به گزارش خبرگزاری ایمنا از سیستان و بلوچستان، علی رحمتی در نشست با خبرنگاران که بهمناسبت روز ملی ثبت احوال و روز مادر برگزار شد، اظهار کرد: بر اساس آمار مرکز رصد جمعیت اداره کل ثبت احوال استان از ابتدای سالجاری تاکنون ۶۲ هزار و ۶۸۴ واقعه ولادت در استان ثبت شده که از این میزان ۳۲ هزار و ۶۲ ولادت پسر و ۳۰ هزار و ۶۲۲ واقعه تولد دختر ثبت شده است.
وی با اشاره به اینکه از ابتدای سال تاکنون بهطور میانگین در هر ساعت ۱۰ و در هر شبانهروز ۲۲۸ نوزاد در سیستان و بلوچستان متولد شدند، افزود: در مجموع ۷۲۱ مورد تولد چندقلو در استان ثبت شده که ۷۰۲ واقعه دوقلوزایی و ۱۹ مورد ولادت هم سهقلوزایی بوده است.
مدیرکل ثبت احوال سیستان و بلوچستان گفت: محمد، آرسام و عثمان در بین پسران و فاطمه، عایشه و دلوین در بین دختران بیشترین نامهای انتخابی از سوی خانوادهها برای فرزندانشان است.
رحمتی گفت: در سالجاری بهطور میانگین در هر ساعت ۱۰ و در هر شبانهروز ۲۲۸ نوزاد در سیستان و بلوچستان متولد شدند و ۸۵ درصد ولادتها با اعلام پدر و در بازه زمانی ۱۵ روزه قانونی به ثبت رسیدند.
وی تصریح کرد: در این مدت نسبت جنسیتی ولادت برابر با ۱۰۴ بوده، یعنی بهازای تولد ۱۰۴ پسر، ۱۰۰ دختر نیز در استان متولد شده است.
مدیرکل ثبت احوال سیستان و بلوچستان یادآور شد: تعداد واقعه ولادت شهری ۳۶ هزار و ۱۸ مورد بوده و تعداد وقایع ثبت شده روستایی نیز ۲۶ هزار و ۶۶۶ واقعه است.
رحمتی افزود: علاوهبر ولادتها در این مدت ۱۰ هزار و ۴۷۱ واقعه فوت در سیستان و بلوچستان ثبت شده که پنج هزار و ۹۳۸ مورد مربوط به مردان و چهار هزار و ۵۰۱ مورد مربوط به زنان است.
وی گفت: میانگین سن فوتشدگان استان ۵۰ سال بوده و ۹۲ درصد از وقایع فوت در مهلت قانونی به ثبت رسیده است.
مدیرکل ثبت احوال سیستان و بلوچستان با اشاره به آمار ازدواج جمعبندی شده در ۹ ماه گذشته از سالجاری تصریح کرد: ۱۸ هزار و ۶۴۶ واقعه ازدواج در ادارات ثبت احوال استان ثبت شده که از این تعداد ۱۴ هزار و ۸۲۱ مورد در مناطق شهری و سه هزار و ۷۲۵ مورد روستایی بوده، همچنین در همین مدت دو هزار و ۸۰۶ واقعه طلاق در استان داشتهایم که تنها ۳۲۰ مورد روستایی و در شهرها دو هزار و ۴۸۶ مورد به ثبت رسیده است.
رحمتی بیان کرد: ۶۳.۲ درصد از جمعیت سیستان و بلوچستان زیر ۳۰ سال سن دارند که بر این اساس رتبه جوانترین استان کشور به این استان اختصاص دارد، همچنین ۱۰۶ هزار و ۸۰۲ نفر جمعیت سالمندان استان است که سیستان و بلوچستان رتبه آخر با ۳.۲ درصد در سهم سالمندی و رتبه اول در نرخ باروری با ۳.۱ درصد را دارد.
وی با بیان اینکه بر اساس آخرین آمار ارائه شده جمعیت سیستان و بلوچستان ۳ میلیون و ۳۳۷ هزار و ۵۳۴ نفر است گفت: ۸۱۴ هزار و ۶۴۴ میزان جمعیت مرکز استان است.
مدیرکل ثبت احوال استان سیستان و بلوچستان تصریح کرد: در استان سیستان و بلوچستان حدود ۹۰۰ هزار جلد شناسنامه قرمز دستنویس داریم که باید در مهلت قانونی سه ساله همه شناسنامههای جلد قرمز در دست مردم تعویض شود.
وی با اشاره به اینکه جمعیت بالای ۱۵ سال در استان که میتوانستند برای دریافت کارت ملی هوشمند ثبتنام کنند، گفت: ۲ میلیون و ۹۸ هزار و ۷۰۷ نفر بودند و از این تعداد ۲ میلیون ۸۹ هزار و ۸۹۳ نفر تاکنون ثبتنام کردند که ۹۹.۵۸ درصد از آنها حائز ثبتنام بودند و یک میلیون و ۸۵۰ هزار و ۷۳۵ نفر دریافت کردند.
رحمتی با تاکید بر اینکه ۲۲ هزار و ۷۴ کارت هوشمند در ادارات موجود است که افراد برای تحویل مراجعه نکردند، خاطرنشان کرد: افراد میتوانند با شمارهگیری کد دستوری *۴*۶۰۹۰# از آخرین وضعیت صدور کارت هوشمند ملی خود مطلع شوند.
نظر شما