به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، در اسپانیا که دوسوم جمعیت آن در آپارتمانها زندگی میکنند، نصب پنلهای خورشیدی روی سقف نیاز به موافقت اکثریت ساکنان دارد. اما با فناوری DIY (خودت انجام بده) پنلهای خورشیدی بالکن، نیازی به چنین موافقتی نیست، مگر اینکه نمای ساختمان تاریخی باشد یا شورای محلی ممنوعیتی داشته باشد. همچنین، اگر نصب پنلها از ۸۰۰ وات تجاوز نکند، نیازی به این گواهینامه نیست که همین امر میتواند هزینههای اضافی را کاهش دهد.
در سطح جهانی، بیش از ۱.۱ میلیون سیستم خورشیدی بالکن نصب شده است که حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد از آنها شامل راهحلهای ذخیرهسازی باتری هستند. کشورهای مانند اتریش، سوئیس و هلند نیز به تبعیت از آلمان، در حال تجربه رشد در این بخش هستند.
ویژگی مثبت این پنلها در انعطافپذیری و قیمت پایین آنهاست. این پنلها بهراحتی به شبکه خانگی متصل میشوند و نیازی به پرداخت هزینه نصب ندارند. یکی از مزایای اصلی پنلهای خورشیدی بالکن، سهولت نصب آنهاست. این سیستمها بهطور معمول بدون نیاز به کمک حرفهای قابل راهاندازی هستند و بنابراین برای مستأجران و مالکان جذابیت زیادی دارند. با کاهش مداوم هزینههای پنلهای خورشیدی، نصب این منابع تجدیدپذیر بسیار راحت شده است.
جوامع نیازمند انرژی در این کشور در حال افزایش است و ساکنان میتوانند از نصب پنلهای خورشیدی روی سقف مدارس و مراکز ورزشی نزدیک بهرهمند شوند. مساحت عمودی شهرها بسیار بیشتر از سقفهاست و به این ترتیب در اسپانیا، پنلهای بالکنی بیشتر از پنلهای سقفی از نور زمستان بهرهمند میشوند.
شهرهایی همچون هلسینکی نیز در حال آزمایش ساختمانهایی با پوشش پنلهای خورشیدی هستند. در حال حاضر، آلمان پیشتاز در نصب پنلهای خورشیدی در اروپا است و هدف آن تأمین ۸۰ درصد برق از منابع تجدیدپذیر تا سال ۲۰۳۰ است. اسپانیا، ایتالیا و لهستان نیز در ردههای بعدی قرار دارند و استفاده از قدرت انرژی بالکن در فرانسه رو به افزایش است. بلژیک که پیشتر استفاده از دستگاههای خورشیدی تولیدکننده برق را ممنوع کرده بود، اکنون قصد دارد این ممنوعیت را لغو کند.
بهطور کلی، فناوری پنلهای خورشیدی بالکن بهعنوان یک راهکار ساده و مؤثر برای کاهش هزینههای انرژی و افزایش خودکفایی انرژی در شهرها شناخته شده است.
نظر شما