محرمانه دمشق در تهران

مهم‌ترین عناوین روزنامه‌های امروز _سه‌شنبه چهارم دی ۱۴۰۳_ را در ادامه می‌خوانید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، رسانه‌های آزاد، روزنامه‌ها و مطبوعات در هر جامعه‌ای از ارکان توسعه و دموکراسی به‌شمار می‌آید، بر این اساس خبرگزاری ایمنا، مرور عناوین مطبوعات کشور را به‌صورت روزانه در دستور کار خود دارد.

روزنامه ایران در صفحه نخست امروز خود با تیتر «محرمانه دمشق در تهران» نوشت: دوم اکتبر ۲۰۲۴ (۱۱ مهر ۱۴۰۳) دو ماه مانده به روز واقعه در دمشق همه چیز عادی به نظرمی‌رسد. همه خبرها حول لبنان و غزه و آتش بسی می‌چرخید که هنوز برای تبدیل شدن به یک متن قابل اتکا به زمان نیاز داشت. اما گفت‌وگویی که در یکی از اتاق‌های وزارت امور خارجه در تهران میان دیپلمات ایرانی و «لاورنتی اف» فرستاده ویژه رئیس‌جمهوری روسیه در امور سوریه انجام شد، معلوم کرد وضعیت در سوریه آنطور که تصور می‌شد، عادی نیست. طرف ایرانی برای توصیف این وضعیت غیرعادی و توصیه به برگزاری فوری نشست آستانه و توضیحی مفصل داشت. اسرائیل بی‌محابا سوریه را بمباران می‌کرد و همزمان یک اتاق عملیات در «ادلب» تشکیل شده بود و در حال آرایش نیروهایی بود که تصمیم داشت زیر آتش حملات تل‌آویو فرمان حمله زمینی را به مقصد دمشق صادر و نبرد را از آنجا آغاز کند. «لاورنتی اف» هم قبول داشت حساسیت شرایط، برگزاری فوری نشست آستانه را ضروری کرده است. معلوم نبود این نشست چقدر می‌توانست جلوی این وضعیت بحرانی را بگیرد. چهره نظامی که نماینده روسیه را در همنشینی هیأت‌های ایران، روسیه و ترکیه در روز ۲۲ آبان همراهی می‌کرد، اطلاعاتی را با خود آورده بود که نشان می‌داد سوریه آبستن حوادثی طوفانی شده است.

مشخص شد ۳۰ هزار نیروی نظامی در ادلب آماده عملیات هستند و دارند ۲۰ هزار نفر دیگر را هم آماده می‌کنند. گفت‌وگو با هیأت ترک آنطور که باید پیش نرفت. معتقد بودند نمی‌توان جلوی تندروهای اسلام‌گرا در سوریه را که خیال‌هایی در ذهن داشتند، گرفت. مفاد توافق ۲۰۱۷ در حال نقض شدن بود؟ این‌طور به نظرمی‌رسید. «حماه» و «لاذقیه» در «ادلب» دست دولت سوریه بود و بخشی از آن جزو مناطق کاهش تنش قرار داشت که ترکیه وعده داده بود معارضان در آن اسلحه به‌دست نباشند اما مسلح شده بودند و در سودای شورش علیه اسد بودند. اختلاف آنکارا با دولت دمشق کار را در مذاکرات آستانه سخت کرده بود. ترک‌ها گفتند بشار با شرط خارج شدن نیروهای ترکیه از سوریه کار را برای تفاهم و مذاکره سخت کرده است. آنها حاضر نبودند موضوع جدول بندی زمانی عقب‌نشینی از خاک سوریه در دستور کار باقی بماند. به هیئت ترک گفته شد اسد نمی‌گوید شما عقب‌نشینی کنید تا من بعد از آن مذاکره کنم، می‌گوید این را در دستور کار بگذارید ولی بعداً اقدام کنید تا من دورنمای عقب‌نشینی ترکیه را از اراضی سوریه داشته باشم. ترک‌ها گفتند ما این را به آنکارا منتقل می‌کنیم ولی هیچ خبری از آنها نشد.

محرمانه دمشق در تهران

روزنامه کیهان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «گرای گرانی از وزارت اقتصاد آقای پزشکیان مراقب باشید» نوشت: در شرایطی که مردم مشکلات معیشتی دارند، برخی مسئولان اقتصادی با اظهارات نسنجیده و پیگیری سیاست‌های شوک‌درمانی، گرای گرانی می‌دهند.

به گزارش خبرنگار ما، مردم این روزها مشکلات مختلفی را تحمل می‌کنند؛ از قطع برق و گاز تا گرانی برخی اقلام اساسی و غیراساسی و البته افزایش نرخ ارز. در این بین، حقوق‌بگیرانی که درآمد ثابت دارند، بیش از گذشته در تنگنا هستند و به سختی زندگی می‌گذرانند.

متأسفانه این روزها، بیش از هر چیزی، افزایش نرخ ارز مردم را نگران کرده است. در اقتصاد ایران، نرخ ارز به سایر بازارها هم علامت می‌دهد و علاوه‌بر افزایش هزینه تمام‌شده تولید، به عنوان محرک روانی افزایش نرخ ارز و انتظارات تورمی هم شناخته می‌شود؛ بنابراین، ثبات در این بازار اهمیت بالایی برای مهار تورم دارد.

نرخ دلار با وجود اتفاقات بی‌سابقه در یکی دو سال اخیر، ثبات نسبی را تجربه کرده بود و افزایش آن هم به مرور از سوی بازارساز مدیریت می‌شد. اما با روی کار آمدن دولت چهاردهم، افزایش نرخ‌ها سرعت گرفت و حالا نرخ دلار آزاد با گذشت فقط چهار ماه، حدود ۲۰ هزار تومان، چیزی معادل ۳۰ درصد افزایش یافته است.

عوامل مختلفی در افزایش نرخ ارز دخیل هستند؛ تورم مزمن در کنار اتفاقات بی‌سابقه در منطقه و کشور، موضوعاتی نیستند که قابل چشم‌پوشی باشند. اما برخی تصمیمات و اظهارات مسئولان، مانند بنزینی بر آتش التهابات ارزی است که انتظارات تورمی را شعله‌ور می‌کند.

محرمانه دمشق در تهران

روزنامه جوان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «یک قرن صدای علو» نوشت: ژاله علو هم در سن ۹۷ سالگی جهان فانی را بدرود گفت تا لیست صداهای ماندگار عرصه دوبله بیش از پیش عناوین حسرت‌انگیزی را شامل شود.

شخصیت خاله لیلا در سریال فاخر روزی روزگاری را می‌توان بهترین نماد زن ایرانی قلمداد کرد که در تاریخ نمایش ایران‌زمین ترسیم شده و مقابل دوربین تجلی یافته است و مرحوم ژاله علو در ترسیم این شمایل نقشی غیرقابل انکار بازی کرده است.

عرصه سینما و تلویزیون ایران در بخش سریال و فیلمسازی مشحون از شخصیت‌های مونثی است که از سوی کارگردانان و نویسنده‌ها به عنوان موجوداتی توسری‌خور، مفلوک و منفعل ارائه شده‌اند، اما سریال فاخر و ماندگار روزی روزگاری به کارگردانی استاد امرالله احمدجو، خالق و ترسیم‌کننده زنی بود که این تصویر ذهنی درباره زن ایرانی را در عرصه نمایش شکست و شمایلی حقیقی‌تر و واقعی‌تر را مقابل چشم میلیون‌ها بیننده ایرانی گذاشت. مرحوم ژاله علو در ترسیم این شخصیت نقشی بی‌بدیل ایفا کرد. از آنجا که او صداپیشه‌ای متبحر و زبده هم محسوب می‌شد در دوبله این سریال روی شخصیتی که خود به ایفای نقش آن پرداخته بود، حرف زد و صدای گرم خود را بار دیگر بر نقشی ماندگار حک و تثبیت کرد.

صداپیشگی و مدیریت دوبلاژ سریال مشهور و پربیننده سال‌های دور از خانه که مردم ایران بیشتر آن را با نام اوشین می‌شناسند نیز یکی دیگر از آثار ماندگار این هنرمند فقید است.

مرحوم ژاله علو را می‌توان به نوعی مادر هنر دوبله ایران لقب داد، نه از این حیث که این هنر با او در ایران متولد شده است، بلکه از این منظر که مجموعه‌ای از آثار و فعالیت‌های او در عرصه دوبله وجود یک مادر مهربان و زنی مقتدر را به ذهن متبادر می‌کند. صدای گرم و شیوای او هرگز در یاد مردم ایران کمرنگ نخواهد شد.

محرمانه دمشق در تهران

روزنامه وطن امروز در صفحه نخست امروز خود تیتر «کیش وزیر به بازار» را برگزید و نوشت: در حالی که صبح دیروز امیدواری برای کاهش قیمت دلار از محدوده ۷۶ هزار تومان به مرز ۷۰ هزار تومان افزایش یافته بود، عبدالناصر همتی با اعلام اینکه در سال‌های گذشته قیمت سرکوب شده است، سیگنال جدیدی به دلالان داد و باعث شد قیمت دلار از ۷۶ هزار تومان به بیش از ۷۸ هزار تومان برسد. وزیر اقتصاد که در نشست ارزی کمیسیون اقتصادی مجلس سخن می‌گفت، اعلام کرد: شما نمایندگان مجلس نمی‌گویید جلوی رانت و فساد را بگیرید؟ ما دلار را ۴۰ هزار تومان می‌دهیم ولی خیلی از کالاها با نرخ ۷۰ تا ۸۰ هزار تومان در بازار می‌چرخد. ثابت نگه داشتن نرخ دلار باعث افزایش فساد و کاهش صادرات می‌شود. هر زمان فاصله قیمت دلار در بازار آزاد با نرخ دولتی زیاد می‌شود، سفته‌بازی نیز زیاد می‌شود و بانک مرکزی نمی‌تواند بازار را کنترل کند.

وزیر امور اقتصادی و دارایی همچنان تاکید دارد ایجاد بازار ارز توافقی - تجاری موجب افزایش قیمت ارز در کشور نشده است. وی همچنین معتقد است این بازار حتماً وضعیت ارز را کنترل خواهد کرد، چرا که نرخ دلار در اوایل آذر ۱۴۰۳ به ۷۲ هزار تومان نیز رسید. حتی اوایل فروردین ۱۴۰۳ هم قیمت دلار به ۶۹ هزار تومان رسید. این در حالی است که ارز نیمایی در آن مقطع نرخ ثابتی داشت و ۴۰ هزار تومان بود، بنابراین این عوامل نقشی در افزایش نرخ ارز ندارد و عمدتاً نشأت گرفته از مسائل تورمی و همچنین آثار ناشی از تنش‌های منطقه‌ای است.

روز دوشنبه، بازارساز به میزان ۱.۵ میلیارد درهم، ۳۰۰ میلیون دلار اسکناس و ۳۰ میلیون تتر در بازار عرضه کرد. این اقدام به منظور مدیریت بازار غیررسمی ارز و کنترل نوسانات اخیر انجام شد.

همچنین از صبح دیروز، بازارساز در بازار ارز فردوسی و امارات عرضه‌های سنگین انجام داده است. عرضه‌ها طبق برنامه‌ریزی قبلی شروع شد. عرضه سنگین دلار و درهم از سوی بازارساز در بازار دوبی و تهران نیز انجام شد، همچنین بازارساز مداخلات در تتر را نیز در دستور کار دارد. این سیاست‌ها برای کنترل نوسان رو به بالای ارز بود اما وزیر اقتصاد بدون در نظر گرفتن این اقدامات با مصاحبه خود عملاً بازار ارز را دوباره برای دلالان صعودی کرد.

محرمانه دمشق در تهران

روزنامه شرق در صفحه نخست امروز خود تیتر «روز سرنوشت فیلترینگ» را برگزید و نوشت: خبرهای ضدونقیضی از برگزاری جلسه جدید شورای عالی فضای مجازی در چند روز گذشته منتشر شده است. پیگیری‌های خبرنگار «شرق» از چندین منبع مختلف نشان می‌دهد که حداقل تا زمان انتشار این گزارش، جلسه شورا امروز (۴ دی) برگزار خواهد شد و در مورد رفع فیلترینگ، یکی از وعده‌های اصلی مسعود پزشکیان در کارزارهای انتخاباتی، تصمیم‌گیری می‌شود.

شنیده‌های «شرق» حاکی از این است که در این جلسه یا دولت می‌تواند از همه ابزارها و قدرت خود استفاده کند و مجوز رفع فیلترینگ همه پلتفرم‌های فیلترشده را بگیرد، یا فیلتر پلتفرم‌های محبوب گام‌به‌گام برداشته خواهد شد. طبق اطلاعاتی که «شرق» به دست آورده، اگر دولت موفق نشود اعضا را به برداشتن کامل فیلترینگ پلتفرم‌های محبوب کاربران ایرانی مجاب کند، پیش‌بینی می‌شود در مرحله اول و گام‌به‌گام رفع محدودیت‌ها، واتس‌اپ و گوگل‌پلی از فیلترینگ خارج شوند.

آخرین جلسه شورای‌عالی فضای مجازی که بسیاری منتظر بودند از آن خبرهای امیدبخشی از رفع فیلترینگ منتشر شود، ۲۲ آبان‌ماه برگزار شد. در این جلسه که خروجی شفافی از آن در اختیار رسانه‌ها قرار نگرفت، باز هم رفع فیلترینگ به تعویق افتاد. در مورد نتیجه این جلسه فقط وزیر ارتباطات و دبیر شورای‌عالی فضای مجازی به صورت کلی اعلام کردند که رئیس‌جمهوری دستور تشکیل کمیته‌ای را داده تا در آن طرح‌های فیلترینگ بررسی شوند و در نهایت نتیجه بررسی‌های این کمیته در جلسه آینده شورای‌عالی فضای مجازی مطرح شود. با گذشت بیش از یک ماه از این خبر، تاکنون مشخص نشده که این کمیته چگونه و با حضور چه افرادی تشکیل شده و در این کمیته فقط طرح وزارت ارتباطات در مورد رفع فیلترینگ مورد بررسی قرار گرفته یا طرح‌های دیگری که در این زمینه هم مطرح شده مورد ارزیابی قرار گرفته است.

محرمانه دمشق در تهران

روزنامه دنیای اقتصاد در صفحه نخست امروز خود تیتر «عروسک‌گردان ترامپ» را برگزید و نوشت: نقش ماسک در دولت ترامپ هر روز برجسته‌تر می‌شود و حالا شایعاتی به گوش می‌رسد که گویی صحنه‏‏‌گردان اصلی دور دوم ریاست‌جمهوری ترامپ، اوست. این اظهارات در بحبوحه انتقاد از دخالت ماسک در مذاکرات بودجه و نقش بزرگ وی در انتقال ترامپ به کاخ‌سفید مطرح می‌شود. به گزارش الجزیره، اما دونالد ترامپ، رئیس‏‏‌جمهور منتخب ایالات‌متحده، این تصور را که «صحنه اصلی امور ریاست‌جمهوری» را به میلیاردر جهان، ایلان ماسک واگذار کرده، پس زده است؛ فردی که نقش بزرگی در انتقال رئیس‏‏‌جمهور منتخب به کاخ‌سفید برعهده داشته است.

ترامپ این اظهارات را در جریان سخنرانی در آریزونا در روز یکشنبه، چند روز پس از مداخله مالک تسلا و اسپیس‌ایکس در کنار رئیس‌جمهور منتخب برای خنثی کردن لایحه بودجه مورد مذاکره در کنگره بیان کرد. این رویداد آخرین موردی بود که ماسک در آن نقش غیرمعمولی در دولت آینده ترامپ ایفا کرد و انتقاد دموکرات‌ها و حتی از درون حزب جمهوری‌خواه را برانگیخت. ترامپ برای اولین‌بار مستقیماً به این انتقادات اشاره و از ماسک تمجید کرد و افزود: «نه، او ریاست‌جمهوری را بر عهده نمی‌گیرد.» ترامپ همچنین این پیشنهاد، مبنی بر «سپردن ریاست‌جمهوری به ایلان ماسک» را یکی دیگر از «فریب‌کاری‌های» مخالفان سیاسی‌اش خواند. ترامپ در کنایه‌ای دیگر خاطرنشان کرد که هیچ خطری وجود ندارد که ماسک به‌طور رسمی ریاست‌جمهوری را بر عهده بگیرد، زیرا طبق قانون اساسی از انجام این کار منع خواهد شد. ترامپ سپس از جمعیت آریزونا پرسید: «می‌دانید چرا او نمی‌تواند [رئیس‌جمهور] شود؟ او در این کشور به دنیا نیامده است.»

ماسک متولد آفریقای جنوبی‌-ثروتمندترین فرد جهان بر اساس مجله فوربس- در آستانه انتخابات، به یکی از بزرگ‌ترین حامیان ترامپ تبدیل شد و از رئیس‌جمهور منتخب در ماه ژوئیه پس از یک سوءقصد به جان او حمایت کرد و حدود ۲۰۰ میلیون دلار از درآمدش را به کمیته اقدام سیاسی اختصاص داد که از ترامپ حمایت کند. او از آن زمان توسط ترامپ برای رهبری وزارت کارآمدی دولت (Department of Government Efficiency (DOGE انتخاب شد که وظیفه آن اتخاذ رویکرد کاهش سوزاندن هزینه‌های دولت فدرال است. این به‌اصطلاح «دپارتمان» به‌عنوان یک هیأت مشاوره مستقل، نه یک سازمان رسمی دولتی، نام‌گذاری شده و حوزه فعالیت آن هنوز تعریف نشده است.

محرمانه دمشق در تهران

کد خبر 822573

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.