به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از نیچر، با توجه به نظرسنجی سال ۲۰۲۳ نشریه Nature از پژوهشگران پسادکتری، شکاف قابل توجهی بین صنعت و دانشگاه مشاهده شده است، اگرچه تنها ۷ درصد از ۳۸۳۸ نفر پاسخدهنده از سراسر جهان در محیطهای صنعتی مشغول به کار هستند، این افراد از رضایت بیشتری برخوردارند و بهطور معمول درآمد بالاتری دارند. یکچهارم از پسادکتریهای شاغل در صنعت، سالانه بین ۸۰ هزار تا ۱۱۰ هزار دلار درآمد دارند که در مقایسه با تنها ۵ درصد از همتایان دانشگاهی خود رقم قابل توجهی است.
شرکتهای جهانی همچون گوگل، هوندا و کوکاکولا پسادکتریها را در استخدام خود دارند، اما شرکتهای دارویی و علوم زیستی بیشتر از دیگر صنایع تمایل به استخدام این گروه دارند. برای مثال، شرکت AstraZeneca بیش از ۱۲۰ پسادکتری را در موقعیتهای سهساله در مراکز تحقیقاتی و طراحی خود در ایالات متحده، بریتانیا و سوئد استخدام کرده است. پسادکتریها در صنعت میتوانند مهارتهای جدیدی کسب کرده و اهداف علمی تازهای را بررسی کنند و در عین حال شرکتها از کارکنان پرانگیزهای بهرهمند شوند که میتوانند پیشرفتهای مهمی در علم پایه به ارمغان آورند.
در گفتوگو با سه پسادکتری که در شرکتهای بزرگ دارویی و علوم زیستی همچون Genentech، Merck و AstraZeneca مشغول به کار هستند، آنها تجربههای بینظیری را که در این موقعیتها به دست آوردهاند به اشتراک گذاشتند.
«انی وولون» که در مقطع دکتری در دانشگاه بیرمنگام بریتانیا با استفاده از شیمی تحلیلی به مطالعه متابولومیکس و متابولیسم پرداخته بود، اظهار کرد: این کار جالب بود، اما هرگز احساس نکردم که دانشگاه جای مناسبی برای من باشد، تدریس، نوشتن درخواستهای مالی، مدیریت افراد، چیزهایی بود که مرتبط با علم نبود.
در ابتدا قصد نداشت پسادکتری انجام دهد، اما پروژهای در AstraZeneca در کمبریج که به انتقال از متابولومیکس به زیستشناسی سیستمها میپرداخت، به او فرصتی برای یادگیری مهارتهای جدید و کشف اینکه آیا صنعت مکان مناسبی برای انجام تحقیقات علمی است، داد.
وی افزود: در این شرکت، من میتوانم از تجربیات افرادی در بخشهای مختلف استفاده کنم و از طرفی فرهنگ شرکت به من این امکان را میدهد که به راحتی با همکاران از رشتهها و تخصصهای مختلف ارتباط برقرار کنم.
«جو پری» که پیش از شروع پسادکتریاش در Merck، در دانشگاه کرنل در ایالت نیویورک در زمینه شیمی ارگانومتالیک تحقیق کرده بود، اظهار کرد: در انتهای دوران تحصیلیام در مقطع دکتری، به دنبال تغییر محیط بودم، تجربه کار در محیطهای صنعتی فرصتی برای رشد شخصی و حرفهای است.
او توضیح داد: در طی دو سال حضورش در Merck، به فرایند شیمی علاقهمند شده و با استفاده از دستگاههای پیشرفتهای همچون کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا به تحقیقات خود پرداخته است.
پری گفت: در حقیقت یکی از تصورات غلط رایج این است که پسادکتریها در صنعت نمیتوانند مقالات علمی منتشر کنند، زیرا مشغول کار روی پروژههای محرمانه شرکتی هستند، اما در واقع، ما تشویق به انتشار مقالات میشویم و Merck به اهمیت این موضوع برای پیشرفت شغلی ما واقف است.
این تجربهها نشان میدهند که پسادکتریها در صنعت میتوانند فرصتهای زیادی برای یادگیری مهارتهای جدید، همکاری با افراد از رشتههای مختلف و مشارکت در پیشرفتهای علمی پیدا کنند.
نظر شما