توسعه زیرساخت‌های تغسیل و تدفین در باغ رضوان/ ‏‬واگذاری مجتمع‌های صنفی حوزه ساماندهی مشاغل

صدوهفتادونهمین جلسه کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان این هفته به بررسی گزارش عملکرد سه‌ساله سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فراورده‌های کشاورزی شهرداری اصفهان، همچنین طرح افزایش ساعت خدمت‌رسانی سازمان آرامستان‌ها در ساعات بعدازظهر پرداخت.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، یکصدوهفتادونهمین جلسه کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان این هفته برگزار شد.

ابتدای این جلسه، موضوع بررسی طرح افزایش ساعت خدمت‌رسانی سازمان آرامستان‌ها در ساعات بعدازظهر که به پیشنهاد برخی اعضای شورای اسلامی شهر اصفهان مطرح شده بود، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

سید امیر سامع، رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به این طرح ضمن تشکر از خدمات سازمان آرامستان‌ها اظهار کرد: با توجه به اینکه خدمات مربوط به تغسیل و تدفین متوفیان در ساعات ارائه خدمت، پاسخگوی متقاضیان خدمت نیست و به علت اینکه پذیرش در روزهای غیرتعطیل تا ساعت ۱۴ انجام می‌شود و در روزهای تعطیل تا ساعت ۱۳ است و بعد از این ساعت تدفین فرد فوت‌شده، به‌روز می‌شود، پیشنهاد افزایش ساعات خدمت‌رسانی را در این‌باره داریم که با تغییرات مدیریتی و ارائه خدمات پرسنل برای این خدمت انجام شود.

وی افزود: اگر پذیرش متوفی در ساعات اولیه صبح یا ساعات عصر انجام شود، حجم، کیفیت و شلوغی مراسم تدفین ساماندهی می‌شود.

توسعه زیرساخت‌های تغسیل و تدفین در باغ رضوان/ ‏‬واگذاری مجتمع‌های صنفی حوزه ساماندهی مشاغل

احمد شریعتی، عضو کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان در این‌باره ضمن تشکر از خدمات سازمان آرامستان‌ها گفت: روزبه‌روز شاهد خدمات بسیار خوب این سازمان چه در مسائل تدفین و چه در اقدامات فرهنگی و مسائل زمینه‌ای هستیم.

وی افزود: با توجه به اینکه در کلان‌شهر اصفهان هستیم و عمده دفن‌ها، به آرامستان باغ رضوان منتهی می‌شود و حتی از آرامستان‌های دیگر، امام‌زاده‌ها و شهرستان‌ها نیز بیشتر به باغ رضوان مراجعه می‌کنند، خدمات و نظارت متمرکز و یک‌جا انجام می‌شود.

عضو کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به عملکرد سازمان آرامستان‌ها در همه‌گیری کرونا تصریح کرد: به‌عنوان یک کلان‌شهر، به‌طور میانگین روزانه ۱۸ تا ۲۰ فوتی در اصفهان اتفاق می‌افتد و بسیاری از موارد نیز از شهرستان‌ها به‌دلیل خدمات کیفی خوبی که در باغ رضوان انجام می‌شود، به آنجا مراجعه می‌کنند.

شریعتی با بیان اینکه با توجه به سنت، مسائل دینی و تالمات روحی، بهتر است تدفین سریع انجام شود و این اقدام در روزهای تعطیل و ساعات خدمت در روزهای عادی افزایش پیدا کند، ادامه داد: اگر همچون سایر کلان‌شهرها ساعات پذیرش متوفی تا ساعت ۱۹:۰۰ شود، دفن و خدمات مراسم با کیفیت بهتر و مشکلات کمتری انجام می‌شود، بنابراین بهتر است برای مراجعه شهرستان‌ها برای تغسیل نیز با تمهیدات ویژه برنامه‌ریزی شود که در روزهای تعطیل و غیرتعطیل خدمات‌رسانی صورت پذیرد.

توسعه زیرساخت‌های تغسیل و تدفین در باغ رضوان/ ‏‬واگذاری مجتمع‌های صنفی حوزه ساماندهی مشاغل

رسول میرباقری، عضو شورای اسلامی شهر اصفهان نیز در این‌باره گفت: بخش خصوصی می‌تواند در بخش کیفیت خدمت‌رسانی در تدفین به سازمان آرامستان‌ها کمک کند.

توسعه زیرساخت‌های تغسیل و تدفین در باغ رضوان/ ‏‬واگذاری مجتمع‌های صنفی حوزه ساماندهی مشاغل

احمدرضا مصور، عضو کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه تدفین جزو وظایف ذاتی و حتمی شهرداری‌هاست، گفت: دو نرخی کردن تعرفه حتی با دلایل درست و منطقی درست نیست، این کار ممکن است با توجه به وجود اقوام مختلف در استان و شهر اصفهان از نظر تفاوت فرهنگی، چالش‌های بیشتری را به همراه داشته باشد و نمی‌توان با نرخ‌گذاری فرهنگ را تغییر داد.

نکات و تأکیدات مطرح شده در این بخش شامل موارد مهمی بود؛ از جمله اینکه ساعات ارائه خدمات سازمان آرامستان‌ها به مردم اطلاع‌رسانی شود، صدور جواز دفن و پذیرش فوتی از نظر ساعت پذیرش با چالش‌هایی از سوی پزشکی قانونی و بیمارستان‌ها روبه‌رو است، هماهنگی با دادپزشکی و ثبت احوال برای ارائه خدمت بهتر و شیفت‌بندی در آرامستان باغ رضوان، برای زمان بحران و بیماری‌های واگیردار، خط جداگانه تغسیل ایجاد شود، لزوم توجه به سختی کار و فشارهای روحی و روانی پرسنل غسالخانه‌های سازمان آرامستان‌ها، استفاده از طرح‌های تشویقی بدون ایجاد حساسیت برای کاهش حجم ترافیک تدفین در ساعات پیک، ایجاد توسعه در زیرساخت‌های تغسیل و تدفین در آرامستان باغ رضوان، همچنین مزایده‌ها در سازمان ساماندهی مشاغل شهری باید به‌گونه‌ای برگزار شود تا بر کیفیت کالا و قیمت آن اثر نگذارد و فراورده‌های کشاورزی با قیمت مناسب و کیفیت بهتر به مردم ارائه شود.

در بخش دیگر جلسه این هفته کمیسیون سلامت، گزارش عملکرد سه‌ساله سازمان مشاغل شهری و فراورده‌های کشاورزی شهرداری اصفهان ارائه شد.

سید امیر سامع، رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان در این بخش با اشاره به اولویت‌های سازمان مشاغل شهری شهرداری اصفهان گفت: در حوزه ساماندهی مشاغلی همچون ریخته‌گران، طلافروشان و بافندگان به‌خوبی عمل نشده است.

وی افزود: مأموریت اصلی سازمان مشاغل شهری در حوزه میوه‌فروشان، روزبازارها و بازار کوثر تنظیم پیچ قیمت در هر منطقه است و ما نمی‌خواهیم با بخش خصوصی رقابت داشته باشیم؛ هدف این است که میوه ارزان و باکیفیت به دست مردم برسانیم و باید با نظارت بر قیمت‌ها، کیفیت و ارائه کالا از مسابقه قیمت مزایده جلوگیری شود.

احمد شریعتی، عضو کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان نیز در این خصوص با طرح این پرسش که آیا وظیفه سازمان میادین ایجاد بازار کوثر است؟ گفت: باید خدماتی ارائه شود که به مسائل معیشتی مردم کمک شود، چرا که احداث روزبازارها و بازار کوثر بنا بر هدف خدمت‌رسانی به مردم است.

وی بازارهای به مشکلات موجود در اصناف در مناطق مختلف شهر اصفهان افزود: در چند سال گذشته چه گُلی به سر مردم زده شده است؟ چقدر توانسته‌ایم از اصناف در صنف خودشان کمک بگیریم و آن‌ها را سازماندهی کنیم، این ظلم به شهر اصفهان است که هنوز نتوانسته‌ایم مشاغل شهری را در سطح شهر ساماندهی کنیم، باید اهداف سازمان واقع‌بینانه دنبال شود.

مهم‌ترین تأکیدات و نکات مطرح‌شده درباره این گزارش عملکرد شامل مواردی همچون توسعه و ساماندهی مجتمع‌های صنفی در حوزه ساماندهی مشاغل شهری، ایجاد و واگذاری مجتمع‌های صنفی در حوزه ساماندهی مشاغل شهری، دستیابی به شهری برخوردار از نظر محیط‌های کسب‌وکار مشاغل شهری بر پایه الگوی شهر اسلامی، رشد و شکوفایی اقتصادی با استفاده از ابزارها و رویکردهای فناورانه، احداث و بهره‌برداری از بازار روز کوثر ۱۶ با مشارکت بخش خصوصی، احداث سردخانه هزار تنی در میدان مرکزی میوه و تره‌بار، ارتقای توان و پایداری زیست‌بوم و احیای دائمی زاینده‌رود، احداث فاز دوم مجتمع صنفی خواربار، انتقال مشاغل مزاحم و آلاینده شهری به مجتمع‌های صنفی با همکاری بخش خصوصی، بررسی و اقدام برای راه‌اندازی بازار کوثر مجازی، احداث گلخانه انرژی صفر در بازار گل و گیاه ارغوان با مشارکت و سرمایه‌گذاری بخش خصوصی بود.

کد خبر 822339

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.