حسین حسامی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در خراسان رضوی با گرامیداشت هفته پژوهش و فناوری اظهار کرد: هدف مجموعه مدیریت شهری مشهد مقدس برای بهرهمندی از نتایج مطالعات آن است که شهر را به بستری کارآمد برای زائران و مجاوران مبدل سازد.
وی افزود: زمانی که تصمیمات شهری درباره پژوهشهای علمی باشند، شهروندان بیشتر به تصمیمات مدیران اعتماد میکنند و پژوهش میتواند راهکارهایی برای افزایش مشارکت اجتماعی و جلب همکاری مردم در فرایندهای مدیریت شهری ارائه دهد.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر مشهد مقدس گفت: شناسایی چالشها و نیازها، ارائه راهحلهای نوآورانه، تصمیمگیری درباره شواهد، ترویج توسعه پایدار، افزایش مشارکت اجتماعی از جمله مواردی است که میتوان به بهرهمندی از بازوی پرتوان پژوهش و مطالعات حاصل کرد و نقشه راه روشنی برای نسلهای آینده به ارمغان آورد.
حسامی تصریح کرد: پژوهش در مدیریت شهری بهعنوان ابزاری کلیدی عمل میکند که از طریق تحلیل، برنامهریزی و نظارت بر سیاستها، مسیر توسعه پایدار و زندگی باکیفیتتر در شهرها را هموار میسازد.
وی افزود: بهرهمندی از پژوهش در حوزه مدیریت شهری میتواند به دستاوردهای متعددی در زمینههای زیرساختی، فنی و عمران، شهرسازی و فرهنگی منجر شود و در قدم بعد موجبات بهینهسازی زیرساختها، افزایش دوام و پایداری، طراحی سیستمهای هوشمند، ساختوساز پایدار، مدیریت بحران، برنامهریزی بر پایه داده، طراحی شهر انسانمحور، مدیریت تراکم شهری، حفظ هویت شهری، افزایش مشارکت اجتماعی، ارتقای کیفیت زندگی، کاهش آسیبهای اجتماعی، کاهش مصرف انرژی، حفاظت از محیط زیست و توسعه حملونقل پایدار را فراهم آورد.
رئیس هیئت امنای مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر مشهد مقدس با بیان اینکه در راستای اهمیت پژوهش در حوزه مدیریت شهری، مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر مشهد اقدام به تعریف و راهبری طرحها و مطالعات پژوهشی متناسب با نیاز کمیسیونهای تخصصی شورای اسلامی شهر کرده است، افزود: دستاوردها و نتایج این مطالعات به مدیران شهری ارائه میشود، تهیه خروجی مدیریتی، گزیده پژوهش، نشست تخصصی و پیشنویس طرح از جمله اقداماتی است که نسبت به هر طرح پژوهشی صورت پذیرفته است و پشتیبان علمی برای مصوبات شورای اسلامی شهر خواهد بود.
حسامی اظهار کرد: از دیگر مأموریتها و فعالیتهای مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر مشهد مقدس میتوان به برگزاری نشستهای تخصصی در حوزههای مختلف شهری و مورد نیاز کمیسیونها، برگزاری کارگروههای تخصصی ذیل کمیسیون برای هماندیشی با اساتید و صاحبنظران با هدف بررسی دستور کارهای مرتبط، ارائه نظریات کارشناسی پیرامون طرحها و لوایح، تهیه انتشارات از تجارب جهانی و گزیده پژوهشی و همکاری و تعریف طرح پژوهشی با بنیاد ملی نخبگان خراسانرضوی در راستای فعالیتهای مطالعاتی و تدوین نظرات کارشناسی و نخبگانی اشاره کرد.
نظر شما