ضرورت مقابله با آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان مرکزی

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی گفت: برای در امان ماندن از خسارت‌های غیرقابل جبران شیوع احتمالی آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان، مقابله با این بیماری ضروری است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مرکزی، بهنام نظری صبح امروز _یکشنبه دوم دی_ در نشست بررسی وضعیت آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان مرکزی اظهار کرد: فرایند ردیابی آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در طیور بومی به صورت مراقبت فعال و غیر فعال در استان و به طور ویژه در تالاب میقان اراک آغاز شده است.

وی افزود: باید تردد در منطقه تالاب میقان اراک تا زمان کنترل و احتمال شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان محدود باشد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی گفت: برای در امان ماندن از خسارت‌های غیر قابل جبران شیوع احتمالی آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان، مقابله با این بیماری ضروری است.

نظری تصریح کرد: هر ساله در ماه‌های سرد آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان وجود دارد و امسال هم احتمال شیوع این بیماری وجود دارد، بنابراین هم‌اکنون در مرحله کنترل و پیشگیری با ویروس آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان مرکزی قرار داریم.

وی عنوان کرد: این بیماری هر جا احساس می‌شود که خطر آفرین است، باید کنترل شود و ظرفیت دستگاه‌های مختلف به کار گرفته شود.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی، آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان را از بیماری‌های مشترک بین جامعه انسانی و جامعه دامی دانست و افزود: در صورت بروز این بیماری در جامعه انسانی، امنیت و بهداشت عمومی جامعه مورد تهدید قرار خواهد گرفت.

پایش هوایی و زمینی به صورت ویژه و روزانه انجام می‌شود

یوسف یوسفی، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی نیز تاکید کرد: روزانه پایش هوایی و زمینی در منطقه به صورت ویژه صورت می‌گیرد.

وی اضافه کرد: آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان یک ویروس سرمادوست است و احتمال شیوع آن در فصل سرد سال (پاییز و زمستان) وجود دارد و برای مقابله با بیماری همکاری دستگاه‌های اجرایی مختلف ضروری است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی با بیان اینکه امسال چند نمونه تلفات پرندگان از ۱۶ آذر در منطقه تالاب میقان اراک گزارش شده است، تاکید کرد: موردی از تلفات در حیوانات دیگر مشاهده نشده و تنها کشف یک مورد لاشه روباه بود که تست‌های لازم بر روی آن انجام شد و جواب منفی بود.

یوسفی افزود: وقوع همه‌گیری این بیماری غیر قابل پیش‌بینی و سرعت انتشار این بیماری بسیار زیاد است، بنابراین پرندگان بیمار درمان نمی‌شوند، بلکه یا می‌میرند و یا باید آنها را از بین برد، چراکه بیماری در صورت شیوع عواقب اجتماعی و اقتصادی گسترده‌ای به دنبال دارد.

وی عنوان کرد: انتظار می‌رود مردم در صورت مشاهده هرگونه لاشه پرندگان، از دست زدن به آن خودداری و مراتب را به دامپزشکی و یا محیط زیست اطلاع دهند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی افزود: امکان انتقال بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در این استان دور از انتظار نیست، از این رو آمادگی لازم برای جلوگیری از شیوع این بیماری در استان فراهم است.

کد خبر 822064

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.