صرفه‌جویی ۵۰۰ میلیارد تومانی در شهرداری تهران با اجرای طرح‌های اتاف

مدیرکل مطالعات اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران از صرفه‌جویی ۵۰۰ میلیارد تومانی شهرداری تهران با اجرای طرح‌های اتاف در پروژه‌های مدیریت شهری در سه سال گذشته خبر داد و گفت: امیدواریم با رویکردهایی که در مدیریت شهری در دوره کنونی دنبال می‌شود، اتفاقات جهشی در حوزه مطالعات اجتماعی را شاهد باشیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از تهران، مهدی صادقی امروز _دوشنبه سوم دی_ در پنجمین نشست شهر آرمانی با موضوع بررسی عملکرد سه ساله دفتر مطالعات اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران که با حضور معاونان امور اجتماعی و فرهنگی در تالار ایوان شمس برگزار شد، اظهار کرد: در دوره گذشته به اتاف توجه نشد، حتی از نظر مالی و بودجه شاهد افت ۵۰ درصدی اعتبارات در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال قبل از آن بوده‌ایم.

وی افزود: در دوره کنونی با حمایت معاونت امور اجتماعی و فرهنگی و شهردار تهران طرح‌های جدی را در اتاف دنبال کردیم و این مجموعه فعالیت خود را در سه حوزه اتاف، سند تحول اجتماعی و فرهنگی و شبکه اجتماعی دنبال کرد؛ موضوع شبکه اجتماعی آغاز راهی بود که شهرداری تهران تاکنون به آن ورود نداشت و سال آینده با توجه به تغییر الگوها و سبک زندگی ورود جدی تری به این حوزه خواهیم داشت.

مدیرکل مطالعات اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران ادامه داد: امیدواریم با رویکردهایی که در مدیریت شهری در دوره کنونی دنبال می‌شود، اتفاقات جهشی در حوزه مطالعات اجتماعی را شاهد باشیم، چراکه طرح‌ها و پروژه‌های جدی در دستور کار داریم که این مهم با تلاش مدیران در مناطق محقق خواهد شد.

صادقی تاکید کرد: هم‌اکنون پروژه‌های جدی شهری را در حوزه ارزیابی اتاف انجام داده‌ایم و این مهم با بودجه‌ای حداقلی محقق و با اجرای آن بالغ بر ۵۰۰ میلیارد تومان صرفه‌جویی در هزینه‌های شهرداری به وقوع پیوسته است.

وی اضافه کرد: هیچ مجموعه‌ای در شهرداری تهران چنین کارکردی ندارد و تلاش کرده‌ایم با اقدامات خود اصلاح در برخی پروژه‌ها را رقم بزنیم.

نگاه شهرداری در دوره کنونی به مسئله اتاف

حجت‌الاسلام سید محمدصادق کاظمی، مشاور معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران نیز در این نشست اظهار کرد: در ادبیات دینی تاکید بر ذکر مورد توجه قرار گرفته است و از این رو نوع نگاه شهرداری در دوره کنونی به مسئله اتاف و مرکز مطالعات در حوزه ساختاری آن از نظر فقهی دارای اهمیت و تاکید بسیاری است.

وی افزود: اگر هر آنچه که در شهر برای تسهیل زندگی شهروندان انجام می‌شود، با نگاه ملی و هویت ملی همراه باشد موفق است و اگر این نباشد حتماً اشکالی در برنامه خواهد شد.

در دوره کنونی مدیریت شهری، موضوع اتاف را یک موضوع شرعی می‌دانیم. اتاف پژوهانی که در حوزه شهری در حال فعالیت هستند باید با نگاه دینی به این حوزه توجه کنند.

کاظمی خاطرنشان کرد: تاریخ تهران عمدتاً دارای ابعاد مذهبی است و به این دلیل باید نگاه اتاف پژوهان دینی باشد و این جنبه آنان تقویت شوند. ضرورت دارد محققان و اتاف پژوهان دینی در این فعالیت به همکاری دعوت شوند تا ارزش‌های دینی در اتاف پررنگ‌تر شود.

هویت تهران باززنده‌سازی شود

اصغر مهاجری پژوهشگر ارزیابی شهری نیز در این نشست اظهار کرد: باستان شناسی در سال ۱۳۴۸ در قیطریه منجر به شناسایی ۳۵۰ گور و کشف بزرگ آثار باستانی و ارتقای تاریخ تهران شد.

وی با بیان اینکه در دوره کنونی مدیریت شهری به موضوع اتاف توجه جدی شده است، افزود: هیچ معاونتی در مدیریت شهری به اندازه معاونت اجتماعی و فرهنگی دارای ثروت متخصص در حوزه اتاف نیست و این معاونت باید از منابع انسانی و پژوهشگرانی که در سال‌های گذشته مورد بی‌مهری قرار گرفته‌اند استفاده کند.

این پژوهشگر با بیان اینکه مدیریت شهری تهران اتاف را توسعه و به یکی از قطب‌های اتاف تبدیل شده است، بیان داشت: برای غلبه بر مدیریت چند پاره و تکه تکه مدیریت شهری تنها راه اجرای پروژه‌های اتاف است، چرا که با مدیریت چند پارچه نمی‌شود پایتخت را اداره کرد؛ برای جلوگیری از ضررها باید ارزیابی تأثیرات اجتماعی و فرهنگی در همه پروژه‌ها اجرا شود تا پیامدهای منفی حداقلی در شهر داشته باشیم.

مهاجری با تاکید بر اینکه مدیران اجتماعی مناطق باید حمایت شوند تا ارزیابی تأثیرات فرهنگی و اجتماعی را بررسی کنند، خاطرنشان کرد: معاونین اجتماعی منطقه و مدیران اجتماعی نواحی و محله باید تقویت شوند؛ چرا که اکنون بسترها شکل گرفته است و باید در این مسیر تلاش جدی شود.

وی با انتقاد از رویکرد دوره گذشته مدیریت شهری به موضوع اتاف گفت: اگر می‌خواهیم کودکان و سالمندان در شهر عزت داشته باشند و بی صدایان در شهر صاحب صدا شده و عدالت شهری محقق شود، باید به اتاف و موضوعات آن توجه شود.

پژوهشگر ارزیابی شهری بر ضرورت ورود دانشگاه به عنوان منبع تولید اتاف تاکید کرد و گفت: اکنون شهرداری تهران در این مسیر پیشگام است و در حال صرف اعتبار و هزینه است. لازم است دانشگاه‌ها در کنار شهرداری قرار بگیرند و به این حوزه ورود جدی کنند.

مهاجری با قدردانی از معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران گفت: آینده پایتخت در دست اتاف است و از این رو، اتاف در مدیریت شهری باید دبیرخانه قدرتمندی داشته باشد و جایگاه اداری آن ارتقا یابد. لازم است در مدیریت شهری به اتاف پژوهان توجه شده و با آنان مانند پیمانکاران شهرداری رفتار نشود. سازمان‌ها و مناطق باید دارای جایگاه بالایی پیدا کنند و این نیروها و کارکرد آنان را مورد سنجش قرار دهیم. پژوهش‌های اتاف مسئله‌محور است وثابت کرده‌ایم که تنها تضمین اقدام مداخله‌ای در تهران اتاف است.

در این مراسم از پژوهشگران برتر مناطق بیست‌ودوگانه و فعالان و پیشکسوتان طرح اتاف قدردانی شد.

کد خبر 822440

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.