به گزارش خبرگزاری ایمنا از گیلان، هادی حقشناس امروز_پنجشنبه بیستونهم آذر_ در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: تمام برنامههای خود را در مراسم معارفه اعلام کردم، ولی این به معنی پیگیری امور روزانه استان نیست؛ بهعنوان نماینده دولت در گیلان، خود را فرزند گیلان میدانم و تا روزی که در این مسند هستم به مسیر توسعه را با قوت ادامه میدهم.
وی با بیان اینکه بهعنوان نماینده عالی دولت، اعتقادی راسخ به سیاست دولت و گفتمان دولت چهاردهم دارم، افزود: اولویت نخستم در کنار توجه ویژه به سیاستهای دولت، کارآمدی مدیران و افزایش بهرهوری در سطوح مختلف است و در این مسیر رفاقت با منافع مردم را بر همه رفاقتها ترجیح میدهم.
استاندار گیلان با بیان اینکه قطعاً تغییرات در حوزههای مختلف بر اساس منافع مردم و حل مسائل استان و شهرستانها انجام میشود، خاطرنشان کرد: نباید چنین دیدگاه اشتباهی باشد که برای آدمها صندلی پیدا کنیم بلکه باید برای صندلیها و مسئولیتها نفرات شایستهای برگزینیم.
دولت جهت تکمیل پروژههای نیمهتمام اولویتدار اهتمام دارد
حقشناس با تاکید بر لزوم توجه به اولویتهای توسعهای گیلان در حوزههای مختلف تصریح کرد: اشتغال، توسعه پایدار اقتصاد، پسماند و محیط زیست از جمله اولویتهای مهم است، زیرا گیلان بهعنوان چهارمین استان تحت پوشش کمیته امداد، دارای مشکلات اشتغال است.
وی با تأکید بر اهتمام دولت جهت تکمیل پروژههای نیمه تمام اولویتدار در کشور و بهویژه در گیلان، گفت: برای تکمیل پروژههای نیمهتمام در گیلان ۱۰۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است ولی اعتبار عمرانی استان در سالجاری پنجهزار میلیارد تومان است که باید تلاش کنیم با همین میزان اعتبار ابتدا پروژههای اولویتدار را شناسایی و سپس آن را تکمیل کنیم.
حقشناس با اشاره به افتتاح نیمهتمام برخی از پروژههای عمرانی گیلان در طی سالیان گذشته و بهرهوری نامناسب از برخی پروژههای افتتاح شده، گفت: بهعنوان مثال کتابخانه مرکزی رشت را افتتاح کردند ولی این کتابخانه در حوزه برق، آب، گاز و ساختار دارای مشکل است.
وی با انتقاد از بیتوجهی به زیرساختهای درمانی در گیلان در طی ادوار گذشته، افزود: سرانه تخت بیمارستانی در گیلان از میانگین استانهای کشور با وجود خیل عظیم مسافران در ایام تعطیلات بسیار کمتر است که جای تأسف دارد، از اینرو به حوزه زیرساختهای درمانی، باید در سطح ملی پیگیر باشیم.
استاندار گیلان یکی از معضلات استان را هزینه اعتبارات در پروژههای نیمه تمام غیرتوسعهای دانست و اظهار کرد: اعتبارات را باید در راستای اولویتهای توسعهای گیلان هزینه کنیم ولی معمولاً در همه ادوار به این موضوع کمتر توجه شده است، از اینرو دولت برنامه ویژهای برای شناسایی و تکمیل پروژههای نیمهتمام بر اساس اولویتهای توسعهای دارد.
حقشناس با بیان اینکه در خصوص پارک ملی بوجاق اقدامات گردشگری خوبی در آینده اجرا میشود، افزود: امروز در جلسهای با محیط زیست، در خصوص پارک ملی بوجاق و برخی از مناطق مهم زیست محیطی و گردشگرپذیر استان تصمیمهایی توسعهای مهم گرفته شد، که بهزودی عملیاتی میشود.
برای حل معضلات زیست محیطی گیلان از نظر متخصصان استفاده شود
وی با بیان اینکه برای حل معضلات زیست محیطی در استان باید حتماً از نظر کارشناسان و متخصصان علمی استفاده کنیم، خاطرنشان کرد: در دنیا زباله را به ۲ صورت دفن و یا دفع میکنند و در استان گلستان نیز با این مشکل مواجه نبودیم زیرا ۳۰۰ الی ۴۰۰ تن زباله را در یک زمین بیابانی دفن میکردیم ولی در گیلان این امر قابل اجرا نیست.
استاندار گیلان با بیان اینکه ۳۰ درصد زبالههای گیلان خشک است، تصریح کرد: ۱۰ درصد پسماند نیز به شکل بخار یا گاز متان تبدیل میشود، ولی ۶۰ درصد دیگر پسماند گیلان را باید از طریق کمپوست و یا زبالهسوز حل کرد که این امر تاکنون بهطور کامل در استان اجرایی نشده است.
وی جنگلهای سراوان را ویترین زیبای استان دانست و گفت: شش نقطه دیگر گیلان نیز به مانند سراوان در حوزه پسماند دارای وضعیت خوبی نیستند، لذا باید برای مدیریت زباله در استان، آن را تبدیل به کود کرده و یا پسماند را بسوزانیم و ریجکت نهایی را برای دفن به محل مدنظر منتقل کنیم.
استاندار گیلان با اشاره به ورود ۴۰۰ هزار خودرو به استان در تعطیلات چند روز گذشته خاطرنشان کرد: مسئله نخست گیلان پسماند و محیط زیست است و با ورود این میزان از خودرو به گیلان هر روز بر مشکلات این استان افزوده میشود، لذا انتظار داریم این امر در سطح ملی پیگیری شود که بنده نیز از همه ظرفیت خود در این خصوص استفاده خواهم کرد.
احیای تالاب انزلی و ۲ رودخانه رشت نیازمند تخصیص اعتبار است
حقشناس با بیان اینکه موضوع احیای تالاب انزلی و ۲ رودخانه زرجوب و گوهر رود را از دیگر دغدغههای زیست محیطی در سطح استان است، تصریح کرد: رفع این مشکل نیازمند تخصیص اعتبار مناسب، طرح صحیح مسئله و بهکارگیری راهکارهای نوآورانه با بهرهوری بالا و تکیه بر ظرفیت شرکتهای دانش بنیان است.
وی با اشاره به کاهش سطح زیر کشت چای، توتون و برخی دیگر از محصولات کشاورزی در گیلان اضافه کرد: مسئله چای و برنج را در محضر رئیس جمهور مطرح کردم، زیرا دولت باید راهبرد حمایت از کشاورزان را در اولویت قرار دهد که قطعاً در دولت نیز این چنین خواهد بود.
وی با بیان اینکه وجود کارخانه دخانیات و چوکا یک ظرفیت برای استان است، ادامه داد: این ۲ کارخانه در سالیان گذشته با بحرانهای بسیار عجیبی مواجه شدند که با جدیت به دنبال رفع مسائل این مجتمعهای تولیدی و ارتقای وضعیت تولید و اشتغال در آنها هستیم.
ناوگان تاکسیرانی گیلان باید نوسازی شود
استاندار گیلان با اشاره به لزوم نوسازی ناوگان تاکسیرانی و تأثیر آن بر مدیریت مصرف سوخت، گفت: اگر با تغییر رویکرد، خودروهای نو (هیبریدی یا برقی) با مصرف سوخت پایین، جایگزین خودروهای فرسوده ناوگان تاکسیرانی شود، علاوه بر مدیریت بحران ناترازی مصرف سوخت، در کاهش آلودگی کلانشهرها به میزان زیادی تأثیر خواهد داشت، لذا این موضوع را در نشست استانداران در حضور رئیس جمهور مطرح کردم.
حقشناس با بیان اینکه باید مشکلات گیلان در سریعترین زمان ممکن برطرف شود، افزود: زمان به سرعت در حال سپری شدن است و باید از فرصتها و زمان جهت حل سریع مشکلات استان استفاده کنیم و هیچ عذری در این خصوص جهت از دست دادن فرصت از ما پذیرفته نیست.
نظر شما