به گزارش خبرگزاری ایمنا، امروز در بسته خبری پنجره امید به سراغ بومیسازی داروی ضدویروس برای درمان عفونتهای ویروسی میرویم، در ادامه نیز بیمه شدن بیش از ۷۶ هزار دانشجو مطرح شده است، همچنین رشد ۱۵ میلیون لیتری تحویل روزانه سوخت مایع نیروگاهی کشور، پرداخت تسهیلات اشتغالزایی به یک هزار شرکت دانشبنیان کوچک و صعود ایران در رقابتهای واترپلو کاپ جهانی دیویژن ۲ نیز از جمله موضوعاتی است که در ادامه جزئیات بیشتر آن بیان شده است.
بومیسازی داروی ضدویروس برای درمان عفونتهای ویروسی
یک شرکت دانشبنیان ایرانی برای نخستین بار در کشور موفق به تولید ویال پودر قابل تزریق «گانسی سدال» شده که در درمان بیماریهای ایجاد شده به واسطه عفونتهای ویروسی و ضعف ایمنی بدن مؤثر است.
فروتن، قائم مقام مدیرعامل این مجموعه دانش بنیان در معرفی این محصول با بیان اینکه، نام تخصصی دارو، «گانسی سدال» و نام ژنریک آن «گانسیکلوویر» است، اظهار کرد: گانسی سدال، یک داروی ضدویروس است که به شکل پودر لیوفیلیزه به صورت بستهبندیهای تک عددی و با قدرت اثر ۵۰۰ میلی گرم تولید شده است.
وی ادامه داد: این دارو برای درمان بیماریهای ایجاد شده با «سیتومگالوویروس» (CMV) در بزرگسالان و نوجوانان ۱۲ سال به بالا که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، تجویز میشود، همچنین برای جلوگیری از عفونت سیتومگالوویروس بعد از پیوند بافت یا در حین شیمی درمانی در بزرگسالان و کودکان و در بدو تولد به دلیل ضعف سیستم ایمنی به کار میرود.
این فعال فناورانه ادامه داد: ویال گانسیکلوویر از جمله داروهای کمبودی در بازار بود که به دلیل نبود امکان واردات از برند اصلی از شرکت روشه (Roche) اغلب از منابع هندی و چینی واردات فوریتی انجام میشد که به طور معمول مورد رضایت پزشکان قرار نمیگرفت.
فروتن در خصوص ظرفیت تولید این محصول در سال خاطرنشان کرد: این شرکت فناور توانایی تولید سالیانه ۵۰ هزار عدد ویال «گانسی سدال» را دارد که نیاز کشور را برطرف میکند و تولید این دارو به طور متوسط سالانه حدود ۱۰۰ هزار یورو صرفهجویی ارزی را در پی دارد.
آمادگی تأمین اجتماعی برای پوشش بیمهای دانشجویان / بیش از ۷۶ هزار دانشجو بیمه شدند
سازمان تأمین اجتماعی اعلام کرد: این سازمان برای ارائه خدمات بیمهای به دانشجویان در حال تحصیل در همه مقاطع تحصیلی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور آمادگی دارد و در حال حاضر ۷۶ هزار و ۳۱۶ دانشجو از خدمات بیمهای تأمین اجتماعی استفاده میکنند.
در اجرای مأموریت و مسئولیتهای سازمان تأمیناجتماعی بر اساس اسناد بالادستی مانند اصل ۲۹ قانون اساسی، ماده یک قانون تأمیناجتماعی و سیاستهای کلی تأمیناجتماعی که در سال ۱۴۰۱ ابلاغ شده است، توسعه پوشش بیمهای به همه اقشار جامعه از راهبردهای دارای اولویت سازمان تأمین اجتماعی است.
در طرح بیمه خانوار ایرانی که با هدف توسعه پوشش بیمه اجتماعی، در سازمان تأمیناجتماعی در حال پیگیری است، دانشجویان در حال تحصیل در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی میتوانند در دوران تحصیل، با پرداخت حقبیمه مقرر از خدمات سازمان تأمیناجتماعی بهرهمند شوند و به این ترتیب دوران تحصیل آنان نیز بهعنوان سابقه بیمهپردازی در استفاده از خدمات بلندمدت سازمان لحاظ خواهد شد.
رشد ۱۵ میلیون لیتری تحویل روزانه سوخت مایع نیروگاهی کشور / ثبت رکورد تولید روزانه ۱۲۷ میلیون لیتر نفتگاز در پالایشگاههای کشور
بر اساس آخرین آمار شرکت ملی پخش فراوردههای نفتی از ابتدای سال جاری تا روز بیستوسوم آذر، بهطور میانگین ۵۱ میلیون لیتر سوخت مایع تحویل نیروگاههای کشور شده است که این عدد در مقایسه با مدت مشابه پارسال (میانگین ابتدای فروردین تا بیستوسوم آذر ۱۴۰۲) با ۳۶.۱ میلیون لیتر، ۱۴.۹ میلیون لیتر، معادل ۴۱.۴ درصد افزایش در تحویل سوخت مایع نیروگاهی را در سال ۱۴۰۳ نشان میدهد.
تحویل سوخت مایع نیروگاهی در کشور در حالی پاییز سال جاری روندی افزایشی را طی کرده که پشتوانه آن تولید ضربتی با بهکارگیری حداکثر توان در واحدهای پالایشی کشور بوده است و آمارها نشان میدهد در بیستوسوم آذر سال جاری با ثبت رکوردی جدید، ۱۲۶.۷ میلیون لیتر فرآورده نفتگاز در کشور تولید شده است که این عدد در مقایسه با میانگین تولید از ابتدای سال ۱۴۰۳ نزدیک به ۱۳ میلیون لیتر و در مقایسه با میانگین تولید نفتگاز در سال ۱۴۰۲ (۱۱۱.۵ میلیون لیتر) بیش از ۱۵ میلیون لیتر در روز افزایش پیدا کرده است.
پرداخت تسهیلات اشتغالزایی به ۱۰۰۰ شرکت دانشبنیان کوچک تا پایان ۱۴۰۳
محمدصادق خیاطیان، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی ریاستجمهوری گفت: یکی از ماموریتهایی که در صندوق نوآوری دنبال میکنیم، بههمرسانی شرکتهای دانشبنیان و نیروهای متخصص است، زیرا شرکتهای دانشبنیان به لحاظ ماهیت و ذات فعالیتشان، به نیروهای متخصص و دانشگاهی نیاز دارند.
وی با بیان اینکه طبق قانون، منابعی برای بحث اشتغال در نظر گرفته شده است، افزود: منابع پیشبینیشده از طریق تسهیلات تکلیفی تبصره ۲ قانون بودجه، ۳,۲۰۰ میلیارد تومان است و شرکتهای دانشبنیان که ظرفیت جذب و اشتغال نیروی انسانی داشته باشند، با معرفی از سوی صندوق نوآوری و شکوفایی به شبکه بانکی کشور، میتوانند از این تسهیلات قرضالحسنه تا سقف ۳ میلیارد تومان استفاده کنند.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به اینکه صندوق نوآوری و شکوفایی تلاش میکند به روشهای مختلف، به شرکتهای دانشبنیان در جذب و حفظ نیروی انسانی کمک کند، یادآور شد که یکی از این روشها، پرداخت تسهیلات اشتغال است؛ در سال جاری و از طریق تسهیلات اشتغال از محل تبصره ۲ قانون بودجه کشور، قصد داریم به بیش از ۱۰۰۰ شرکت دانشبنیان کوچک کمک کنیم تا تعداد نیروی انسانی خود را به بیش از ۱۰ نفر و فروش سالانه خود را به بیش از ۵ میلیارد تومان افزایش دهند و از جمع شرکتهای دانش بنیان نوپا خارج شده و به جمع شرکتهای دانشبنیان فناور بپیوندند.
صعود ایران در رقابتهای واترپلو کاپ جهانی دیویژن ۲ با شکست اوکراین
تیم ملی واترپلوی ایران در مرحله مقدماتی کاپ جهانی دیویژن ۲ که در ترکیه برگزار میشود، پس از پیروزی مقتدرانه مقابل آفریقای جنوبی، در دومین مصاف، مقابل اوکراین قرار گرفت.
تیم کشورمان در این رقابت موفق شد، با پیروزی ۱۶-۱۴ برابر اوکراین، به عنوان تیم نخست گروه A به مرحله دوم راه پیدا کند؛ حریف بعدی ایران در مرحله بعد، تیم دوم گروه B خواهد بود.
نظر شما