به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، محمد مرادی امروز _دوشنبه سوم دی_ در جمع خبرنگاران با اشاره به ناترازی میان تولید و مصرف برق از سال ۱۳۹۲ تاکنون، اظهار کرد: این ناترازی به تدریج افزایش یافته و در سال جاری به ۱۸ هزار مگاوات رسیده است در حالی که میزان مصرف برق کشور در تابستان حدود ۸۰ هزار مگاوات بوده و ظرفیت تولید نیروگاهها تنها ۶۲ هزار مگاوات است.
وی افزود: پیشبینی میشود این اختلاف در سال ۱۴۰۴ به ۲۲ هزار مگاوات برسد.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان کرمانشاه با تاکید بر اهمیت شبکه یکپارچه برق در کشور عنوان کرد: شبکه برق از نیروگاهها، پستهای فوق توزیع و پستهای تغذیهای تشکیل شده است که در کرمانشاه ۳۹ پست فعال داریم.
مرادی اضافه کرد: از نظر تعداد مشترکان ۸۲ درصد مصرف برق استان به بخش خانگی اختصاص دارد، اما از نظر میزان مصرف تنها ۳۰ درصد برق به صنایع و کشاورزی که بخشهای مولد اقتصاد است، تعلق دارد.
وی با اشاره به تفاوت مصرف برق در فصول مختلف گفت: مصرف برق استان در مرداد به ۹۸۰ مگاوات رسید در حالی که در زمستان مصرف کل کشور ۴۶ هزار مگاوات و سهم استان کرمانشاه ۵۵۰ مگاوات است.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان کرمانشاه به استفاده از سوخت گاز در نیروگاهها پرداخت و تصریح کرد: ۷۵ درصد سوخت نیروگاهها گاز و ۲۰ درصد آن سوخت مایع است و با کاهش دما مصرف گاز افزایش پیدا میکند که بر تولید برق نیز تأثیر میگذارد.
مرادی از اقدامات صورتگرفته برای کاهش مصرف انرژی خبر داد و تاکید کرد: بهدنبال اعمال محدودیتهای برق در سراسر کشور و با هدف کاهش وسعت و زمان محدودیتها، روشنایی معابر سطح شهرهای کرمانشاه تا ۵۰ درصد تعدیل شد.
وی تاکید کرد: بازدید مستمر روشنایی معابر برای رفع ایرادات بهصورت منظم انجام میشود تا ایرادات دائمسوزی معابر و اصلاح ایرادات پیش آمده در ساعات نجومی رفع شود.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان کرمانشاه از تنظیم و پایش مستمر زمان قطع و وصل ساعتهای نجومی خبر داد و خاطرنشان کرد: ساعات وصل چراغهای روشنایی معابر در ساعت ۱۸:۳۰ و ساعت قطع نیز ۶:۳۰ صبح است.
مرادی گفت: تعامل ویژه با شهرداریهای استان انجام شده است تا پایش و قطع مستمر چراغهای موجود در حاشیه بلوارها، پارکها، فضای سبز و یا میادین پرنور مربوط به شهرداریها تعدیل شود.
وی اضافه کرد: با کاهش ۵۰ درصدی مصرف انرژی توسط ادارات دولتی، میزان صرفهجویی قابلتوجهی محقق شده است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان کرمانشاه با اشاره به تأثیر تعطیلات بر میزان مصرف انرژی تصریح کرد: مصرف انرژی در بخش خانگی در روزهای تعطیل به ۳۰ مگاوات کاهش پیدا کرده است و هر درجه کاهش دما نیز منجر به افزایش ۴۰ مگاواتی مصرف برق در استان میشود، اگر این روند مدیریت نمیشد ناچار به اعمال خاموشی اضطراری بودیم.
مرادی با تأکید بر ضرورت توسعه انرژیهای تجدیدپذیر گفت: استان کرمانشاه از نظر استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر در وضعیت قرمز قرار دارد و ادارات دولتی باید سالانه پنج درصد از مصرف خود را از طریق انرژیهای تجدیدپذیر تأمین کنند.
وی خاطرنشان کرد: با حمایتهای انجام شده ۳۶ پروژه انرژی خورشیدی به ظرفیت ۱۰۸ مگاوات در دست اجرا است که بخشی از آن به مدار آمده است، این پروژهها با اولویت گروههای آسیبپذیر اجرایی میشود.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان کرمانشاه با اشاره به ظرفیت نیروگاههای خورشیدی گفت: نیروگاههای خورشیدی میتواند ۸۰ درصد از مصرف بار را کاهش دهد و برق تولیدی را به شبکه بفروشد.
مرادی ادامه داد: امید است با توسعه این نیروگاهها سهم انرژیهای تجدیدپذیر در استان افزایش پیدا کند و بخشی از ناترازی انرژی جبران شود.
نظر شما