برگزاری نخستین همایش ملی زنان تأثیرگذار قشقایی

نخستین همایش ملی زنان تأثیرگذار قشقایی بیست‌وپنجم بهمن با معرفی منتخبان در شیراز برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس، مجید کرمی‌قراچه در جمع خبرنگاران با اشاره به برگزاری نخستین همایش ملی زنان تأثیرگذار قشقایی اظهار کرد: زنان نامدار زیادی در قومیت قشقایی از گذشته حضور داشتند که در زندگی جمعی و سیاسی نقش بسزایی ایفا کرده‌اند.

وی افزود: از جمله این زنان خدیجه «بی‌بی صولت‌الدوله» همسر «اسماعیل خان صولت‌الدوله قشقایی» است که در زمان رضاشاه در تبعید بزرگان قشقایی یک تنه جور این ایل را کشید و مدیریت کرد.

رئیس نخستین همایش ملی زنان تأثیرگذار قشقایی با تصریح بر این نکته که زنان قشقایی الگویی برای این جامعه هستند و از گذشته نقش انکارناپذیری در زندگی داشته‌اند، گفت: زنان قشقایی نقش اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی خود را به‌نحوی انجام دادند که تا همیشه زبان‌زد عام و خاص باشند.

کرمی‌قراچه ادامه داد: تلاش و تأثیر زنان قشقایی در عرصه تولیدات صنایع‌دستی، خلق هنر، میدان علم و کسب رتبه‌های ممتاز ورزشی نه‌تنها در کشور که در جهان هم شهره است.

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اهداف برگزاری این همایش، بررسی تاریخچه فرهنگ قشقایی با تأثیر نقش زنان، نقش زنان قشقایی در ارتقای هنر، آثار هنری زنان قشقایی و تأثیر آن بر جامعه، نقش زنان قشقایی در توسعه اجتماعی و فرهنگی با تاکید بر حفظ ارزش‌ها و هویت‌های فرهنگی را از جمله اهداف برگزاری این همایش عنوان کرد.

رئیس نخستین همایش ملی زنان تأثیرگذار قشقایی با بیان اینکه در ایل قشقایی، نقش زنان در زندگی مرد سالارانه قابل اهمیت بوده است، افزود: در ایل قشقایی زنان زیادی داریم که سرپرست خانواده هستند و در اقتصاد عشایری تحول ایجاد کرده‌اند.

کرمی با اشاره به این موضوع که این همایش با همکاری دو سازمان مردم نهاد در حوزه عشایر برگزار می‌شود، اعلام کرد: قشقایی‌های مقیم استان‌های البرز، اصفهان، چهارمحال‌وبختیاری، خوزستان، همدان، بوشهر، فارس، خراسان و بعضی از استان‌های شمالی در این همایش شرکت خواهند کرد.

فتانه مرادی، مدیر اجرایی این همایش نیز در این نشست بیان کرد: زنان قشقایی در گذشته اتاق فکر مردان در بیرون از خانه بودند.

وی با بیان اینکه هدف از برگزاری این همایش را معرفی زنان قشقایی عنوان کرد که کمتر دیده شده‌اند، افزود: هنرهای دستی زنان این ایل شهره عام و خاص بوده و نه‌تنها در ایران که در دنیا نیز دست‌بافته‌های آن‌ها نشان از زیبایی تار و پود قرون مختلف دارد.

مدیر اجرایی این همایش اضافه کرد: البته بانوان قومیت‌ها به‌دلیل تغییر ساختار و ورود به جامعه شهری کمتر دیده شده‌اند، در این راستا از دو سال گذشته برگزاری این همایش در دستور کار قرار گرفت.

مرادی با بیان اینکه آثار جمع‌آوری شده و در شاخص‌های مختلف ارزیابی می‌شود، عنوان کرد: معیار داوری آثار در روز برگزاری همایش اعلام خواهد شد.

وی اضافه کرد: تیزرهایی نیز از چهره‌های شاخص زنان قشقایی در حاشیه همایش پخش خواهد شد.

مرادی انتشار یک ویژه‌نامه در مجله فراسوی فرهنگ برگزاری گروه سرود ترکی به نام مادر با همکاری دبیرستان دخترانه عشایر و غرفه‌های عشایری را از برنامه‌های جانبی این همایش برشمرد.

وی اضافه کرد: زنان قشقایی می‌توانند در ۱۵ رشته فرهنگ و هنر، ایثارگری و خانواده، گفتمان‌سازی و رسانه، فعالیت‌های ورزشی، علم‌پژوهی و فناوری، اقتصاد و کارآفرینی، کنشگری سیاسی و اجتماعی، مدیریت و صنعت، حقوق و ادبیات، محیط زیست و گردشگری و سلامت و خدمات پزشکی آثار خود را به دبیرخانه همایش ارسال کنند.

پریسا کاظمی، دبیر اجرایی این همایش نیز گفت: بیش از ۴۰ جلسه تاکنون با محققان، پژوهشگران و زنان تأثیرگذار قشقایی در راستای برگزاری این همایش اجرایی شده است.

وی با اشاره به تهیه فیلم‌های کوتاهی از زنان موفق افزود: هدایا و تندیس‌های اهدایی به منتخبان از دست‌بافته‌های خود بانوان تأثیرگذار قشقایی خواهد بود.

کد خبر 822244

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.