کردند، این سیاهچاله در مرکز کهکشان M87 واقع در صورت فلکی سنبله قرار دارد و در سال ۲۰۱۹ اولین تصویر از یک سیاهچاله توسط تلسکوپ افق رویداد (EHT) منتشر شد. اکنون این سیاهچاله با شعله‌ور شدن پرتوهای گامای بسیار انرژی‌زا، بار دیگر توجه محققان را جلب کرده است.

این شعله‌ور شدن که از ۱۰ سال پیش مشاهده نشده بود، امواج گاما را با انرژی‌هایی تا چند ترا الکترون ولت تولید کرده است؛ این میزان انرژی، میلیاردها برابر بیشتر از نور مرئی است و می‌تواند اطلاعات ارزشمندی در مورد نحوه شتاب‌دهی ذرات در محیط‌های شدید اطراف سیاهچاله‌ها ارائه دهد.

بر اساس مشاهدات، شعله‌ور شدن از ناحیه‌ای به اندازه کمتر از سه روز نوری و تقریباً ۱۵ میلیارد مایل خارج شد. این شعله که در حدود سه روز به طول انجامید، از ناحیه‌ای به شدت کوچک و متراکم برخاسته است.

پرتوهای گاما از جمله پرانرژی‌ترین انواع تابش‌ها در جهان هستند که در محیط‌های شدید و داغ مانند نزدیکی سیاهچاله‌ها تولید می‌شوند. این پرتوها معمولاً از طریق تابش ثانویه در جو زمین قابل شناسایی هستند، چرا که خودشان قادر به نفوذ در جو نیستند.

وی‌دونگ جین، پژوهشگر پست‌دکترای دانشگاه UCLA و نویسنده مسئول مقاله این تحقیقات، در این‌باره گفت: ما هنوز به‌طور کامل نمی‌دانیم که چگونه ذرات در نزدیکی سیاهچاله یا در داخل جت شتاب می‌گیرند، اما این مطالعه می‌تواند به ما کمک کند تا درک بهتری از این فرآیندها پیدا کنیم.

برای شناسایی این شعله‌ور شدن، از تجهیزات پیشرفته‌ای همچون دستگاه VERITAS در رصدخانه «فرد لارنس ویپل»در ایالت آریزونا استفاده شده است. این تحقیق بخشی از یک کمپین بین‌المللی چند طول موجی بود که از بیش از دو دوجین تلسکوپ و رصدخانه‌های مختلف استفاده کرد.

این یافته‌ها می‌توانند به درک بهتر مکانیزم‌های شتاب‌دهی ذرات در اطراف سیاهچاله‌ها و همچنین منابع پرتوهای کیهانی کمک کنند و یکی از مباحث قدیمی در مورد منبع پرتوهای کیهانی را روشن کنند.

کد خبر 822659

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.